| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() bu kadar biliyorsunya... git düzelt....cagir Üniversite Hocalarini ve ders ver onlara...
Cagir Süleyman Ates Hocayida ders ver ona... deki 60 yil Arapcayi bosuna okumussun....... ben senden daha iyi bilirim...... gider adamlarin Cehaletini..... Birde gir devlete cagir Genelkurmay Baskanini cagir Cumhurreisini ve Basbakani.... deki sizler kafirsiniz ve ben Allahin elcisiyim bana gece saatlerinde Vahyii iner ve ben cok cok iyi bir insanim.... Allah beni sizleri adam etmeye ders vermeye gönderdi.... Deki Laiklik kalkacak ve tüm dünyayi keiro Dini saracak, sizler hemen benim dinime döneceksinoiz yoksa Allah sizi yakar, ama Allaha gerek yok ben yakarim de.... Deki Mustafa Kemal vatandan kovdugu diger devletler hemen geri gelecek ve topraklari aynisiyla isgal edecek.... derhal hepsi cagrilsin... Deki karilar evden disari cilarilmayacak ve her aksam 3 posta birden atmak sartiyla Seks Makinesine döndürülücekler.... Deki, Kerhaneler kaldirilacak... ve erkeklerin seyleri mühürlenecek..... kizlarainda hesine Keuchheitsgürtel takilacak ve tüm anahtarlar benim yanimda toplanacak...... Benim arzum olmadan kus bile ucmayacak..... Deki ben yillardir LAmanyada yasadim Almanlarin parasini aldim ve onlariu kafir ilan ettim.... Deki benim dinimden baska din yoktur ve ben ne dersem o olur.... deki Kuranda ne oluyormus benim yanimda Kuranin anasini yazmisim ben..... Deki ben tüm dahilerden dahiyim.... Allaha Peygamberdende yakinim...... BEN SANA ACIK CEK VEREYIM, HEMEN ERTESI GÜN YENI DEVLET YÖNETICISI OLURSUN....... KABUL ETMEZLERSE DEKI ALLAH SIZI YAKACAK...... NE DE OLSA LAIKLIKLE BASkALARININ DINI ALGILAYISINA SAYGI DUYUYORSUNUZ..... BUDA SEYTANIDIR..... Senden korkarlar ve hemen devleti sana verirler.... sende kafana göre milleti düzersin |
|
|||
![]() Laiklik, baskalarinin kendisini Peygamber sayip, kendi din anlayisini dindir diye baskalarina dayatmayi engelleyen, insani korunma mekanizmasidir......
Laiklik, herkesin din algilayisina saygi göstermektir.... Laiklik, baskalarina din dayatmama mekanizmasidir.... Laiklik, din ve devlet islerinin birbirinden ayrilmasidir...... Laiklik, moderin ve medini bir zoplumun gelismesini saglayan ve bizlari kara Hocalardan koruyan bir mekanizmadir..... Laiklik, kimsenin kimsenin dalgasina mühür koymamasidir... kimse kimsenin Seks hayatina karismamasid demektir.... Laikli, bazi Allahsizlarin, kendisini Allahin JANDARMASI.... veya SEKS kontrolcüsü saymamasidir....... ------------------------------ Ben dini Kurandan ögrenirim ve devletimde adam gibi yasarim.... baskalarinin IDEOLOJISINI ASLA TAKMA ve kendi din anlayisimida baskalarina ASLA ve ASLA dayatmam..... Cünkü kendi dinini baskalarina dayatmak ALlaha SIRK kosmaktir.... bizler Müslüman olarak Aölaha sirk kosmayiz...... DELI DEGILIZ.... Kedini Allahin Jandarmasi sayanlar gitsinler kendi dinlerini ve Ideolojilerini gitsin cocuklarina dayatsinlar..... bizler gibilere ne seviye nede medeniyet olarak yakalsabilirler...... --------------------------------------- DINDE KURANDAKI ORIJINAL DIN DEVLETTE ISE LAIK DEMOKRATIK VE SOSYAL DEVLET YAPISI.......... Bu gercekleri anlamayanlar ne yazikki OT gibi dünyada yasamaktalar...... Uzun zamandir, benim