Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Sport - Fussball

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 06.11.2004, 04:27
airdem

Standard Iyiki farkindasin haa :) o.T.

ohne Text
Alt 06.11.2004, 04:27
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ohhh wie bescheiden :-)

Nicht doch :-)
Alt 06.11.2004, 04:28
Neuer Benutzer

Standard Tja :-) Das macht mich aus :-)))

Ich stehe zu dem was ich sage :-)))

Ich VERSTELLE mich nicht :-)

Auch wenn das hier eher zum Nachteil ist, weil es Usus zu sein scheint, nicht "so" zu sein :-)
Alt 06.11.2004, 04:29
airdem

Standard :) cok iyi biliyorsunda kendin neden

yapmiyorsun?
Alt 06.11.2004, 04:33
Neuer Benutzer

Standard Ich tue es doch andauernd :-)

Wenn ich bei dir auf TAUBE OHREN bzw. auf blinde Augen oder schlicht und einfach auf keinen Willen stosse es aufzunehmen...

Willst du JETZT auf einmal den verständnisvollen Moderator mimen ???
*fg*
Nun ja der könntest du nach der Meinung von shubuo oder ata sein :-)))

Da ich kein Heuchler und Phantast bin, weiss ich, dass du es meiner Ansicht nach überhaupt nicht bist :-)

Ich ging zu Anfangs immer wieder davon aus, dass wenn du es schon (noch) nicht wärst,
es noch sein könntest :-)))

Ich gebe meinen Fehler zu :-)))
Alt 06.11.2004, 04:34
Benutzerbild von delikaanlim
delikaanlim delikaanlim ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bugün 6 Kasim

6 Kasim
10 Kasim
11 Kasim

Bu tarihler neleri hatirlatiyor? Spor, tarih, genel bilgi gibi icerikli olaylardan bahsediyorum. Bilene ugur derin dondurucu var!

Cözüm bu aksam. Bol sanslar!
Alt 06.11.2004, 04:55
airdem

Standard Dann nimm doch Meinungen von

Fenerbahce Anhängern!

Ama nerde....

Alt 06.11.2004, 05:06
Neuer Benutzer

Standard Ich bin NICHT SO EINSEITIG :-)

Wenn es mir NUR darum ginge würde ich auch mich nur im Fenerbahce Forum aufhalten :-)

Ich sehe das mit den "Club-Foren" eher als Chance :-)

Dort könnten eher "Infos" jeglicher Art zu den Klubs ausgetauscht werden, statt sich gegenseitig auf die Schultern zu klopfen.

Die Rolle des Fußball Forums schätze ich höher ein!

Da will ich auch Meinungen von anderen Club Anhängern mitbekommen!
(Stattdessen kriegt man hier ja nur Beleidigungen zu hören :-) )

Wenn du nur dir konforme Meinungen vernehmen willst, dann solltest du vielleicht dich nur im Besiktas Forum aufhalten? ;-)

Ich für meinen Teil bin hier gerne ...
... und würde es begrüßen, wenn irgendwann mal endlich eine echte Forumskultur einziehen würde :-)))

Ich mache auch keinen Hehl daraus, dass ich dich dafür als nicht fähig erachte.

Dass ich genügend ernsthafte Diskussionen anzustossen gewillt war, kann ich belegen ;-)

Nun erklär mir doch mal bitte, was du eventuell sonst mit deinem obigen Beitrag gemeint hast !?!

:-)

al"
Alt 06.11.2004, 05:24
airdem

Standard Kendine göre, evet :) o.T.

ohne Text
Alt 06.11.2004, 05:28
Neuer Benutzer

Standard Ege Cansen (GS"li Yazar)

