| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() burada ziyafet gibi sunmanin bir anlami yok....
Cogu yazilarim Kuranin ruhuyla vey Hiristiyanlikla yada ebedi azap anlayisiyla ilgilidir.... Kuranda ebedi azap yoktur..... yok böyle bir kavram kuranda... ebedi diye tercüme edilmeye calisilan hulud sonsuzca değil cok uzun zaman anlamına gelir. Sonsuzca azap, Allah"ın adaletine uymaz. Kur"an"ın birkac yerinde verilecek cezanın suca denk olmasi, bir suca hak ettiginden fazla cezanın zulüm oldugu, yapılan kötülügü affetmenin ise ceza vermekten daha hayırlı olduğu (Nahl) vurgulanırken nasıl merhametlerin kaynağı olan Allah, günahkar kulunu milyarlarca degil, sonsuzca azaba mahkum eder! Bu anlayisi resmen Kuran aykiridir….. gerceklerle hic bir alakasi yoktur… Senin cezan en ise onu görüssün ondan sonra ebedi yasayacagin cennetlerden bir tanesine konulursun….. Bu zamandada aynidir… bir insani öldürürsün, kersiliginda hapis yatar cikarsin….. yani cezani cektikten sonra hayatina devam edersin…… Kuranin kendis Rahmettir yani insanliga cok faydalidir… ama kimse kalkip Allahin Rahmetini kisitlamaya kalkmasin…. Buda sirktir… yada kalkip Allahin Jandarmaligini yapmasin….. Ben Kuranin ruhunu anladim…. Anliyorumda ve yasmaya calisiyorum… Nedir o ruhu dersen.. bende Salih Meldir derim….. din gözetmeksizin… yani dinine bakmaksizin… (bakmaya gerek yok, cünkü tüm semavi dinler Allah katindaki tek dinin kendisidir, tabiki orijinal haliyla)… Bunuda Bakara 62, maide 69… yada Ali.Imran 113-144 gigi Ayetrlerde acikca görebiliyoruz…. Ve tüm Müfessirler icinde Elmalili, Süleyman Ates… ve bir coklarida ayni sekilde algiliyorlar…. Allah inanmak, Ahiret gününe, yani ölümden sonra dirilmeye inanmak ve Salih Alem islemek…. Salih Amel iyilik güzellikler icin yarismak ve insanlara faydali olmak demektir…. SImdi böyle bir Hiritiyan var diyelim… ve karsisinda bir Cihad savas bagiran bir Arap var…. Biri HAyir Amelle risliyor.. digeri ise kasip kavuruyor….. ve kendine Müslüman diyor…. Nasil olacak.. Allah simdi ömür boyu Salih Amel yapan kisiyi cehenneme digerinide Cennetemi sokacak…… Bu anlayis tam bi safsatadir. Ve Kuranin ruhun ve ayni zamandada Ali-Imran 113-115 Ayetlerine düpedüz sirktir….. Adam Allaha inaniyor, ölümden donra dirilmeye inaniyor ve hayti boyunca Allaha ibadet ederek Salih Amel isliyor…. Simdi dostumb u adammi Allah katinda daha hayirlidir yoksa… Saaadece Msülüman kelimesini agizinda sakiz yapan birsimi insanlik icin daha iyidir….. Zannetmayinki, Müslümanim diyen her kimse Allah katinda Müslümandir yani imam edenlerdendir…… Müslümanlik ise bir kelimden ibaret… Daha fazla bir sey demiyecegim bu olay hakkinda… ben derimki Kuranin ruhunu anlamak icin… tam bir sifirdan Tefsir okuyun.. alin elinize bir Elmalili Hamdi Yazirin o ünlü Tefsirini baslayin sifirdan okumaya… wenn möglich Ayetlerin inis sirasina göre…. Göreceksinizki, tüm Islam Alemi Müslüman kelimseinin tutsagi olmuslar… kelimeleri Putlastirmislar… ve her seyden acisi Muhammedin Allahini tanimiyorlar… Cünkü Muhammedin Allahi bambaska onun Allah anlayisina bizler ermeyiz…. Ama Kurandaki Allah kavramiyla piyasdaki Hocalarin aklinda dönen Allah anlayisi tamamiyla apayri….. |
|
|||
![]() bende sifirdan sorularini cevaplayim.....
