Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 09.01.2007, 15:34
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hep öyle başlar hatalar, ONLAR!!!

Biraz abartılı yazsanda gerçek hiç bir zaman değişmez.

Onlar şunu yaptı, bunu yaptı. Ah şu onlar, nasılda sihirli, büyülü her kılığa sokuluveren ah şu ONLAR!!!

İnsan ilk önce ben ne yaptım sorusunu sormalı, onlar ne yaptı sorusundan önce!!!

Zor olan bu sorudur, çünkü bu sorunun kaçacak bir deliği, sığınabilecek bir demagojisi olmaz.

Senin amacını ben halen anlamış değilim, bana karşı kullandığın yazı biçimini hiç beğenmiyorum. Sanki özellikle sert bir ortamı yaratmak peşindesin gibi bir koku var.

Bu tür yazışmalardan hoşlanmıyorum.

Kavgacılıktan, sertlikten, hır, gürden hoşlanmıyorum.

Tekrar konuya dönersek ben onlar ve biz cümlesinden oldum olası büyük bir rahatsızlık duyanlardanım. Paralel toplumların hiç birisinin destekleyicisi olmadım, olmamda. Sen İslamın ve Hıristiyanlığın arasından bakıyorsun dünyaya, ben insanın çatısından bakıyorum.

İslam adına, yada başka bir din adına öldürülen her bir insan için benim yüreğim yanar. Ben hiç bir insan canı için ayırım yapmam hanımefendi!!!

Sen önce kendin ile olan çelişkilerini aş.

Demek Afrikada insanlara bulaşı hastalıklar dağıtıldı, kimdir onlar, dağıtılan nedir???
Alt 09.01.2007, 15:55
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Ben kimseye karis siddetli ve kavga amacli yazi yazmiyorum.. Sen öyle algiliyorsan bilemem...

Bende senin tavrindan hoslanmiyorum, fakat saygi duyuyorum..

Ben ne Islam adina konustum, nede baskasi adina!

Kendine ben ne yaptim diyede soranlardanim,...

Sadece Islamiyeti bu kadar yanlis ve bilmeden asagilara cekmenden hoslanmiyorum! Sen bu konuda gercek Islamiyeti görmeyip (bilimsel, ilim ve bircok konuda detayli aciklamalrini göremeden) Politik yorumlar yapiyorsun...Islam Ülkesi yada Islam Din Adami siniflari yoktur ve olmayacaktirda!

Var olan sadece Ferdtir..!!!

Yazilarimda sadece sana ayna olup seni sana yansitiyorum Romancim!
Alt 09.01.2007, 16:02
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Roman´a ...Pardon..

..FBI ve virüsler..

Hacli seferlerine karsi cikan diktatörlerin idam ve intihar tiyatrolarini ...

ve gerckeleri nasil yok eden stratejiler oynanmakta oldugunu aciklayan bi

AMERIKAN PROFESÖRÜN ingilizce ve türkce olan kitabini alip okursan, detayli bi sekilde neler döndügünü anlarsin Sevgili roman!

Kitabin Ismi: Illuminati
Yazar : Texe Marrs

Not: Dan Brown´un kitabi ile karistirilmasin
Alt 09.01.2007, 16:28
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ben net detayların insanıyım! Varsayım,

lar ile dünyayı yorumlamam Özsu!

Ben islamı hiç bir yerde aşağılamadım, hiç bir dini aşağılamadım.

Bir şeyi aşağılamak o şeye hakaret etmektir. Sen eleştirileri bile hakaret olarak görüyor gibisin. Ben yer yüzünde var olan her düşünceye, her varlığa, gözümle gördüğüm, aklımla okuduğum, ruhum ile hissettiğim her şeye eleştirisel bir prensip ile bakarım. Bu aşağılama değildir.

İslam yada başka dinler ne olursa olsun ben yanlışının, hatasını bulduğumher şeyi eleştiririm.

Fakat bir şeyi yapmam, mutlaka bundan vaz geçin gibisine bir ukalalığın içine asla düşmem.