kapasitem geregi algilayabildigim din ve devlet anlayisini burada anlatmaya calistim..... Ama bana karsi olarak zerre kadar kimse bir kendi din ve devlet anblayisinin SENARYOSUNU CIZEMEDI....... NEDEN ACABA ?????? Yoksa kapasitemi yok.... Kurandan bilgimi yok ?????? WO liegt das problem.... Es ist viel mehr die Unwissenheit und gelichzeitig GIER.... MACHTGIER...... Die GIER ist des Teufels Werk...... neden baskalari bas oluyorda ben olaymiyorum...... Hic düsünmezlermi, Allah herkese hak ettigini ve layik oldugunu verir...... Rahman Suresini hatirlayalim..... "Öyleyken Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz? Büyüklük ve ikram sahibi Rabbinin adı yücelerden yücedir. " CEHALETTEN DAHA BÜYÜK KANSER YERYÜZÜNDE YOKTUR........ Kaldiki bir cocukluktan Hurafetle yetisen bir genc Unide okusa, Profta olsa yine Ot gibi yasiyor ve sadece kendi cebini düsünüyor..... ISTA ARAP ALEMI VE ISLAM ALEMI....... TÜMÜ HURAFETLE BESLENIP ALLAHA KÜFRETMEKTELER.......... YALANMI ?????? kendilerini adam sayip Allahin Jandarmaligi yapmaktalar......... Ayip diye ve edep diye bir sey var........ Bosuna ünlü bir Filozof dememis "Auch das Wildeste Tier kennt Erbarmen, ich kenne keins drum bin ich auch kein Tier" TAM ISLAM ALEMININ MOTTOSU.......... |
|
|||
![]() ich habe damit nicht das geringste Problem, wenn du mich nicht zu den Moslems zählst...... das ist mir so was von Egal, du kannt es dir nicht Vorstellen.......
Ama ben kalkip sana benim din anlayisimi almayan veya benim gibi olmayan Müslüman degildir demiyorum..... banane yahu git istersen inede tap veya ayiya.... Hindistanlilar yapiyor ve Allah onlari dahlen yok etmedi.... Demekki isin püf noktasi nede Bas bezi nede Müslüman kelimesi.... Bunlar seni adam yapmaz ve cennete sokamz.... bunlari bir gec..... yada Laik sitemmis fasa fisolarida gec... Sen Namz kilarken gelip Jandarma senin namaz kilmanimi engelledi... Kuranda Ayet var... "Gördün mü o yasaklayanı, Bir kulu namaz kılarken. Gördün mü! Ya o iyilik ve doğruluk üzere ise?! Ya o, takvayı emrediyorsa! Gördün mü! Ya şu yalanlamış, sırt dönmüşse! Bilmedi mi ki Allah gerçekten görür!" Kimse kimsenin din anlayisina karisamaz ve karimamalidir..... karisirsa karsiliginda siddet görür ve bu onun en dogal hakkidir...... Sen ne Hiristiyanin dinine nede TR deki bir vatandasin dinine karisabilirsin... Haaaa görüsünü bildir ama adami tenkit etme...... Sen ise millete kendi din anlayisini dayatmaya kalkiyorsun.... Elbette hor görüleceksin....... Bas ötüsü olayi farkli bir boyut kazandi....... adamlar din diye illa bas örtüsüyle zorblik yapcaklardi o yüzden sorun oldu... kaldiki sadec ebazi Unilerde basörtüsü yasak....... zamanla bu yasakta kalkacak........ Medenilesme zamanla olur..... aniden degil... kaldiki ben benim karimin bas örtüsü takmasini istemem...... benim acimdan gericiliktir, cünkü asil amac örtünmektir... sanki tüm dünya basi acik gezerken bizim karilarimi siraya düzüp tecavüz edecekler..... Bitaz akli kullanmakta fayda var |
|
|||
![]() INSAN BIRAZ ILERLER KARDES :-) SIMDI SANA BIR CAKARSAM TSUNAMI ETKISI YAPAR DIYE KORKUYORUM....
|
|
|||
![]() YAZIN NI DERINDEN ETKILEDI... HEPIMIZIN BILDIGI OKUYUDU AMA "HAFIZALARIMIZDAN KAYDIRDIGI" DURUMLARI NE KADAR GÜZEL DILE GETIRMIS YAZI...!
