| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Gerichte wichtig und von ernstzunehmender Natur sind. In meinem Wesen bin ich ein Verpfechter des Säkularismus und nicht so wie Du ein Befürworter eines Steinzeitfundamentalismus, dem die sogenannte Scharia Buharis zugrunde liegt. Wenn Menschen wüssten wie dumm sie wirklich sind, würden sie sich auf der Stelle umbringen. Auf der Stelle. Bitte Kamasutra tue mir dieses Gefallen.
|
|
|||
![]() ENFORMASYON CEHALET
Arkadaslar yasadigimiz caga BILGI CAGI deniliyor. Gercekten de ucsuz bucaksiz bir bilgi okyanusu karsisinda bulunuyoruz. Televizyonlarla, gazetelerle, bilgisayarla, internetle gezinip durdugumuz bir okyanus. Ve elbette pusulasiz, rehbersiz kalindiginda bu okyanusun insani yutan, mechullere götüren girdaplari var ve ISIGADOGRU´da bunun en güzel örnegi...! Insana var olus hakikatini unutturan, ebediyyetle irtibatini koparan girdaplar. Dahasi, rehbersiz insanlik icin bilgi, onu canavarlastiran, güzelim dünyayi cehenneme ceviren bir arac. Atomu kesfetmenin insanliga neler getirdigini, bir de üzerine atom bombasi atilan Hirosimali’ya sormali degil miyiz? Evet bilgi bir okyanus. Ya derinliklerinden göz kamastiran inciler devsirecegimiz, ya da girdaplarinda bogulup gidecegimiz bir okyanus. Bütün mesele su: Bir REHBERIMIZ var mi ve o REHBER kim? Insanin bitmek tükenmek bilmeyen ihtirasi, herseyi hoyratca tüketip dengeleri bozdugu gibi, bilgi ve ihtiyac arasindaki dengeyi de bozmus bulunuyor. Kütüphaneler dolusu bilgi, ama "ne ararsan bulunur; derde devadan gayri" türünden (6000 Bin kitap okumakla övünenler gibi)...! Insan, saadetine vesile olacak bilgiyi yanlis yerlerde, yanlis usüllerle ariyor. Bu saskin ve usülsüz arayis da günbegün onu huzura götürecek bilgiden uzaklastirmakta. O, varliklarin sirlarini kesfetti. Atomu parcaladi. Genlerle ugrasti. Bilim tarihi boyunca ölüme care olacak bilgileri arayip durdu. Kendisini evrene hakim kilacak ve tanrilastiracak bilginin pesinde kostu. Evet, cagin bilgisi üstün bir teknoloji dogurdu ve bu teknoloji hayatin bircok alaninda kolaylik sagladi, ama insanlik hala mutsuz degil mi? Laboratuvarlardaki bilginin insanliga saadet getirmeye yeterli olmadigini, artik o bilgiyi üretenler de itiraf etmekte. Buna ragmen insanlik, hala bu bilgiye güvenmekte. Hem de öyle güvenmekte ki, öldükten sonra dirilmeyi aklina sigdiramadigi icin ahireti inkar ederken, bir gün bilimin hayati sonsuzlastiracagina inaniyor. Belki de icindeki ebediyyet hasretini böyle avutuyor. Allah icin zor gördügünü, modern bilim icin gayet kolay buluyor. Insanligin gercek kurtaricilari olan peygamberlerin teblig ettigi hakikatleri de bilim disi olarak mütalaa ediyor. Böylesine celiskiler girdabinin ortasinda bocalamak, insanlik icin büyük bir trajedi degil mi? Modern bilgi toplumu söyleminin arkasindaki biricik maksat dünya... Bu yüzden insanoglu bilgiyi de dünyevilestirdi. Ona göre ahiretten bahseden ve insani Allah’a cagiran peygamberlerin haberlerine dayali ilimler artik gecer akce degil. Dinin teblig ettigi hakikatler ile öteleri unutmus insan aklinin savasinda akil, sahte bir galibiyet yasiyor arkadaslar...! |
|
|||
![]() Sivas"ta şair geçinenlerden biri, yazdığı şiirleri Keçecizade İzzet Molla"ya gönderir. Molla, şiirlere şöyle bir göz gezdirip hepsinin deli saçmasından ibaret olduğunu görünce, şiirleri getiren uşağa:
- Beyefendiye selâm söyle, perhiz etsin, der. Şair taslağı, Mollanın tavsiyesindeki inceliği sezemiyerek bir müddet yiyip içmede perhizkârlık ettikten sonra, yeniden birkaç parça şey karalıyarak Molla"ya gönderir. Fakat İzzet Molla, bu sefer yine: - Beyefendiye söyle, perhiz etsin, der. Bu minval üzere uşak birkaç defa gider gelir. İzzet Molla iyiden iyiye kızmıştır. Bir gün uşağı elinde kağıtlarla yine kapısında görünce: - Hiç o kağıtları çıkarma. Efendin perhize devam etsin, deyince uşak dayanamaz: - Efendim, perhiz ede ede, zavallının kımıldanacak hali kalmadı. Molla ağzından baklayı çıkarır: - Perhiz ediyor da, bu herzeleri ortaya kim çıkarıyor be herif!?. |
|
|||
![]() Insanlarin "TAPINMA" duygulari ilk insandan beri var olan ve insanlik var oldukcada olacak olan bir duygudur.
