| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() yokki dünyada... kaldiki Allaha inanmak diye bir sey yok.. cünkü Allaha inac zaten Genetiktir......
Her zamanda her yüzyilda farkli farkli sekillerde Allaha inanmaya calismistir insanlik... Misir zamaninda bu zamana kadar insalik hic bir zaman Allahsiz kalmamistir ve kalmazda..... Ben bile zamaninda Allahi tanimazken bir Enerjinin bir gücün avrligin aher zaman inaniyordum... inanmamak elde degil... cünkü akil mantik ve insanin ruhaniyeti Allahsiz yaratilmamistir... yani Sünnetullah bizi Genetik olarak imanli yaratir... otomatimken... Bazilari bu genetik olan duyguyu genisltir yesertir ve güzellikler yapar... bazilarida tam tersine ölüm ve Terör sacar.... Söylede diyebilirz... tüm insanlikta ortak olarak kozmik beyin vardir..... radadi din ismi nuanslari önemli degildir..... cünkü saaadece Salih Amelle ve allahi zikretmekle kurtulus olur... Kurtulus dedigimiz... Allahin affetmesi az Ceza ile ve temizlenme mekanizmasiyla ebedi yasayacigimiz ve Rahm,an Suresinde anlatiolan cennetlerden bir tanesine girmektir..... Zümer 44 De ki: "Sefaat, tümden ve sadece Allah"indir. Göklerin ve yerin mülkü/yönetimi O"nundur. Sonunda O"na döndürüleceksiniz." Bakara 62 Su bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hiristiyanlardan,Sabiilerden Allah"a ve ahiret gününe inanip bariþa ve hayra yönelik is yapanlarin, Rableri katinda kendilerine has ödülleri olacaktir.Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardir onlar. Dinlerin Teolojisini anlamaya calisin.... tüm dinler Hak katinda birdir..... ÖYLE BEN MÜSLÜMANIM... CENNETE GIRECEGIM... KOMSUM HIRISTIYAN GIRMEYECEK....... Bunlari artik gecin bunlar eskidi.... bir etrafiniza bir bakinin... Kendilerine Müslüman diyenler neler yapmiyor neler.... ohhoooooooo Zinadan karidan sigaradan ickiden domuz eti yemeden sahtekarliktan rüsvetten Terörden kafa kol kesemden... usw usw.... ondan sonra ben Musimanim Cennete girecegim.... simdi alirsin Cennet yerine havani.... Kurani kimse okumuyorki..... bu ne is Yahu arkadas Bakara 62 hayira yönelik iyi isler yapanlari ödüllenrirecegim derken... sen sikiysa Papayi veya beni Cennetine sokma.... Kladiki Ali-Imran 113-114 113. Ama hepsi bir degildir.Ehlikitap içinden Allah için bad kaldiran/Allah huzurunda el baglayan/hak ve adaleti ayakta tutan/kalkinip yükselen bir zümre de vardir; gece saatlerinde secdelere kapanmiþ olarak Allah’in ayetlerini okurlar. 114. Allah’a ve ahiret gününe inanirlar, iyiyi-güzeli emrederler, kötüyü ve çirkini yasaklarlar.Hayir islerde yarisircasina kosarlar.Iþte bunlar hayra ve barisa yönelik hizmet üretenlerdendir. Demekki dostum tüm insanligin cinde dini ne olursa olsun Iman edenler vardir ve bu insanlar saaadece güzellikler icin yasarlar ve yalniz Allaha ibadet ederler ve Sefaati ondan beklerler.... Dinler kendi aralarinda ise... buirisi Isayi göge yollar digeri ise Muhammedi göge yollar.. kaldiki her ikiside Hurafedir uydurmadir.... Bunlari sen simdi anlayamazsin... belki günün birinde zamanla din düzelir ve sende yasar görürsen anlarsin.... Olay dinlerin Teolojisinde yatiyor |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
![]() zihniyet bu yazdiklarinda yatiyor..
