| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
![]() Bir kısmı güzel düşünceler ve istemler. Sosyal yanları olan güzel şeylerde var yazıda.
(Hayır! hiç bir ön yargıya düşmeye gerek yok, ben ne sordu isem dürüstçe ve bilerek sorarım, laf gelişi olarak hiçbir şey yazmam, için rahat olsun.) Tekrar yazına dönersem her kes için,hak, hukuk,adalet, iş, aş ve özgürlük istemlerin var, anlaştğım noktadır burası. Ama bunun mutlaka koruyucu bir şemsiyesi olacaktır, bu şu an Birleşmiş milletler olarak gözükmekte,lakin BMM bunu şu haliyle kaldırabilecek bir konumu yok ve bu ağırlığı tam anlamıyla taşıyamıyor. Öyle garip ülkeler var ki BMM de kendi ülkesinde bireyin özlük haklarına bile en küçük saygısı yok ama BMM de söz hakkı var. Elbet BMM bu günkü haliyle istenileni yerine getiremiyor hem hantal, hemde ülkesinde DEMOKRASİYİ bile yerli yerine oturtmamış,oturtmak içinde bir çabası olmayan küçük ve bazı nadir büyük ülkeler var.(bir ÇİN vs) Ama BMM bunları mutlaka aşacak ve istenilen konuma mutlaka gelecek ve mazlum milletlere ve o ülkelerin insanlarına gereken acil yardımlarla ulaşacak, şu an bunun kıpırtısı var. Dünyanın temel sorunu DEMOKRATİKLEŞME sorunudur, tüm dünya insanlarının doğuştan bir hak olan kişinin özlük haklarına saygı ve onun güvenceye alınmasıdır, buda ancak tam DEMOKRASİYE ulaşılmış ülkelerde ve topluluklarda evrensel hukukun güvencesi ile yaratılabilmiştir. DEMOKRASİSİNİ kuramamış tüm ülkeler yoksul ülkelerdirler. Ben yalnızca DEMOKRASİDEN ve kişilerin özlük haklarından yana bir insanım, bu demek değildir ki diğer görüşleri ve düşünceleri değerlendirmem, demokrasinin en güzel olan bir başka yönü düşünce özgürlüğüdür, şiddete bulaşmadığı sürece demokrasilerde tüm insan düşünceleri kutsaldırlar. Bunlar işin sosyal yönleri. Bu karşı çıktığın senin deyimin ile(emperyalistler ve kapitalistler) Benim deyimimle serbest ekenomiye alternatif sunabileceğin iktisadi bir proğramın var mı? Yoksa sistemler yerli yerinde kalacak, (yani rehabilete olarak değindiğin nokta) ama gelir dağılımını tüm dünya insanlığına adilce paylaştırılacak mı demek istiyorsun? Alt yapı ve üst yapıda temel noktalardan birisi İKTİSAT vardır yani EKONOMİ. Eğer buysa deme istediğin ülkelerin yönetimleri ve sistemleri DEMOKRASİYE geçmediler ve geçmek istemiyorlar ise bu tür ülkelerde asla adil bir dağıtım olamaz, ne buna izin verilir nede yapılan yardmlar o insanlara ulaşılır,şu an Afrikada olan zorluklar gibi. Kimse Mafya ile ve onun yöntemleri ile yönetilen diktatör devletlere iktisadi yardım yapmıyor artık bu çağda. Ancak sivil yaşamı benimsemiş ve onun kurumlarını oluştumuş, saydam ve şeffaf ülkelere yardım yapıyor. Buda Demokrasidir. Şu iktisat konusunu biraz açarmısın, hani o rehabilete meselesini. Teşekkürler. |
|
||||
![]() zamanın toplamı yalnızca üç yıldır. Bildiğim kadarı ile insanlık üzerine söylediği bütün söylevleri evrenseldir.
Bir tane bile olsun şiddet içermez bu söylevleri. Ve İncil bütün zamanların en çok satılan kitabıdır. |
|
||||
![]() Sen laftan anlamiyorsun, çünkü! Du lebst in deiner eigenen Scheinwelt, mit der ich nichts zu tun haben will.
Abgesehen davon, ist Religion keine Frage der persönlichen Ansicht, was du die ganze Zeit hier tust, sondern der WAHRHEIT! Und Wahrheit hat nichts mit persönlicher Meinung zu tun. Aber so einfache Leute wie dich, glauben stets, dass ihre unbedeutende Meinung so wichtig wäre. Und deine billigen Sprüche „Einbildung ist auch eine Bildung“, kannst du dir mal selbst verinnerlichen. Wie wär’s, wenn du mal eine andere Kassette auflegst, mmh? |
|
||||
![]() Su an hüküm süren sistem, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapmaya devam ediyor. Bu iki kesim arasindaki ucurum gittikce büyüyor.
Buda kacinilmaz olarak toplumsal rahatsizliklar yaratiyor ve bu sorunlar kontrol edilemez hale dogru gidiyor. Ben sosyal acidan güclendirilmis serbest ekonomiden yanayim. Seninde degindigin gibi düzelmesi gereken gelir dagilimi, daha adil bir paylasim olmasi gerekiyor. Toplumdaki az gelirli kesimin, üstgelir kesim tarafindan gözardi edilip, sömürülmesi yerine, bizzat yine bu zengin kesim tarafindan maddi kaynaklar ve projelerle desteklenmesi gerekiyor kanimca. Böylece hem dar gelirli kesim maddi durumunu düzeltip bir üst kademeye yükselme sansini elde edecek, hemde üst gelirli kesim, toplumun direk yada dolayli katkisiyla elde ettikleri maddi kaynaklar icin, vefa borcunu ödeme sansini elde edecek. Buda toplumda huzuru ve barisi arttiracak cok önemli bir unsur olacak. |
|
|||
![]() ayni degildir.. hele hele EMEVI anlayisi HZ. Muhammedi bir savasklolik Resül olrak tanitti...
Araplar GERI ZEKLAIDIR... onlarin DINI olmaz olsun |
|
|||
![]() Wahrheitmis... kimin WAHRHEITI... seninmi ???
Senin dediklerini ben Kuranda göremedim.. yok öyle bir sey DINDE.... Hadismis yok su yok bu.... haut ab mit eurem Teror DIN man... Allahi bile tarif etmesini bilmiyorsun... resmen bilmiyorsun... das ist Erbärmlich |