Öyle gecmis sohbetleri bos ver... cünkü konunun arkasindaki olayi hatirlamiyorum.... Yeni sorular sor... bu sorunuda tekrarla ben sana cevap vercegim... Kisa ve net sor.. bend ekisa ve net cevap vereyim o zaman... |
|
|||
![]() Evet...
Senin anlayisindaki Islama her zaman ve ebedi HAYIR |
|
|||
![]() din günpü nedir ne zamandir... Rahman nedir Rahim nedir....
Mesela biz Rahim kelimesini kadinlarin Rahimi diyede deriz.... "Kendilerine lütüf ve ikramda kimselerin yolunu, gazaba ugramislarin ve saptirmilarin degil" Eeeeeee kimmis bu saptirmislar... acaba bizlerde icerindemiyiz neyiz... Ölcü nedir ve kimler hakkinda inmistir... arkasinda yatan sosyo-kültürel olay yada neden denir ??? Bunlari bilmeden Kuran ASLA VE ASLA anlasilamaz... Haaa iste öyle Vahabiiler gibi düz okursan ancak Arap dini ortaya cikar... ama Kurandaki din degil.... Dedim yaaa.. öyle düz okumayla Kuran analasilmaz... Acikcasi bilmiyorusunuz bu dedigim olaylari... bende bilmiyorumdum... ama Tefsirde yaziyor... Zahmetli oldugu icin kimse okumuyorki... ONUN YERINE HERKES DIN AHKAMI KESILIYOR |
|
|||
![]() senin ebedi Azap olayini bana sormustun... ve ben ebedi azap diye bir sey yok demistim....
Evet Kuranda ebedi Azap diye bir kavram yok... arastirdim ve yine Müfessirlerden Süleman Hoca bu hususta güzel bir Beitrag yazmis... olay Hulud kelimesinde kilitleniyor.... asil anlami "cok uzun zaman" yani bauzi insanlar cok uzun zaman azap görecektir.. ama sonunda hepsi Cennete girecektir... Bilirsinki Cennetler kalite kalitedir... 8 tane ... tam 8 degisik degisik cennetler... ve 7 cehennem.. yada islahat yeri..... Umarim senin o sorunda bununla cevabini bilmustur... Istersen Linke bir bak ve detayli bir sekilde oku... ----- Alinti --------------- Sonsuz azap Allah"ın adaletine uymaz Soru: Nisa Suresi"nde haksız yere bir mümini öldürenin sonsuz cehennemde kalacağı yazılı. Ancak bu hükmün değiştirildiği ve şirk dışındaki günahların atfedilebileceği hükmünün geldiği söyleniyor Buna bakarak, Bakara Suresi"nde belirtilen faize tevbe ettikten sonra tekrar bu işe dönenlerin sonsuz cehennemde kalacağı hükmünün de değiştiğini ve bu büyük günahın da atfedilebileceğini çıkarabilir miyiz? (Fetret Alî) Cevap: Kur"ân"da hulûd, sonsuzca değil çok uzun zaman anlamına gelir. Sonsuzca azap, Allah"ın adaletine uymaz. Kur"ân"ın birkaç yerinde verilecek cezanın suca denk olması, bir suça hak ettiğinden fazla cezanın zulüm olduğu, yapılan kötülüğü affetmenin ise ceza vermekten daha hayırlı olduğu (Nahl) vurgulanırken nasıl merhametlerin kaynağı olan Allah, günahkâr kulunu milyarlarca değil, sonsuzca azaba mahkûm eder! Azabın amacı da intikam değil, ıslahtır. Kasten adam öldürmüş olan da ağır cezaya (Kur"ân, ağır cezayı hulûd azabı olarak açıklamaktadır) çarpılır, Allah"ın takdir ettiği azap süresi dolunca, yani kul günah kirlerinden temizlenince Allah"ın lütfuyla çıkıp cennete gider. Ama kul dünyada içtenlikle tevbeyle hatalarını telafi ederse Allah dilerse o kulunu affeder. Katilin saldırıp öldürdüğü maktulü de sevap vererek memnun eder. Böylece tevbe eden kul, azap çekmeden de cennete gidebilir. Ayetin neshedildiği yani hükmünün yürürlükten kaldırıldığı görüşü ise Kur"ân"a terstir. Allah"ın sözü kaldırılmaz. Evvela bu ayet, hüküm ayeti değil haber ayetidir. Haberlerde nesih olmaz, yani verilen haberin tersi bir haber olamaz. Bu ne demektir? Allah, katili hulûd azabına çarptıracağını belirtmişken sonra bundan vazgeçtiğini belirtmesi, yani kendi yapacağı işi değiştirmesi, birinci sözünün ikinci sözüne aykırı düşmesi, hâşâ Allah"a yalan yakıştırma olur. Allah ne demişse öyledir. Ayetler arasında çelişki yoktur. Katil, ağır cezayı hak eder ama Allah dilerse cezalıyı bağışlar. Çelişki bunun neresinde? "Allah"ın kelimelerinde bir değişme bulamazsın" (âyet). ------------ Alinti ENDE ---------- Link dazu <a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=50586&Categoryid=29&wid=31&aid=0 " target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=50586&Categoryid=29&wid=31&aid=0 </a> |
|
|||
![]() ben Tefsire bakmadan bir olay hakkinda hüküm sürememki.....
