Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 04.04.2005, 10:45
unknown

Standard ENIS !!!! HALA YANIT BEKLEMEKTEYIM !!!

Allah-ü teâlanın Rahmeti, Bereketi, Selâmı üzerinize ve üzerimize olsun.

Elhamdülillâhi Rabb"il Âlemîn, Essalâtü Vesselâmü alâ Seyyidinâ Muhammedin
ve alâ âlihi ve sahbihî ecmaîn.

ENIS SIMDI SEN BENIM KARSIMA CIKIP BENI AYDINLATMAYA CALISMAKTASIN, SEN BIR MUM ISIGISIN ben ISE ISIGINI HEM GÜNESIM OLAN KURANDAN HEMDE DENIZFENERI OLAN RESÜLULLAHTAN ALMAKTAYIM !!! :-)

YAHU GÜZEL INSAN NE OLUR BENIM SORUMA MANTIKLI BIR SEKILDE CEVAP VER !

ORIGINALGÜLER BANA DÜN SANA SERT TAVIR ALDIGIM ICIN FIRCA ATTI :-)) ODA BELKIDE HAKLI KENDI GÖZLÜKLERINDEN ! SEN IYI BIR INSAN OLABILIRSIN, AMA YARATANIN HUZURUNA DOGRU YOLA CIKAN PAPA ´DA COK IYI BIR INSANDI ! HUMANIST IDI SEVENCEN IDI HATTA SENDEN YAKISIKLI IDI :-)

VELHASIL VE KELAM SIMDI SEN BANA HALA NASIL NAMAZ KILINACAGINI BILE KURANDAN CIKARARAK SÖYLEMIYORSUN... AYRICA KURANDA CÜKÜNÜN UCUNDAKI UFACIK DERI PARCASININ BILE KESILIP KESILEMEYECEGI HUSUSUNDA BANA BIR AYET GETIREMIYORSUN :-) SIMDI SÖYLE BANA MODERN DEVLET ANLAYISINDA, &lt&lt&ltANAYASA&gt&gt&gt VAR IKEN NEDEN &lt&ltCEZA HUKUKU, TICARET HUKUKU, MIRAS HUKUSU, MEDENI HUKUK GIBI KITAPLAR&gt&gt YAZILMAYA GEREK DUYULMUS....?

BUYUR KARDES !!?

İslâmiyeti Kur"an tercüme ve mealleri ile öğretmeye çalışmak, son derece yanlış ve zararlı bir metoddur. İslâmiyet, ancak ilmihâl, fıkıh kitaplarının okunup öğrenilmesi ile yayılır.

Meşrutiyet"ten itibaren, dini, Kur"an tercümelerinden ve meallerinden öğrenme kampanyası başlayınca, bunun dine vereceği zararlar, 1924 yılında Sebilürreşad dergisinde uzun uzun tartışılmıştır. Birtakım Ermeni ve Arap asıllı Hıristiyan yayımcılar tarafından başlatılan Kur"an tercümesi kampanyaları, şiddetli tenkitlere mâruz kalmıştır.

Kur"an-ı kerim tercüme ve meallerinin yayılması karşısında, Diyanet İşleri Başkanlığı da hareketsiz kalmamış, Müslüman halkı uyandırmak maksadıyla bir beyanname yayımlamıştır.

Meallerle ilgili uyarılar

Bu uyarılar özetle şöyleydi:
1- Kur"an tercümesi furyası, İkinci Meşrutiyet"in ilanından sonra başlamış zararlı bir faaliyettir.

2- İkinci Meşrutiyet"ten önce, Osmanlı devleti, dini yayınları kontrol altında tutuyor ve ulu orta, yalan-yanlış tercüme ve tefsirlerin neşrine asla müsaade etmiyordu.

3- Müşrutiyet"ten sonra, basın hürriyetinden istifade eden birtakım art niyetli kimseler, gayrı müslimler, dinsizler, sinsi gayelerine uygun Kur"an tercümeleri neşrine başlamışlardır.

4- İlk Kur"an tercümesini Zeki Megamiz adlı bir HIRISTIYAN ARAP yapmıştır.

5- Daha sonra, Cihan Kütüphanesi sahibi Ermeni Mihran Efendi, Kur"an tercümesi basanların öncülüğünü yapmıştır.

6- Türkçe Kur"an demek, küfür sözüdür. Kur"an-ı kerim İlâhidir. Kur"an"ın tercümesi olmaz.

7- Kur"an-ı kerimi Fransızca, İngilizce, Almanca tercümesinden Türkçeye çeviren, Müslümanlıkla ilgisi olmayan Batı hayranları bile çıkmıştır.

