| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Zihniyet dedigin dinse eger savunurum. Hangi din olursa olsun saygim vardir.
En yüksek üyeleri vefat etti dünyanin en büyük dinlerinden. Ben vefat etmis bir insana VE onun dinine AYNI ANDA hakaret edemem BU sekilde. Anlatabiliyor muyum? Dedigim gibi, disküsyon yapmam bu alanda ben. Insan biraz saygi tanimasi lazim, bu dindir! Ne saniyorsunuz ya kendilerinizi siz ![]() Kusura bakma, ama tartisilmaz bir konu bu. Bu makaleyi zaten polemik yaratmak icin yazmadim insaninlarin tolerans gücüne inanarak. Düsüncesizligi ben yapmiyorum SU an, demin yaptim bu makaleyi yazarak... Hadi, iyi geceler. |
|
|||
![]() Diyalogun mahiyeti
Aslinda, Dinlerarasi Diyalog ve Hosgörü yeni ortaya cikmadi, asirlardir bu zaten vardi. Asri Saadet’te ve sonraki zamanlarda, Müslümanlar, Hiristiyanlarla, Yahudilerle ic ice yasadilar. Biribirlerinden borc aldilar; borc verdiler. Ticari alis veris yaptilar. Örnegin, Peygamber Efendimiz vefat ettiginde, bir Yahudiye borcu vardi; Hazret-i Ali’ye bunu ödemesini vasiyet etti. Bu tür, komsuluk ve diger insani iliskiler zamanimiza kadar devam etti. Kimse kimsenin, yasayisina, ibadetine karismiyor; isteyen Kilisesine, isteyen Havrasina gidiyor rahat bir sekilde dinlerinin icablarini yerine getiriyordu. Bu zaten Islam dininin de bir emriydi. Ancak, günümüzdeki diyaloglar bu insani, sosyal boyut ile sinirli kalmadi. Dini inanclara ve yasayislara da yansitildi. Üc din mensuplarinin bir araya gelip vahiy Tanri inanci gibi konularda teologlar seviyesinde görüsmeler yapmalari, Papazlarin, Hahamlarin iftar yemegine cagirilmalari; Müslümanlarin, Kilisede onlarin Yortu ve Noel günlerine katilmalari bunun musahhas örneklerindendir. Iftar, Müslümanlar icin dini muhtevali bir yemektir. Dolayisiyla Islam dininin emrettigi sekilde ve Islami ölcüler icinde yapilir. Hal böyle olunca su soruyu sormamiz gerekir: Iftar yemeginde, papazin ne isi var. Yine, Yortu ve Noel Hiristiyanlarin bir ibadetidir. Kendi sartlarina göre yapilir. Ayni sekilde burada da Müslümanin ne isi var? Hiristiyanlara, papazlara yemek ziyafeti verilecekse, iftar yemegi disinda baska bir zamanda verilemez mi? Özellikle iftar yemegine papazin cagirilmasindan maksat nedir? Diyalog icin yer ve zaman mi bulunamiyor? Bir araya gelinecekse, dini günlerin ve mekanlarin disinda, belli bir zamanda ve mekanda bulusmak pek ala mümkün. Yemek mi yenecek, konusma mi yapilacak burada yapilir. Iste farkli din mensuplari arasinda diyalog ve hosgörü budur. Son yillarda gündeme getirilen, Diyalog ve Hosgörü baska manada ele alinmaktadir. Hosgörüden ziyade, üc dinin belli bir eksen etrafinda toplanmasi, bir nevi dinlerin birlestirilmesi seklinde algilanmaya baslandi. Bu, Islam dinine, 14 asirlik tatbikata uymayan, iste bu anlayis seklidir. Yoksa bildigimiz klasik manada hosgörüye hicbir Müslüman karsi cikmaz. Isin baska garip bir yönü de sudur: Bugün bu üc din mensuplarinin kendi dinlerinden baska dinleri reddettikleri bir gercektir. Kabul etselerdi