| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() aliskanlik iste, böyle ruhum daraldikca catir catir insan dograrim. genelde sabah, ögle, ikindi biri müslüman olmak üzere ikiser, aksam ve yatsi birer tane. yavas yavas birakcam, hani imana filan geldigimden degil, arka bahcemin mezar kazimaktan bostanadöndügü icin. yazik oluyor güzelim cime yahu... akil yok ki, akil. sen gazel okumaya devam ederken, türkiyede abime ve diger sevdiklerime, siradaki gazeli de suna yak: din egitimi altinda kücük beyinleri yikayan üfürükcülere; kar-payi dönme dolaplariyla maabetlerde insanlarin parasini dolandiranlara ve bunlara, yine para hirsindan, taa ailesinin ziynetine kadar herseyini kaptiranlara; kendileri haric, digerlerini maddi/manevi menfaat icabi kah kafir kah kah mürsid ilan eden, hatta esyaya bile seytan icadi gibi yakistirmalarda bulunan yobaz ve softalara; hadi bunlari da digerlerini de gectim, ya aile fertlerini, komsulari, hatta devlet ile milleti birbirini düsürenlere önce allah (c.c.) sonra peygamber efendimiz (s.a.v.) ne diyor acaba?
|
|
||||
|
||||
![]() hani münafiklar uhud a giderken 300 kisi olmasi lazim geri döndügünde gazel okuyanlar kimlerdi? yani ben seni cok iyi anlamaktayim, lakin eskiden gazel okuyup bos konusanlar simdi hafif hafif akillaniyor. ümidi kesmiyelim hidayetlerini dilesek daha uygun olmaz mi?
|
|
||||
|
||||
![]() sondern eine ergänzung zu deinem beeindruckenden beitrag.
gruß und dua |
|
||||
|
||||
![]() *Gottlos ist diese Welt geworden...wie ich diese europäische Zivilisation hasse und verachte ihren Glamour, ihren Lärm und ihre sinnlichen Vergnügungen, in denen die Instinkte und Sinne berauscht, aggressiv gemacht und erregt werden.* AL-RISALAH,1946
was soll man davon halten? Sayyid Qutb hat schließlich direkt oder indirekt das Denken und auch das Handeln einer AL-QAIDA oder auch einer *Harakat al-Muqawama al-Islamiya*, kurz HAMAS, beeinflusst! |
|
||||
|
||||
![]() sayyid qutub hat den widerstand gegen die unterdrückung geformt aber ganz bestimmt eine taliban. schliesslich hat sayyid qutub den koran verstanden, das kann man seinem großen werk fizilal-il kuran entnehmen.
|
|
|||
|
|||
![]() islah etmek, dogru yola kavusturmak veya hidayete erdirmek anlaminda kullaniliyor, imha etmek anlaminda degil. bizim elimizden olmasina tepki koyuyorsa, hadi sizin elinizden olsun. her kimsen artik, anlamiyorsun. basini ellerinin arasina el ve bir düsün. düsün, acaba kim islam davasini güme götürüyor. düsün, vah zavallilar, onlar bilmiyor dediklerinin mukaddes dava üzerinde ne kadar tahrip gücü oldugunu. onlara hic tepki yok mu? net bir soruydu: (allah ve peygamber efendimiz bu konuda ne diyor?) dedim, sen ise anliyorum diyorsun. anladiysan tavrini göreyim!.. o, benim hirsizim, arsizim iyi derken, sende falancalar filancalar mazlum diyorsun. allah (c.c.) en adi insanindan en yüksek mertebelisine kadar herkese magfiret etsin. buna, onlarin oldugu kadar, benimde ihtiyacim var, ama konu bu degil. incelik saydigim softalar gibi cifte standart uygulamamakta yatiyor. ögretmediler mi sana, dogru ol dürüst ol, kivrilma, bükülme, dönme. demediler mi islamda yanlisi görürsen onun allahci, dinci, yahudi, ermeni, arap vs. oldugunu gözetmeksizin tepkini ortaya koy. islerine veya islerinize gelmeyince ne derler, ne de dedirtirler degil mi?
ayrica eski gazelcilerin suskunlugu akillandiklarin degil, kivrilmaktan, bükülmekten kopacak hale geldiklerinden... yenileri de aynen varsin inceldigi yerden kopsun. türk-islam alemine sonsuz sevgi, saygi ve en derin muhabbetlerimle, vesselam... |
|
||||
|
||||
![]() lakin baskalarini düzeltmek icin kendisi dogru olmasi lazim, kim kendisini kavmi necibden bilebilir ki? o saydiklarinin hepsini bana ögrettiler, kuran ögretti.
siz kendinizden kiviranlari düzelttiniz mi acaba? |
|
||||
|
||||
![]() ganz bestimmt nicht die taliban
|
|
||||
|
||||
![]() hättest du verstanden, dass nicht die taliban sondern die AL-QAIDA rethorisch und ideel beeinflusst worden war (stichwort: al-zawahiri)
die taliban wurde mit dem geld des CIA in den medressen pakistanischer städte geformt und indoktrinisiert, sie hat keinen *revolutionären* werdegang so wie eine muslimische bruderschaft im ägypten nassers. saygilarimla |