Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 28.02.2007, 15:29
unknown

Standard nazim hikmet

ist selber abgehauen..o cok sevdigi, ugruguna siirler yazidi sovyet cumhuriyetine ve fasizan diktatörü stailen kacti..bilmeden konusma..akil sahibi olmadan fikir sahibi olmak buna derler herhalde
Alt 28.02.2007, 20:02
unknown

Standard Wäre doch Hrant Dink auch abgehauen,

dann wäre er wahrscheinlich noch am Leben. Na ja, niemand möchte doch Opfer eines Mordes werden oder im Gefängnis landen. Deshalb ist manchmal eine Flucht essentiell bzw. lebensnotwendig, jedenfalls aus Länder wie die Türkei.
Alt 28.02.2007, 21:42
unknown

Standard Ben solcu sitelerde Solcuyum

Diye bir sey yazmadim )

Ben artik " Devrimciyim " diye yazdim.

Fakat Her Sakalli deden olmadigi gibi Her devrimci de solcu degildir.

Mesela Bir Islam devrimcisini Bir Sol ideoloji ile Bagdastirmak Hic bir sekilde mümkün degildir.

Bilmem Anlatabiliyor muyum ?..

)
Alt 28.02.2007, 21:48
unknown

Standard ganz meiner meinung

begnmeyen basar gider baska ülkeye!..kendilerine demokrat sizi..
Alt 28.02.2007, 21:49
unknown

Standard Genislet Konuyu roman :O)

Türkiye de"ydim yeni geldim.

Ben solcu sitelerde Solcuyum

Diye bir sey yazmadim )

Ben artik " Devrimciyim " diye yazdim.

Fakat Her Sakalli deden olmadigi gibi Her devrimci de solcu degildir.

Mesela Bir Islam devrimcisini Bir Sol ideoloji ile Bagdastirmak Hic bir sekilde mümkün degildir.

Bilmem Anlatabiliyor muyum ?..

)
Alt 28.02.2007, 23:40
unknown

Standard Typische MHP-Mentalität

Nun ja, wenn irgendwann ein offizieller MHP-Mitglied irgendwann mal ein Nobelpreis bekommen würde, dann würde ich ja leicht dazu tendieren und sagen, die Nationalisten brauchen keine kommunistische, linke, liberale und manchmal religiöse Querulanten mehr im Land. Sie bilden ihre eigene Elite und alle anderen können ihre Koffer packen und in die USA und Europa auswandern.

Doch hochentwickelte Länder versuchen qualifizierte Menschen mit allen Mitteln zu importieren, doch die Türkei gehört zu den wenigen Staaten, die lieber ihre Human-Ressourcen mit allen Mitteln exportieren versucht. Solange diese Geisthaltung sich nicht ändert, sag ich dazu die Türkei braucht keine Nobelpreisträger, exzellente Wissenschaftler, Satiriker, Lyriker und Journalisten usw., sondern viel mehr fanatische Nationalisten, die das Land mit ihrer Heimatliebe zu mehr Wohlstand und Wachstum führen. *lach*
Alt 01.03.2007, 01:05
turkkiz

Standard Cinayetin faturası basına kesildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayet zanlısı O.S’nin adını açık olarak yayınladığımız gerekçesiyle Şişli Cumhuriyet Savcılığı gazetemize toplam 110 bin YTL para cezası verdi. Savcılık, zanlı O.S’nin, 18 yaşından küçük olduğunu iddia ederek isminin açık yazılmaması gerektiğini savundu. Ancak O.S’nin tam yaşının belirlenmesi için kemik incelemesinin sürdüğü belirtildi. Savcılık ayrıca cinayet soruşturmasında “gizlilik” kararını ihlal ettiğimiz iddiasıyla gazetemiz hakkında soruşturma başlattı.
O.S’nin avukatı Levent Yıldırım’ın suç duyurusunda, basın yayın kuruluşlarının O.S’nin kimliğini ve görüntülerini yayınlayarak suç işledikleri öne sürülürken, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nın, Şişli bölgesinde bulunan Agos, Vatan ve Cumhuriyet gazetelerine de soruşturma açtığı ve para cezası verdiği öğrenildi.
Hukukçular ve gazeteci örgütleri ceza ve soruşturma kararına tepki gösterdi.
Alt 01.03.2007, 01:17
turkkiz