8- Müslümanlar arasında dini otorite ve hiyerarşi kavram ve kurumunu yıkarak, sözü ayağa düşürmek, ehl-i sünneti sarsmak, dinin temellerini dinamitlemek isteyen kötü fikirliler, Kur"an tercümeleri vasıtasıyla, İslâm dünyasında bir reform hareketi başlatmak istemişler ve muvaffak da olmuşlardır.

9- İslâmiyeti halka ve gençlere Kur"an tercüme ve mealleri ile öğretmeye çalışmak, son derece yanlış ve zararlı bir metoddur. İslâmiyet, Kur"an tercümesi ile değil, ehl-i sünnet âlimlerinin, halk için yazdıkları ilmihâl (akaid, fıkıh, ahlâk) kitaplarının okunup öğrenilmesi ile yayılır.

10- Kur"an tercümelerinin sonu gelmemektedir. Basanlara, hazırlayanlara sorarsanız, "Hizmet için" diyeceklerdir. Şu bir gerçek ki, belli bir maksat içindir bütün bu çeviriler!

11- Çeşitli maksatlarla kimler Kur"an tercümesi yapmamıştır ki? Mason Ömer Rıza Doğrul... Arapça bilmeyen İsmail Hakkı Baltacıoğlu... Yıllar geçtikten sonra ehli sünnet olmadığını, kendisi ilan eden Abdülbaki Gölpınarlı ve daha niceleri...

Yanlış fikirden kurtulmalı

Şu anda çoklarının kafasına, "İslâmiyeti öğrenip, din kültürü edinmek istiyorsan, alacağın ilk kitap bir Kur"an mealidir" yanlış fikri iyice sindirilmiş bulunmaktadır. Bu fikir dimağlardan mutlaka sökülüp atılmalıdır. Yoksa din eğitimi, din kültürü sahasındaki anarşi önlenmez ve din yıkılır gider.

Anadolu"muzun yetiştirdiği büyük ehl-i sünnet âlimlerinden İmam-ı Birgivî Hazretleri, bu konu ile ilgili olarak şu hadis-i şerifleri bildirmektedir:

"Bir kimse, Allahın kitabını kendi fikri, görüşü ile tefsir etse ve bu tefsirinde isabet etmiş bulunsa, açıklaması doğru olsa bile hata etmiş olur."

"Kim ki, Kur"an hakkında, ilmi olmadığı hâlde, kendi kafasına göre açıklarsa, cehennemdeki yerine hazırlansın."

İlk tercümeyi yayınlayan, Zeki Megamiz isminde, Arap asıllı bir Hıristiyandır. İkincisini ise Cihan Kütüphanesi sahibi Ermeni Mihran Efendi yayınladı. Asırlardır, dinimizin emir ve yasakları fıkıh kitaplarından, ilmihâl kitaplarından öğrenilmiştir. Fakat meşrutiyetten beri, belli odaklar, Müslümanları sinsice ilmihâl kitaplarından uzaklaştırıp, meallere, tefsirlere, tercümelere yönlendirme gayretine girmiş bulunmaktadır.

Bu maksatla, "Dinimizi esas kaynağından öğrenin, aracıları ortadan kaldırın" gibi sloganlar ortaya attılar. İşin aslını bilmeyen çok kimse de, bu sinsice hazırlanmış tuzağa yakalandılar. Birçok şey alıştıra alıştıra kabullendirilir. Bazı yanlış inanç, fikir, görüş, metod ve kanaatler vardır ki, insanlar onları önce iter, reddeder. Fakat devamlı propaganda, beyin yıkama ve telkin neticesinde, bu itiş ve reddetme, zamanla zayıflar ve toplumun direnişinde gevşeme başlar. Gün gelir, bakarsınız ki, o bozuk ve bâtıl fikir ve metodlar, aynı topluluk tarafından benimsenmiş ve kabul edilmiştir.
Alt 04.04.2005, 10:50
unknown

Standard ENIS ASAGIDAKINI YANITLAMAZ ISEN BUNU...

YANITLA !!!!!

Allah-ü teâlanın Rahmeti, Bereketi, Selâmı üzerinize ve üzerimize olsun.

Elhamdülillâhi Rabb"il Âlemîn, Essalâtü Vesselâmü alâ Seyyidinâ Muhammedin
ve alâ âlihi ve sahbihî ecmaîn.