ALLAH RAZI OLSUN....! |
|
||||
![]() tcde senin dinine karisirlar. sakalini zorla sana kestirirler. amcam, sakalli, ve yengem örtülü. askerde oglunu ziyaret etmek istediklerinde alcak komutan amcami ve diger vatandaslari iceri almiyor gitmeyincede silahlari baslarina dayiyor.
iste dinsiz bir devletin mensubu olursaniz güc sahibleri sizin dini vecibelerinize karsi gösterecekleri duyarlilik bu kadardir. yine böyle bir memlekette zinaya tesvik edilecek insanlar. zinanin ne kadar cirkin oldugunu kuran yazmasina ragmen eniskaya kuranin bu ayetini okuyamamis daha.vs. tcdeki laikligin ne kadar hosgörülü ne kadar insan yani oldugunu 80küsür senelik tarihinde yeterince müsahade etmekteyiz. yine bu sistemde insanlarin kararlarina saygisizligini yapilan ihtilallerden görebiliriz. laik sistemde sizin evinizde yaptiginiz toplantilarin bekcileri vardir.bu alcak sistem bunu insa etmistir. yani evde devamli toplanip kuran okursaniz bu irticai bir faaliyettir türkiyede ve hapsi boylarsiniz. enisin anlattiklarinin hepsi palavra. islami kimlige sahip ahlaki degerlere sahip olan ve bu degerlere önem veren bir insan, kendi icinde yasadigi sistemin bu ahlaki degerleri korumasini da ister. bundan dogal birsey olamaz. |
|
||||
![]() Sen ise millete kendi din anlayisini dayatmaya kalkiyorsun....
Elbette hor görüleceksin....... su ana kadar kimseye din anlayisimi dayatacak kadar güce sahip olmadi müslümanlar ki tc de tarihinde böyle birsey sözkonusu olsun. bu müslümanlara yapilan basit iftiralardan baskasi degildir. ama senin savundugu sistem bu dayatmada bulunmustur ve hala bulunmaktadir. hal böyle iken böyle var olan bir sistemin savunuculugunu yapmak bizim karimiz degildir. bu vatana ihanetmis cartmis curtmusta degildir. sistem zulüm ocagi ise müslümana düsen zülme karsi tavir takinmasidir. birilerine birsey dayatan bizler degiliz bilakis laik sistem. savundugun sistem müslümanlar acisindan eksik. geleneksel düsünen bir müslüman icin bu sistemin kabul edecek bir yani yoktur. müslümanlar ile ama böyle bir sistemi tartisman lazim. namaz kilmayan birisi ile namazin rekat sayisini tartismanin ne anlami olabilir? Kurana cöl kanunu peygamberine cöl bedevisi diye hakaret eden bir sistemin koruyucularinin sistemini müslümanlara takdim etmenin ne gibi bir manasi olabilir? dünya kücülmekte kimse kendi kavanozunda kendi corbasini pisirsin diye birsey savunmuyor. dinde zaten inanmayana zorlama yok. |
|
||||
![]() Bazi artist reformmistler okadar ileri gidiyorlarki tavuk horoz hindi dende Kurban lik kesilebilecegini söylüyorlar.