Standard CONGRATULATIONS :)

in jeder hinsicht !!!
Alt 01.03.2007, 01:36
turkkiz

Standard Modern çağın mitolojisi milliyetçilik

Modern mitoloji bilimle kuruluyor. Cinsiyetçilik ve militarizmle yapılanan milliyetçilik, savaşı kaçınılmaz, zorunlu, hatta kutsal kılıyor.
İnsanlar artık Tanrı için değil, ulus için, bayrak için ölüyor. Din yerine ulus, itaati emrediyor. En büyük suçlar, en korkunç yıkımlar milliyetçilikle normalleşiyor. Hukuk, ulusal güvenlik uğruna çok rahat çiğnenebiliyor.. Milliyetçiliğin yarattığı kutsallık havası, insan hayatını değersizleştiriyor. Milliyetçi söylemlerle çocuklara tecavüz ediliyor, insanlar öldürülüyor, gaz odalarında boğuluyor, dilim dilim doğranıyor, gözü-kulağı-beyni deşiliyor, bedenler sabun yapılıyor, ormanlar yakılıyor, hayvanlar telef ediliyor, işkencenin her türlüsü uygulanıyor. Milliyetçilik adına insanlar linç ediliyor, çocukların bedenine bayrak dikiliyor.

Modern çağın vebası milliyetçilik tüm suçları meşrulaştırıyor.

Düşman Kim?

Ulus-devletleri yıkanlar onları yapanlardır. Sınırları yıkanlar, onları kalın çizgilerle çizenlerdir. Bir ulus devletin oluşumu bir başka devletin yıkımıdır. Her yeni devlet bir savaş potansiyelidir. Savaşla çizilmiş sınırlar sadece savaşla korunabilir.

Savaş bittiği anda ulus-devlet ve onun sınırlarının bir hükmü kalmaz. Ulus devleti milli güvenlik esasına göre savaş örgütü korur.Tocqueville "Egemen devlet gücü en iyi biçimde devletler yoluyla sınırlandırılabilir" diyor. Ulus devletlere ait olan her sınır, bir savaş anlaşması gibidir. Anlaşma, sınırlar arasındaki devletle tüm dünya arasındadır. Çünkü dünyadaki tüm ulus-devletler, hatta devletsiz uluslar, topluluklar, kendilerini sınırlar içinde tanımlayan bir sisteme göre "potansiyel düşmandır."
Seneca"nın "savaş milletlerin varoluşunun doğal bir sonucudur" demesi boşuna değil.

Ulus-devletlerin başlı başına şiddet aracı olduklarını ve varlıklarının bile savaşı kışkırttığını söyleyen Marks diyor ki :

"Sınırlar savaşın çıkarlarına göre saptanırsa, istemlerin sonu gelmez. Çünkü her savaş hattının, zorunluluk gereği, yetersizlikleri, kusurları vardır ve bu yetersizlikler yeni bölgeler ilhakı ile düzeltilebilir. Bundan başka, sınırlar hiç bir zaman kesin ve adaletli bir şekilde belirlenemez; çünkü daima yenen tarafından yenilene zorla kabul ettirilir. Bu yüzden de, kendilerinde yeni bir savaşın tohumlarını taşırlar."

Savaşlarla sınırlar çiziliyor. Bu sınırlar kimleri ayırıyor? "Bizi" ve "ötekileri." Biz kimiz? Ötekiler kim? Ayrı bir dili konuşanlar mı? Tenleri ayrı renkte olanlar mı? Çekik gözlüler mi? İnsanlar mı? Canlılar mı? Bu dünyanın yerleşikleri mi? Kızları, babası, annesi olanlar mı? Bebekken altını pisletenler mi? Acıkınca yutkunanlar mı? Ölesiye sevenler mi? Sevince ağlayanlar mı? Yüksek sesle şarkı söyleyenler mi? Evet ama aynı zamanda ötekiler. Ötekiler, şarkı söylemez mi, sevmez mi, ağlamaz mı, gülmez mi?

Ötekiler neden öteki? Biz neden biziz? Biz ile öteki ortaklaşamaz mı? Birbirini zenginleştiremez mi?????
Alt 01.03.2007, 02:15
unknown

Standard hahaha

sevsinler sizleri..vatanini sevmek sadece MHP lilere mahsusmu acaba?..typische mHP mentalität diyorsunda..anasini satayim kürt cikip kürt fasistligi yaptimi demokrasi oluyorda türk cikip türk milliyetciligi yaptimi fasist, typische MHP-mentalitätmi, oluyor..bravo senin ve senin gibilerinin demokrasi anlayisina..sizin gibi düsünemyen herke MHP li degilmi..herkeste fasist..oysa dön bi aynaya bak fasistligi kim yapiyor
Antwort