Bilirim ki o din yada dinler içinde pek çok yanlışlığı insan elliyle yapılarak bir çok hatalara bile sürüklense insdanların o ruhsal ilişkisinin içine burnumu sokmam. İnsanların o sığınabildikleri ruhsal mabetlerinin içine girip yıkmam onu, tam tersi o ortamda en huzurlu ve rahat edebilmeleri için elimden geleni yaparım.

Benim eleştirdiğim insanın mabedi değil, ben olayın kendisini eleitiriyorum bu ikisi çok farklı şeyler. Ben Tanrıya inanan bir insanım, ama dinler aracılığı ile inanmıyorum.

Eğer düşüncelerimi ve bilgilerimi yazamayacak yada birileri kırılacaklar diye yazamıyacak olduktan sonra burası bir forum sayfası değil, bir ibadethane olur.

Okumadım bahsettiğin kitabı, fakat bu tür şeyler saklı, gizli kalmaz, yüzlerce bağımsız ve dört dörtlük insan haklarını evrensel boyutta savunan altarnatif kuruluşlar var, eğer öyle bir şey olsaydı yeri, göğü yıkarlardı.

Her neyse...

Selamlar...
Alt 09.01.2007, 16:47
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ister inan ister inanma..

..ortada bi varsayim yok..

günlerin aydin olmasi dilegiyle
Alt 09.01.2007, 18:03
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard !

)...ayrıca günümüzde insan hakları çığırtkanlığı yapanların bir çoğu sömürgeci ülkeler katagorisindedir sözü uzatmadan herkese merabalar....)

İnsan haklarının çığırtkanlığı olmaz, kimden gelirse gelsin insan haklarını savunmak, savunabilmek erdemliliktir.

İnsan haklarını savunan hiç bir cümlenin içinde yanlış olan bir kelime geçmez.

Dikkat edilmesi gereken savunma değil samimiyettir.

Sömürgecilik dönemleri kilasik anlamda biteli çok oldu.

Ekonomi denilen olgu evrensel bir bilim.

Hiç bir ülke iç ortakları olmadan sömürülmezde.
Alt 09.01.2007, 20:33
eniskaya

Standard Evrende tüm varliklarda ruh ve akil vard

ir....

Kanaatimce cok yanlis bir yorumdasin... ben asla senin yorumladigin sekilde görmüyorum... kiiiiiii Filler olsun, bazi maymun cesitleri olsun... bunlarin yaratiklarin bir cogu olsun, ölümün ne oldugunu bilmekteler... aynada kendisini görüp taniyabilmekte.... Filler belirli aralarla gidip mezarliklarini ziyaret edip aglamaktalar....

Akil ve rugh dedigin insanoglunun taktigi isimlerdir.... Sistemde akil kelimesi yada ruh kelimesi gibi bir sey yok...

Evren o kadar büyük ve enginki, kelimelele oynamanin hic bir anlami yok.. hic bir DININ bir anlami yok.... olsa olsa Allahin kendi varligi var.... ve bizlerde onun bir parcasiiiii... önemsizde olsa öyle
Alt 09.01.2007, 21:14
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Pardon..

Din kelimesinin o zaman manasini ögrenebilirmiyim???

Tesekkürler!
Alt 09.01.2007, 21:23
eniskaya

Standard Herkes icin manasi farklidir

senin kafanda dönen manasi kesin tüm insanlik icin gecerli degildir... benim kafamda dönen manasi icinde aynisi gecerlidir...

Olay suuuu... tüm insanlik anlamasi lagzimki, kimse Allahin jandarmasi degil... ve kimse DIN hakkinda kesinkez bir seyler söyleyemez... ancak GÖRÜS belirtebilir...

BU cercevede DININ manasi olamaz... anacak DIN kelimesi hususunda ancak görüs belirtilebilinir....
Alt 09.01.2007, 21:52
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Allahin Jandarmasi Allahin Jandarmasi..

ezberledim bu kelimeyi artik..

Bir günde benim sorularima net bi cevap alabilsem, cok mutlu olucam ..Neyse...

Günün aydin olsun!
Antwort