| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() İnsanlar elbet kendisini rahat hissetdiği, huzur bulduğu, kimliğinin olumlu karşılandığı, çocukluğundan, gençlik döneminden ve daha sonrası yaşam akışından geçtiği tüm evrelerde ama dinsel, ama sosyal, ama mesleki toplumlar yada topluluklar arasında bulunacak. Yeter ki her bulunduğu toplumlarda ve topluluklarda insana insanca değer verilip verilmediğine karşı duyarlı ve hissi olsun.
Her toplumda ve topluluklarda halen insan gibi insanlar senin yaşamda var olduğun gibi varlar. Toplumlara ve topuluklara karşı bu kadar keskin bir şekilde karşı çıkmana ben anlamakta güçlük çekiyorum. İnsanlar daha henüz bir birey olduklarının bile farkında değiller, ama dini, ama sosyal olarak. Nereye gitsinler, nerede bulunsunlar, sen eminim ki baskısız( aile, çevre, yakın akraba ve dinsel tabular.)bir ortamda yaşamaktasın. Ben öyle insanlar tanıyorum ki( kadın ve erkek ve çocuklar) kendi kölgesinden bile korkuya, şüpheye düşebiliyor. Bu sayfalarda bulunan İslamcı olduğunu ortaya atanlar, bu tür edilgenleştirilmiş insanlara bu ortamın kalıcılığı için ellerinden gelen bütün pişkinlikleri yaptıklarını hepimiz görmekteyiz. Bu pişkinliklerin içinde kadınların bulunması çok daha büyük bir acı ve hem sosyal, hem psikolojik araştırma meselesi. Ben bir kadının kendisini ve hem cinslerini böylesine yazdıkları ile aşağılamasını anlamakta zorlanıyorum. İnsan kendisinden böylesine nefret edebiliyorsa ve bu nefretini hem de hem cinslerinin erkeklerin baskısı atında yaşamalarına kadar götürebiliyorsa, burada başka sorular sormak gerekir.... İnsanların bulundukları( başkada yere gidemeyip, içinde katı bir şiddetin olduğunu bilmelerine rağmen, o ortamda şu an yaşayanlar için) o ortamaları o kadar sert aşağılama! Sende uzun bir süre oralarda bulundun ve ne zorluklar ile çıkabildin. Burada üniversite okumana rağmen. Hangi tabulardan ne zorluklar ile çıkabilmeye çalışarak. Elbet insanlar hangi din olursa olsun huzur duydukları yerlere gideceklerdirler. Ama sorunun temeli İslami toplulukların bulunduğu ortamlar, oralarda huzur varmıdır bu büyük bir soru işareti, bu sayfalarda okuduklarıma göre bu şu an için çok zor.... Sivil toplumculuğun olmadığı, demokrasiyi ve hukuğu ve Laikliği kabullenemeyen hiç bir toplulukta( dini veya değil) insana insan olarak ne özgürlüğü kabullenilir, ne bir değer verilir, nede onun bireyliğine saygı duyulur… |
|
|||
![]() ibaret oldugunu ve kimsenin kimsenin DINI anlayisinina bir seyler söylememesi gerektigi kanisindayim.... haaaa azmanlar baska cünkü onlarla ORTAK Temellerimiz yok.....
Simdi ben bir Iranli yada Bir Arap ile DINLER Teolojisinde bir oratkalik bulamiyorum... Her sey bence cocuk yastaki yasam ortaminda baslar ve biter.. eger salih ve gercekci bir cocuklugun olmussa iyi egitimciler elinden gecmissen, iste o zaman bir seyler alirsin ve kendini gelistirirsin... Baska türlü belirli seviyeye gelene kadar acayippp zorlanirsin... care yok.. Mesela benim cocukluktan beri duydugum gördügüm DINI Azmanilik ve katildigim ortamlar bana o zaman bile, arkadas bu yapilanlar yanlis diye cagiri yapiyordu.... DINDE ortaklik pesindeyim, hayattada... bu benim prensiplerimdendir.. kiii ayricaliga gerek yok... cünkü ayricalik zaten yaratilista vardir... o yüzden insanlari baglayan ayricalik degil.. ortakliktir... YANI DIN ORTAKLIGI... ZAten DIN disi yasantilardada aynidir.... her sey ortaklik cercevesinde kuruludur ve öylede yasanmaktadir... HATTA hayat arkadasindan bile ortaklik arayacaksin, kölelik veya teslimiyet degil.... Bilmiyorum hemso... tek bildigim süper bir DINIMIZ varken.. su anki hali icler acisi... deforme olmus agzi burnu birbirine karismis ve insanlara FAYADA YERINE ARTIK ZARAR VERN HAL ALMIS... Buda DININ degil.. insanlarin sucu onu yasayanlarin sucu |
|
|||
![]() DINDEN cikarmazsan Alevilere DEDELERINI cikarin yada yanlistiur diyemezsin.. hakkin yok cünkü sende aynisinda ondan...
Bence aralarda fark yok... tüm IDeolojiler Hurafeye tasir insanlari |
|
||||
![]() Dinin icine kemalizmi laik izmi cumhuriyetizmi faizmi fuhusuzmi kadar kötü sey varmi.
Sana ne diyorlar Eschek bende diyorumki eschek cüsten anlar sen cüss tende anlamiyorsun sen Delilerinden olmalisin. Birde sana destek verenler varya kendilerini akilli ve herseyi bilmisliklen gecinirler. Kuranda ne diyor. Onlar herseyi bildiklerini sanarlar ama onlar cahillerin en büyügüdür. Ayeti tam olarak aktaramiyorum bu yönden bir Ayet. |