Bu sacmaliklari öne sürenler asla ve asla Islam lan alakalari yoktur. Bir tavugun eti kac kilo ki yada bir hindinin onu 7 ye böldünmü kime ne kalirki. Bu sacmaliklari öne atanlar daha baska sacmaliklarlanda Islami yahudilestirmek ve hiristiyanlastirmak istiyorlar. Kendi seytani inanclarina birde Islami katmak istiyorlar o reformmistleri zaten o gurublar savunuyor.............. Hangi hayvanlardan kurban olur Sual: Kurban olmaya mani olan kusurlar nelerdir? CEVAP Önemli olanlar şunlardır: 1- Davar, sığır ve deveden kurban olur. Başka hayvanlardan kurban olmaz. Davar denince koyun, keçi; sığır denince inek, boğa, manda, dana, düve, tosun anlaşılır. 2- Dişi hayvan da, erkek hayvan da kurban edilebilir. Koyunun erkeği ve beyazı siyahından çok olanı, keçinin dişisi daha sevaptır. Kıymetleri eşit ise, koyun kesmek, sığır kesmekten daha sevaptır. 3- Boynuzu kırık veya boynuzsuz, uyuz, burulmuş olan kurban caizdir. Enenmiş [burulmuş], enenmemiş olandan daha efdâldir. Çünkü kısırlaştırılan koçlar, daha yağlı ve etleri de daha lezzetli olur. Peygamber efendimiz, kısırlaştırılmış bir koç kurban etmiştir. 4- Koyunun, keçinin, bir yaşını, sığırın iki, devenin beş yaşını geçmiş olması gerekir. 6 ayı geçmiş kuzu, iri ve semiz ise caiz olur. (Altı ayını tamamlayan her kuzu kurban olur) diyen âlimler de vardır. 5- Bir gözü görmeyen, topal olup yürüyemeyen, dişlerinin yarısı yok olan, gözünün, kulağının veya kuyruğunun çoğu olmayan, bir ayağı kesilmiş olan, çok zayıf olan, ölmek üzere olan hasta hayvan kurban olmaz. 6- Vahşi olan hayvanlardan da, mesela geyikten kurban olmaz. Vahşi ve ehli [evcil] olan hayvandan doğan bir hayvanda, itibar anasınadır. Eğer ana ehli ise, kurban olur; değilse olmaz. 7- Husyeleri küçük, gebe, kurt kuyruklu, iri gözlü, tüyü dökülen hayvanı kurban etmek mekruhtur. 8- Burnu veya dili kesik veya ekserisi yok olan hayvan kurban olmaz. 9- Davarda bir meme, sığırda ikisi kesik olsa, kurban olmaz, ama yavrusunu emzirebiliyorsa, olur. 10- İki kulağı kesik, biri kökten kesik, kuyruğu kesik; bir veya iki kulağı olmayan kurban olmaz. 11- Bir hayvanın dizkapakları gibi bir yeri, kemik başına kadar kırılmışsa, o hayvan kurban olmaz. 12- Kurbana binmek, çift sürmek, kırkılmış koyunu kurban etmek ve kurban için almak mekruhtur <a href="redirect.jsp?url=http://www.dinibilgiler.org/BirBileneSoralim/KurbanveAdak_fr.htm" target="_blank">http://www.dinibilgiler.org/BirBileneSoralim/KurbanveAdak_fr.htm</a> |
|
||||
![]() Bence Kurban derilerini Camilere ve hayir kurulaslarina bagislanmasi daha dogrudur.
Türk Hava Kurumu yada Diyanete bagisladigimiz derilerlen neler yapildigini bilmiyoruz. Türk hava kurumu ne ise yariyorki adamlar bir iki parasüt atliyorlar sonrada kadehleri birlestiriyorlar. Üstüne birde Dini inancli insanlarlan dalga geciyorlar. Bu gibi kuruluslara bagista bulunanlarin cok agir günaha gireceklerinden eminim. Diyanet isleri Ecevit döneminde ecevit ne diyorduysa onu yapmiyorlardimilar yani devlet ne derse onu yapiyorlar. Öyle bir kurulusa bagista bulunmak bence mekruhtur......... Deniz Feneri ve diyer yardim kuruluslarina bagista bulunmamiz daha iyi olur bence herkes kendisi bilir gerci ama Ehli Sünnetü Cemaat düsmanini tanimasi lazim. Sosyetelerin devlet kuruluslarini kullanarak bizim paralari ucaktan atlayarak yemelerine raziii olamam. Ecevit dönemindeki hükümet MHP ile beraber Asker Zoruylan Kurban derilerini Türk Hava Kurumuna toblamislardi. Öyle bir kafa ne kadar demokrat ne kadar insan haklarina saygili olabilirki. |