zaten o dinde olurlardi. Yani her din mensubuna göre, kendi dini dogru digerleri batildir, yanlistir. Yani baska hak din yoktur. Batil olan, pesinen reddettiginiz bir seyle nasil diyalog yapilacaksiniz? Onu kabul ederseniz zaten kendi dininizi inkar etmis oluyorsunuz. Buradan su cikiyor, diyalog dinlerarasi degil, ancak din mensuplari arasinda yapilabilir. Bu da, cesitli din mensuplari arasindaki, siyasi, ekonomik, sosyal boyutlu iliskilerdir. Bu tür diyaloglar; dün vardi, bugün de var, yarin da olacak, olmasi da lazim |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() GIDECEGI YER DIREKT CEHENNEMDIR.....ENIS KARDES NEYE INANIYORSUN BILMIYORUM AMA ALLAHIN ISMINI AGZINA ALPDA ONA BUNA RAHMET DILEME...evet bir konuda cok haklisin, ALLAH RAHMAN VE RAHIMDIR...yani bu dünyada hem müslümanlara hemde gayrimüslimlere merhamet edendir..ama ahirette sadce müminlere merhamet edecektir.son din islamiyettir ve HAK dinidir....kim onu degistirmeye ugrasiyorsa er gec yüce ALLAHin gazabi onu bulsun ins...
|
|
|||
![]() kimsenin kili kipirdamiyorda...papst ölmüsde cko is olmus, yas turuyor bizim müslümanlar, en iyisi size bir ucak tanzim etmek gerek, yarin vatikana yollayalim sizi...Cecen lider Mashadow sehit edildi bir kac gün önce, bir yil önce Ahmed yasin sehit edildi, hanginiz bu kadar üzüldü?iste biz ahir zaman müslümani kimligimizi kaybetmis bir durumdayiz..elin hristiyani gebermisde rahmet diliyoruz ona ALLAHtan, ALLAHim sen benim aklima mukayet ol!Amiyn.
|
|
|||
![]() Ben ne dedim... Allai bir sayan... bunu Kuran diyor... ve Papazda Allah ikidir dememdi galiba....
Resulü sen kattin olaya.... Inan seninle tartismak istemiyorum bu konuda, cünkü bana eskimis Kara Hoca safsatasiyla geliyorsun... Desem sana Kelimei sadeti bana Kuranda göster kivirtirsin..... Yani benim diyecegim sana baska bir sey yok... sen zannet dur bakalim Kelimei saadetmi seni kurtaracak yoksa yaptigin Salih Amelmi..... Öbür dünyada görürsün |
|
|||
![]() Tefsirden.... Tefsir öyle demiyor... mesela Elmalili Tefsiri yada Süleyman Ates Tefsiri öyle demiyor....
Ne yani... sen simdi Bakara 62, Maide 69.... Hiristiyanlar ve diger gruplardan bizlerde icine dahil olmak üzere... Salih Amel edeni mükafatlandiracagim aciklamasini inkar edeceksen et....... Müslüman kelimesini kullanmakla Müslümanlik olmuyor... arkadasim olmuyor.. Müslümanlik bir kelimedir... ancak iyilik ve güzellikler icin yarisir ve Salih Amel islersen Cennete girersin.... oda din gözetmeksizin... Zaten tüm dinler temelde aynidir.... Das war mein letztes Wort... daha bu hususta sana yazi yazmayacagim... istedigine inanmakta hürsün |
|
||||
![]() bu icindeki nefretin sebebi nedir ki 90 yasinda bir dinin temsilcisinin ölmesi olayina "gebermek" diyorsun..ve bir müslümanin hristiyanlara bassagligi dilemesi bu kadar zoruna gidiyor?
hristiyana bassagligi dileyince müslüman müslümanliktan cikiyormu? seyh yasin filistin israel problemi,cecen eski lideri ise rus-cecen problemi yüzünden katledildiler,müslüman olduklari icin degil!! |