Ege*CANSEN /Hürriyet

"Galatasaray"a rant transferi"
**
ÜLKEMİZİN medar-ı itibarı, hepimizin göz bebeği, milyonların gurur ve sevinç kaynağı Galatasaray Klübü’nün ‘100. Yaş Günü’ kutlu olsun.
İnşallah, Galatasaray’ın ‘1000. Yaş Günü’nü kutlamak da bu millete nasip olur. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş veya diğer ünlü veya ünsüz spor (futbol mu desem) klüplerinin, ülkemizin sosyal hayatında çok önemli bir rolü vardır. Futbol muhabbeti, zaman zaman kanlı hale dönüşse de, hayatımızın en vazgeçilmez faaliyetidir. Futbol, din ve siyasetle birlikte halkın en çok ilgi duyduğu üç alandan biri ve herhalde birincisidir. Futbolsuz hayat, hayat değildir.
...
Çok başarılı ve çok zengin bir iş adamı olduğunu herkesin onayladığı Özhan Canaydın, bundan birkaç yıl önce Galatasaray klübüne başkan oldu. Ben de kendisine oy verdim. Canaydın’ın, iş adamlığından gelen bilgi ve becerisiyle, klübü máli sıkıntıdan kurtaracak yeni bir yapılanmaya gideceği söyleniyordu. Çünkü donanımı buna uygundu ve kendisinden önceki başkanlardan, borca batık bir kurum devralmıştı. Ama elde Galatasaray gibi bir firma vardı. Bu ‘firma"nın yaratacağı katma değerle, borçlar ödenebilir veya döndürülebir bir hale getirilebilirdi. Ondan sonra, Galatasaray’ı ‘sky is the limit’ cinsinden ‘sonsuz’ başarılı bir gelecek bekliyordu.

Hafta sonunda yapılan açıklamalar beni yine düş kırıklığına uğrattı. Tilkinin onbir hikayesi vardır; onbiri de tavuk çalmak üzerinedir derler. Bizim, iş adamlarımızın ‘bataktan çıkma’ veya ‘zengin olma’ üzerine onbir yöntemleri vardır, onbiri de kamuya ait arsa rantını kendi ceplerine aktarmak üzerinedir. Galatasaray’ın máli sıkışıklıktan kurtarılması formülü şöyle: İstanbul’un Seyrantepe semtinde kamuya ait, imar durumu belli olmayan büyük bir arazinin ‘üst kullanım hakkı’, 30 yıllığına Galatasaray klübüne bağışlanmış. Rant avlamaktan başka hiç bir şeye aklı ermeyenler, derhal bir proje yapmışlar. Daha doğrusu proje önce yapılmış, arazi sonra tahsis ettirilmiştir. Bu araziye, bir stad, iki dev alışveriş merkezi ve 5500 konut inşa edilecekmiş. Bu inşaatlar da müteahhitlere, ‘kat karşılığı’ verilecek, böylece Galatasaray klübü üyelerinin ve futbol seyircilerinin cebinden bir kuruş çıkmadan, Galatasaray klübünün hem tüm borçları sıfırlanacak hem de cebine 100 milyon dolar kalacakmış. Bu arada Galatasaray A.Ş. hissedarlarına bu rant yağmasından ne pay düşecek onu anlayamadım. Bilahare öğreniriz herhalde.

Bu planın gerçeleşebilecek bir proje olup olmadığını irdelmeyeceğim. (Büyük bir ihtimalle gerçekleşemez) Bu projenin, İstanbul Nazım İmar Planı’na uygun olup olmadığını sormuyorum. ( Herhalde değildir) Üst hakkı kullanımın, kat karşılığı inşaat yaptırmayı hukuken kapsayıp kapsamadığını merak etmiyorum. ( Herhalde avukatlar o işi halleder). Diyelim ki; bunların hiç biri sorun değil. Proje gerçekleşecek ve para, mesela 250 milyon dolar Galatasaray’ın kasasına girecek. Şimdi soruyu soruyorum : Bu para, devlet bütçesinden Galatasaray’a para aktarmak değil midir ? Eğer ortada, nakte dönüştürülebilecek böyle bir ‘arsa rantı’ varsa, bunun sahibi halk adına ‘devlet’ değil midir ? Bu da bir tür ‘özelleştirme’ geliri değil midir ? Özelleştirme gelirleri, klüplere bağışlanabilir mi ?

Şimdi denecek ki; ‘yalnız Galatasaray mı rant avcısı ?’ Pek tabii, hayır. Başta tüm futbol klüplerimiz olmakla birlikte, tüm kuruluşlarımız, iş adamlarımız ve gecekonducu garibanlar dahil hepimiz rant avcısıyız. Hepimiz bu kadar kadar rant avladık da, iktisadi gelişmişlik de nereye geldik ? Herhalde pek de gurur duyacağımız bir yerde değiliz.

Son Söz: Rant avlamak, birbirine atlamaktır.

<a href="redirect.jsp?url=http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~17@sid~9@nvid~484278,00.asp" target="_blank">http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~17@sid~9@nvid~484278,00.asp</a>
Antwort