Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 28.02.2005, 23:13
unknown

Standard sen de haklisin canim kardesim

ama ne yazik ki televole yobazlari Ayeti Karinizi dövün olarak cevirmisler..
Onlara bunuzn böyle olmadigini kanitlamak gerekir degil mi ya ?..

Inan bana Senin yoktur demene kimse aldiris etmez..Bir kanit ortaya koyamadiktan sonra..

Bilmem´anlatabiliyor muyum ?

)
Alt 28.02.2005, 23:58
Benutzerbild von berlinfatih
berlinfatih berlinfatih ist offline
Neuer Benutzer

Standard Tek Devlet Tek Ümmet

MÜSLÜMANLARIN BİR TEK DEVLETTE BİRLEŞMELERİ FARZDIR
İslâm ümmeti, diğer insanların dışında tek bir ümmettir. Allahu Teâla bu ümmeti Muhammed"in (sav) nübüvveti ile ve ebedi evrensel İslâm risaleti ile şereflendirmiştir. Allah, bu ümmetin evladlarını İslâm akidesinin birbirine bağladığı kardeşler kıldı. Allahu Teâla şöyle dedi:
"Ancak mü"minler kardeştirler." (Hucurat: 10)
Allahu Teâla mü"minlere bir tek varlıkta yani Hilâfet Devleti varlığında yek vücut olmalarını farz kılmıştır. Resülullah (sav) şöyle dedi:
"İki halifeye (aynı anda) biat edilirse, onlardan sonuncusunu öldürün." (Müslim, K. İmarat, 3444)
Allahu Teâla müslümanlara çeşitli siyasî varlıklar (devletler) içinde parçalanmalarını haram kılmıştır. Resül (sav) şöyle dedi:
"Siz yönetim işinde bir adam üzerinde birleşmiş iken, birisi gelip sizin asanızı kırmak ya da cemaatınızı parçalamak isterse onu öldürün." (Müslim, K. İmarat, 3443)
Alt 01.03.2005, 01:49
eniskaya

Standard Haklsinda ... okadar genis yazilari

onlar zaten okumaz.....

Klasik Allahsizliktir onlarin yaptigi.....
Genelde butip insanlar assagilik komplexi olan ve bu komplexi evde karisini dövme ile gidermeye calisanlardir iste.....

Bunlar degismez, dinsiz geri zakali ve karilarina ihanet edende iste bunlardir.... ayri bir konu...

Demek istedigim... siktir et böyle manyaklari.... TR erkeklerinin 100 de 90 böyle KARA CAHIL.......

Onun icin fass dich kurz, yazdiklarini anlayacak kapasite beyin ve yürek yoktur onlarda.........

Yeryüzünün en büyük pisligi CAHILLIKTIR
Alt 01.03.2005, 01:53
eniskaya

Standard Hacilar Hocalar zaten bas olma pesinde

Öyle senin Ideolojine bagli coook Haci Hoca manyaklari var......

Düsünceler hep ayni.... bas olmak... MACHT und Geld VE ALLAHIN TAHTINI ELINDEN ALMAK.....

Kisacasi sizler Allahlik pesindesiniz.......

Ama bir tek probleminiz var....... BIZIM KUARNDAKI ALLAH ILE YARISACAK GÜCTE DEGILSINIZ.......

Seytan bile seytanken Allahi taniyan ve Allah ile sohbet eden bir varlikken..... onu bile Allahi inkar eden bir yaratik kiligina sokup, bazilarini Seytan ilan ediyorsunuz.....

IHR SEID KEINE MOSLEMS......... den ich bin einer und ich bin nicht wie Ihr..... und sehr sehr viele Menschen sind nicht so wie Ihr.....

IHR SEID DIE NAZIS DER ISLAMISCHEN WELT........

INSANLIGIN YÜZKARASI.........
Alt 01.03.2005, 09:30
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard evladim sendeki ESSEK kafa

delillere basmiyor.
Alt 01.03.2005, 09:32
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard ne o korku mu sardi aniden? o.T.

ohne Text
Alt 01.03.2005, 09:58
Benutzerbild von kerio
kerio kerio ist offline
Neuer Benutzer

Standard kuranin ruhuna uyan hadisler?

vakia su ki: aklini kullanabilme yeteneklere sahip insanlar tarihte bilime katkilarinin yanindaki hatalarindan dolayi bu alimleri böyle dogulu lafta modernist kelaynaklar metodu, olaki bir alim bir konuda yanlis bir görüs serd etmis olsun, onun vay haline.

halbuki hadis ilminde imam buhari"ye gelene kadar bircok islam alimi hadisler ile de ilgilenmisler.

isbu insan insan oldugu icin her meseleyi dogru degerlendiremeyebilir. ama kibirlenipde bu yalnislarla birtakim havalara girenler yokmu ... ?

vakia islam literatürünün kacinilmaz bir diger kaynagidir hadisler. farkli birsey de düsünülemez, insanlar ile icice olan bir peygamber müminlere kurani nasil anlayacaklarini anlatmamis olsun. bu peygamberi kuran tefsirini terslemeleri akil kari degildir.
Alt 01.03.2005, 11:02
Benutzerbild von vatandas007
vatandas007 vatandas007 ist offline
Neuer Benutzer

Standard Kim daha çok müslüman??

sunnilermi? sii lermi?

irakta birbirelini yiyiorlar diye okuyorum hergün gazetede?

bu bir gerçek `mi yoksa amerikanin onun bunun propagandasimi?
Alt 01.03.2005, 12:48
eniskaya

Standard Simdi Hadislerin yüzde 90 i Kurana

uymuyor.... ne yapmamiz lagzim....

Simdi Kurana uymayan ve Hurafete giren Hadisleri yada Mezhepleri dinmi edelim....

HZ Muhammedin Hadis yada Mezhep kitabi varmiydi ??????

Öyle klasik Süleymanci yada Erbakanci laflariyla ancak Islamiyet pisltilir zerre kadar Orijinaliyle alakali degil senin söylediklerin....

Bunlari bir gec..... die Zeiten sind einfach vorbei..... wo der Islam Missbraucht wurde
Alt 01.03.2005, 12:50
eniskaya

Standard Sende delil ne gezerki

ISte aldim bekledigim cevabi.......

Nur persönlich werden ZERRE KADAR KANIT YADA ISBAT YOK...... hele hele Kuranda dayali hic bir sey yok.....

Senin dinin buysa ben o dini red ediyorum......
Kurandaki din bana yeter..... sana yetmiyorsa o senin sorunun ist mir doch Egal.... senin hayatin
Antwort