| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() BAKANLAR KURULU KARARI
1937 YILINDA YAPILAN TUNCELI TENKIL HAREKATINA DAIR BAKANLAR KURULU KARARI GAYET GIZLIDIR K A R A R Basvekalet Kararlar Mudurlugu Sayi: Son gunlerde Tunceli de vukua gelen hadiselere dair raporlar 4.5.1937 tarihinde Ataturku un ve Maresal in huzurlari ile tetkik ve mutalaa edilerek asagidaki sonuca varilmistir: 1. Toplanan kuvvetlerle Nazimiye, Kechizeken (Asagi Bor), Sin, Karaoglan hattina kadar, shedit ve muessir bir taarruz harekati ile Varilacaktir. 2. Bu defa isyan etmis olan mintikadaki halk toplanip baska yerlereNakil olunacaktir. Ve bu toplanma ameliyesi de koylere baskin edilerekhem silah toplanacak, hem bu suretle elde edilenler nakledilecektir.Simdilik (2000) kisinin nakli tertibati hukumetce ele alinmistir. Mulahaza: Sadece taarruz hareketiyle ilerlemekle iktifa ettikce isyan ocaklari daimi olarak yerinde birakilmis olur. Bunun icindir ki; silah kullanmisolanlari ve kullananlari yerinde ve sonuna kadar zarar vermeyecek hale getirmek, koyleri kamilen tahrip etmek ve aileleri uzaklastirmak luzumlugorulmustur. Not: Malatya dan ve Ankara dan gonderilen kuvvetlerin cepheye vasil olmalari ve cephedeki kuvvetlerin ufak tefek talimleri ve istirahatlari ve bundan baska Diyarbakir dan gelecek taburuntavzifi, butun bunlar dusunulerek bir hafta sonra yani 12 mayista ileri harekete baslanabilecegi anlasilmaktadir. Not: Paraya acimaksizin iclerinden cok adam kazanip kullanmaya calismak lazimdir. Asli gibidir Imza (Turkiye Cumhuriyetinde Ayaklanmalar (1924-1938) T.C. Genelkurmay Harp Tarihi Baskanligi Resmi Yayinlari, Seri No:8, Ankara 1972, s. 491, Ek:4) Berhem Dergisi , Yil 1988 , Sayi : 3, Sayfa 23 |
|
||||
![]() ben de anladim seni.. ancak sünniyim diyeni de kinama bence.. cunku "sunniyim" diyen insan da kendisine gore dogru ve yanlis kurallari vardir mutlaka.. yani her sunni de laik sisteme ters dusmez... Ancak sunni deyip aklina Usame bin Ladin turu insanlar geliyorsa.. elbette ki haklisin.. cunku Alevilerin bu tur sunniler gibi "sorunlari" olmaz..laik ve demokratik sisteme ters dusmek gibi.. ( --tabi onlar icinde de istisnalar mevcuttur).Ve benim anlatmak istedigim..aileden gelen bir sey vardir.. Mesela musluman dogan insanlardan cok az insan gider hristiyanligi secer.. Mutlaka sonradan hristiyan olanlar vardir.. Ama tarihe de bakarsan.. anlarsin.. genel olarak cok az..onca savaslara ragmen.. hristiyanlar muslumanligi "yok edemedi". Yani ben mesela aile olarak.. mezhebin "hanifi" denildigi icin... hanifi mezhebindenim diyebiliyorum.. Ancak hanifi ve sunni´nin farki ne diye soruldugu zaman.. bilmiyorum.. neden?? cunku genel olarak 4 mezhebin de arasinda buyuk farklar yoktur.. Sonuc olarak.. Onemli olan cunku dogrular ve muslumanliktir.. Sirf bu yuzden mezhebim hanifi derken bu mezhep konusuna cok onem vermiyorum... Cunku tum VAR olan gercek mezheplerin hedefi ve de anlatimi aynidir..Ayni zamanda demokrat, laik ve sisteme ters dusmeyen bir insanim... insanlara karsi biraz haksizlik yapiyorsun.. cunku fazla genellemeye kaciyorsun.. Ancak dedigim gibi ich habe dich verstanden.
|
|
||||
![]() Sunniten haben auch keine Ahnung?? Yani nicht Usame bin Laden_Sunniten.. sondern solche, die keinem was antun.. sondern dort duvar arasinda dinin gerektigini yapanlar... dogrulari goren, kalbi dogru, insanlar arasi diyaloglari olumlu ve barisci.. oyle bir insanin ne hatasi olabilir ki?? Hatasindan daha cok faydasi olmaz mi?? Tam anlamistim seni.. son cumlen yine .. fazlaca genelleme oldu.. Vielleicht gehen wir beide von einer anderen Auslegung aus.. Vielleicht denkst du an Köpfer wenn du an Sunniten denkst.. Und ich an wohlgesonnene normale Menschen... Ich definiere den Begriff des Sunniten "subjektiv" und nicht "objektiv"... Ich denke nicht an die Seyhs oder an die sunnitischen Araber, wenn ich an die Sunniten denke.. sondern z.b. an sunnitische Türken.. - die demokratisch sind, loyal, gebildet und offen.. Ein türk. Dozent hat mal gesagt.. An der Uni wäre es fast schon..verpöhnt wenn man als gebildeter Dozent und noch dazu als Jurist.. Betet und fastet... Das ist doch schade!! Dini kullanmaktan baska birsey degil.. Man kann sunnite sein im Herzen... und muss sich davor nicht schämen.. weil man beten will oder fasten will.. Sisteme ters duserim .. aman haa.. diye korkun olacaksa.. Himmm weiss nicht... Das ist traurig.. D.h. wenn dieser Jurist Ateist wäre.. wäre er modern und cool und demokratisch, gebildet.. und dem Wandel der Menschheit gerecht.. DAS IST GENAU DAS .. WAS VIELLEICHT KOMMEN WIRD.. GENAU DAS STÖRT MICH.
|
|
||||
![]() olsun! :-)
Und hier ist für "Almanci" :-) 1-günesli bir hafta sonu Rhein kenarina gitmek,"kitap okumaktan" cok "Grill" sefasi yapmasiyi mi akliniza getirir? 2-Almanya da Trafik isiklarinda polis olmamasina hala hayret mi ediyorsunuz? 3-Almanya da yabanci,homosexüel dostlari yesilleri falan secip memlekette dinci veya milliyetci partilerini mi secersiniz? 4-Altinizda mercedes oldugu halde agzinizda cürük bir dis var mi? 5-Frankfurttaki genelevine gitmisliginiz hausartz ziyaretlerinizden daha mi cok veya esitler mi? 6-Cocugunuzun ahlaki bozulmasin diye tr.de okutmayi ve sonra buraya tekrar almayi düsünüyormusunuz? Fortsetzung folgt! :-)) |