ne Bush, ne Scharon, ne Putin ne de Vatikan devleti islama bu zihniyet kadar zarar verebilir.. Dini mantik ve dogmatik icinde söylediklerin dogru olabilir.. ama insanoglu coktan biliyor ki, Insanin degeri,kisiligi, ve Ahlaki dini inanci üzerinden tarif edilemez..Avrupa bu ortacag skolastik mantigini asali yillar oldu..adamlar oturup "kim cennete gider, kim gitmez? "kim Allahin sevgili kuludur", "kim ahlaklidir,kim lanetli cadidir gibi sacma sorularla ugrasmiyorlar.. Ahlak ile dinin,imanin ayni sey olmadigi ise coktan ögrendiler..dinsiz,imansiz olmakla "Ahlaksiz" olunamayacagini, dinsiz olan insanlarin dindarlardan pekala daha ahlakli ve ilkeli olabilecegini de coktandir biliniyor... sevgili müslüman dindar kardeslerim anlamakta zorluk cekse de Insanlik ve tarih sadece dinden olusmaz..doga bilimleri,sosyal bilimler,felsefe bilimleri denen daha muazzam bir derya vardir.."Insan nedir" sorusuna sadece din cevap vermez.. Din sadece insanoglunun yasamina anlam verme sistem ve formlarindan biri ve en önemlisidir.. Herkes ayni dini farkli tarz ve yorumlarda yasadigi gibi,hayatini din disi,dine gerek görmeden anlamlandiran kisilerde pekala mevcuttur!! Simdi senin tarifin müslümanlar disinda herkesi "Kafir" , "Münafik" ve Cehennemlik yaptin..Müslümanlarin icinde de tabii mezhepsizler ve aleviler falan filan da cehennemlik!! olay bu kadar basít mi ya? hic mi sizin kafaniza soru takilmaz mi? kafanizi kurana-hadise gömer onun disinda bir sey dikkatinizi cekmez mi?? Sanirim bu zihniyet neden buralarda kreuzberglerde parallelgesellschaftlar kurdugumuzun en büyük sebebidir.. Yani yüzbinyillik inasanoglu tarihinde ibrahimi dinlerinin gecmisi nedir? Hz. Muhammedin gecmisi nedir? Zerdüst dini mensuplari imansiz ahlaksizmiydilar,ask tanrisindan tut öfke tanrisina onlarca tanri sahibi Aristo,sokrat,platon ahlaksiz birer imansizmiydilar? O zaman bende Imansiz bir Ahlaksizim!! su dini bireysel bir vicdan meselesi olarak kabul edip insanlari yargilamamayi,cennetlik, cehennemlik yapmamayi ögrenemeyeceksiniz gitti kama! yazik olsun size |
|
||||
![]() Bak arkadas iste PApa da o hurafe Hristiyan inancinin lideri idi. Nasil sen islam halifeligine kan kusuyorsan papa da aynisidir. Kim cennetlik kim degil sen ve ben bilemeyiz ama gercekler ortada. Hz. Muhammed sav. tanimiyan kimse Allah i tanirmi? Incil de Ahmet diye musmulanmadimi??? Sorarim sana. Kelime oyunu herkese yaparsin ama, ben etkilenmem. Yine söylüyorum, Hersey Allah in elindedir. Herseye o karar verir. Sende burda Papanin ameli sununkinden bununkinden salihdir diye fetva veremezsin. Sen yazilarini galiba sinirli bir halde yaziyorsun devamli. Sana tavsiyem yazilari söyle sakin bir sekilde oku ve celiskilerini gör..Birkac kere dedim ben bunu burda, göster bana bu dünyada Hz. Isa nin havarileri gibi inanan varmi Hristiyanlardan... Yok nerde? Allah a inanan Allah in hicbir peygamberini inkar edemez, hicbir..
|
|
||||
![]() o, senin bildigin ülkücülere. onlarin icindede olabilir geri zekalilar, satilmislar, senin gibi gidiler, fasistler, vatan ve millet hainleri. ben hep dogruyu
söylemeye gayret ederim. mehmet ali agca onlarin icinden cikmadimi? |
|
|||
![]() asker arkasiymisin gibi konusuyorsun....
Eeeeeee Isada Muhammedi tanimiyordu... simdi Isadami Allahi tanimiyordu..... Milyon sefer dedim... Allahi taniyan dünya üzerinde hic bir zaman eksik olmayacak...... HZ. Muhammedin Allahini Ihlas Suresinden taniyoruz.... Sinizsiz ucsuz bucaksiz tek... Hirsitiyanda Allmächtig diyor... Hiristiyablik özüyle Hurafe degildir, Müslümanlik özüylede Hurafe degildir... Ama insanlar arasinda dönen Müslümanlik ve Hiristiyanlik kesinlikle Hurafedir... Su an senin din sandiginda kesin suretle Hurafedir.... cünkü Kuranin coooooook disina cikmis |