Tüm Tefsirlerde ayni sekilde, hemen hemen aynisini sölüyor.... Allaha inanmak, Ahirete inanmak ve Salih Amel islemek diye.... Bunu ben demiyorumki... ben neyimki.. normal vatandas... öyle kafamdan kalkip Allahin Jandarmaligini yapamamki.... Istersen Tefsiri kopyalayim sana... ma inan bayagi uzun ve cok dikkatli bastan dibe kadar okumalisin... ayni sekilde Maide 69 uda |
|
|||
![]() ben bile kurtaramam... zaten Resül falan kurtarmayacak bizleri...
cünkü o biule hesap verecek yaptiklarindan dolayi.... Allah Resülleri bile cezalandirdigini en azindan HZ. Yunustan biliyoruz... ve bir kac yerdede HZ. Muhammedi bile Kuranda uyarmis... istersen Ayetleri raussuchen yaparim sana... Ama olayda temel anlyislarimiz farkli... hemd ecok cok farkli.. ben o farkin farkina vardim ama sen dahlen fark etmedin..... Tüm insanlik esninde sonunda Cennete girecektir diye ben algiliyorum... bunuda okudugum Tefsirlerde cikariyorum.. ve ayni zamandada su anki din Müferrilerinin aciklamalarindan... Ebedi yasam cennette vardir... ama abedi azap diye bir sey yoktur...... Haaaa olay bedir o zaman... olay en az azapla cezayla Cenneti boylamaktir.. cennete es kisa yoldan düsmektir..... Ammma tüm yollar icin evrensel bir sart var... oda Allah inanmak, Ahiret gününe inanmak... ve ennnn azidan hayat boyunca SALIH AMEL islemek...... Iste bu Salih Amel, Allaha ve Ahiret gününe iman dinler üstü evrensel bir Anayasadir... TÜM DINLERDE OLAN BIR ANLAYISTIR..... Yani isin en asgarisi budur.... Ondan aosnra herkes kendine bir yasanti stili secer... ben mesela Kurandaki dini sectim.. Hiristiyanligida secebilirdim... ama Kurandaki evrensel din kadar tatmin etmiyor beni.... haaa oda süphesiz hak dinidir ama... su anki stiliyle yozlasmis... Eeeeee simdi evrensel anlayis cercevesinde kendime Kurandaki dini sectim... Olay burda bitmiyor... asil simdi basliyor.... Amacim es kisa yoldan neredeyse sifri ceza ile cennete girmek istiyorumya... simdi nasil Islam dinini yasamaliyimki en kisa yoldan Cennete girebilyeim... Iste burada Kuranin Kuranin cercevsine göre zamana göre yorumu devreye giriyor... yani Kuranin Cagdas-Tefsiri....... Ben anlyisima göre burda hic bir Mezhebe veya Ideolojiye yer yok..... Kuranin ruhu devrye giriyor..... nedir o ruh... Insanlik icin faydali olan ve Kuranin disina cikmayan anlayis veya uygulama...... Ben olyaya böyle üst boyutta bakmaya basladigimda... Allahi bile aklimdan gecirdimmi sikintiya düsüyordum..... zaten Kuranin kendiside söylüyor.... iyilik ve güzellikler yapmayan insan Allahin ismini duyunca sikintiya düser diye.... Aslinda korkulacak bir seyde yok..... eski düsüncelrimi atmamin ve saaadece evrensel boyutta Kurandaki dine dönmek öyle fazla zamanda almiyor |