Allahin gönderdigi SEMAVI DINLER veya insanlarin ICAT :-) ettigi dinler olmak üzere ikiye ayrilir. Yahudilik, Hiristiyanlik ve Müslümanlik (ücüde ISLAM) Allahin peygamberleri vasitasiyla insanlara gönderdigi dinlerdir... Insanlarin kendilerinin icat ettigi dinler ise sayisiszdir... Bilge bir insanin ölümünden sonra onun yolunun din haline getirilmesi gibi... [örnegin: Konfücyüz, Buda, Mazdaizim vs. KamaSutra bunlara dahil degil :-)] |
|
|||
![]() Onu da yarın yapırım! 5
Meşhur Kuyucu Murat Paşanın türbedarı gayet keyfin düşkün bir Bektaşi imiş. Zevk aldığı keyif verici şeylerin vaktini bir dakika bile geçirmezmiş. Bir bayram arifesinde, akşama doğru Bektaşi türbedar keyif verici içeceklerini hazırlamış. Rakısını, esrarlı sigarasını ve macun hokkasını önündeki sofraya sıralamış. Tam sofraya oturacağı zaman içeriye saray adamlarından biri girmiş: - Aman! Şevketli efendimiz türbeyi ziyarete geliyor, demiş. Bunu duyan Bektaşi canı fena halde sıkılarak yerinden kalkmış, hazırladığı şeyleri bir tarafa kaldırarak el pençe divan durup Padişahı beklemeye başlamış. Biraz sonra, muhteşem bir alayla Sultan Mahmut gelmiş, türbeye girmiş. Adet olduğu şekilde üç İhlas bir Fatiha okunduktan sonra Padişah oraya buraya göz gezdirmeye başlamış. Türbedara dönerek : - Her tarafı bakımsız buluyorum. Dedikten sonra, emirler vermeye başlamış: - Şu perdelerin tozunu al. Türbedar derhal bir merdivene tırmanmış, perdelerin tozlarını almış. - Şuralarda da örümcekler var. Türbedar derhal tavan süpürgesine sarılmış, örümcekleri de almış. - Mübarek zatın sandukası üzerindeki örtüler pek de karmakarışık. Şunları da düzelt. Türbedar derhal sanduka üzerindeki örtüleri indirmiş. Yeniden sermiş. - Bu muhterem vezirin kavuğu da berbat bir halde. Çabuk, sarığı çöz de yeniden sar. Alışkın olduğu keyif saatini geçirmiş. Fena halde sersemlemiş olan Bektaşi türbedarın, artık sabrı tükenmiş ve demiş ki: - A benim şevketli Hünkarım! Bu herif de yarın bayram selamlığına yetişecek değil ya onu da yarın yaparım |
|
|||
![]() Sofulardan bir zevzek, Bektaşi ile güya alay etmek için ona her rastlayışında rüyalar uydurur söyler ve bu rüyaların konularını da , mutlaka Bektaşi babalarını küçültecek uydurma vakalara ayırırmış.
Bir sabah Bektaşi işine giderken bu zevzek herif yine kendisini karşılamış: - Aman dostum, bu gece öyle bir rüya gördüm ki bayılacaksın. Diye söze başlamış ve rüyasında, bir Bektaşi babasının kendisinin ağzına tükürdüğünü anlatmış. Bektaşi, rüyayı büyük bir dikkatle dinlemiş. - Hakikaten, rüya çok mühim... Her halde bizim baba senin suratına tükürecekmiş. Fakat bu tükürük, yanlışlıkla ağzına girmiş. |
|
|||
![]() bende sana sorayim
Shri Mataji kimdir? Sahaja Yoga bir din midir? Sahaja Yoga diğer dinleri kabul eder mi? Bizim evlilikler hakkındaki görüşümüz nedir? Sahaja Yoga"da çocuklar ve eğitim Sahaja Yoga uygulanması zor mudur? Etkileri nelerdir? VIP"ler Sahaja Yoga hakkında neler söylüyor? yahu simdi ben soruya kisa net bir yanit verdim... AMA ALLAH ASKINA bana ENISIN bu soruyu burda niye sordugunu aciklasana :-) Yahu DIN NEDIR ? bu soruya milletin ne cevap vermesini bekliyorsun... DIN NEDIR ? sorsunu cözmek icin insanlar yillarca ILAHIYAT FAKULTELERINDE okuyorlar... Simdi bu soru burayami kaldi.. Sen benim sorularima yanit ver :-) |
|
||||
![]() Sabetayist dönme yahudi ve ingiliz ajani mustafa kemalin kurdugu küfür olan Cumhuriyet mutlaka yikilacaktir. ALLAH Seyh said gibi Müslüman Atalarimizdan Razi olsun ve onlara merhamet etsin, ki onlar SEHIT lerdi ve mekanlari haliyle Cennettedirler, Ne mutlu Müslümanim diyenlere :-)
|