ENIS SIMDI SEN BENIM KARSIMA CIKIP BENI AYDINLATMAYA CALISMAKTASIN, SEN BIR MUM ISIGISIN ben ISE ISIGINI HEM GÜNESIM OLAN KURANDAN HEMDE DENIZFENERI OLAN RESÜLULLAHTAN ALMAKTAYIM !!! :-)

YAHU GÜZEL INSAN NE OLUR BENIM SORUMA MANTIKLI BIR SEKILDE CEVAP VER !

ORIGINALGÜLER BANA DÜN SANA SERT TAVIR ALDIGIM ICIN FIRCA ATTI :-)) ODA BELKIDE HAKLI KENDI GÖZLÜKLERINDEN ! SEN IYI BIR INSAN OLABILIRSIN, AMA YARATANIN HUZURUNA DOGRU YOLA CIKAN PAPA ´DA COK IYI BIR INSANDI ! HUMANIST IDI SEVENCEN IDI HATTA SENDEN YAKISIKLI IDI :-)

VELHASIL VE KELAM SIMDI SEN BANA HALA NASIL NAMAZ KILINACAGINI BILE KURANDAN CIKARARAK SÖYLEMIYORSUN... AYRICA KURANDA CÜKÜNÜN UCUNDAKI UFACIK DERI PARCASININ BILE KESILIP KESILEMEYECEGI HUSUSUNDA BANA BIR AYET GETIREMIYORSUN :-) SIMDI SÖYLE BANA MODERN DEVLET ANLAYISINDA, &lt&lt&ltANAYASA&gt&gt&gt VAR IKEN NEDEN &lt&ltCEZA HUKUKU, TICARET HUKUKU, MIRAS HUKUSU, MEDENI HUKUK GIBI KITAPLAR&gt&gt YAZILMAYA GEREK DUYULMUS....?

BUYUR KARDES !!?

İslâmiyeti Kur"an tercüme ve mealleri ile öğretmeye çalışmak, son derece yanlış ve zararlı bir metoddur. İslâmiyet, ancak ilmihâl, fıkıh kitaplarının okunup öğrenilmesi ile yayılır.

Meşrutiyet"ten itibaren, dini, Kur"an tercümelerinden ve meallerinden öğrenme kampanyası başlayınca, bunun dine vereceği zararlar, 1924 yılında Sebilürreşad dergisinde uzun uzun tartışılmıştır. Birtakım Ermeni ve Arap asıllı Hıristiyan yayımcılar tarafından başlatılan Kur"an tercümesi kampanyaları, şiddetli tenkitlere mâruz kalmıştır.

Kur"an-ı kerim tercüme ve meallerinin yayılması karşısında, Diyanet İşleri Başkanlığı da hareketsiz kalmamış, Müslüman halkı uyandırmak maksadıyla bir beyanname yayımlamıştır.

Meallerle ilgili uyarılar

Bu uyarılar özetle şöyleydi:
1- Kur"an tercümesi furyası, İkinci Meşrutiyet"in ilanından sonra başlamış zararlı bir faaliyettir.

2- İkinci Meşrutiyet"ten önce, Osmanlı devleti, dini yayınları kontrol altında tutuyor ve ulu orta, yalan-yanlış tercüme ve tefsirlerin neşrine asla müsaade etmiyordu.

3- Müşrutiyet"ten sonra, basın hürriyetinden istifade eden birtakım art niyetli kimseler, gayrı müslimler, dinsizler, sinsi gayelerine uygun Kur"an tercümeleri neşrine başlamışlardır.

4- İlk Kur"an tercümesini Zeki Megamiz adlı bir HIRISTIYAN ARAP yapmıştır.

5- Daha sonra, Cihan Kütüphanesi sahibi Ermeni Mihran Efendi, Kur"an tercümesi basanların öncülüğünü yapmıştır.

6- Türkçe Kur"an demek, küfür sözüdür. Kur"an-ı kerim İlâhidir. Kur"an"ın tercümesi olmaz.

7- Kur"an-ı kerimi Fransızca, İngilizce, Almanca tercümesinden Türkçeye çeviren, Müslümanlıkla ilgisi olmayan Batı hayranları bile çıkmıştır.

8- Müslümanlar arasında dini otorite ve hiyerarşi kavram ve kurumunu yıkarak, sözü ayağa düşürmek, ehl-i sünneti sarsmak, dinin temellerini dinamitlemek isteyen kötü fikirliler, Kur"an tercümeleri vasıtasıyla, İslâm dünyasında bir reform hareketi başlatmak istemişler ve muvaffak da olmuşlardır.

9- İslâmiyeti halka ve gençlere Kur"an tercüme ve mealleri ile öğretmeye çalışmak, son derece yanlış ve zararlı bir metoddur. İslâmiyet, Kur"an tercümesi ile değil, ehl-i sünnet âlimlerinin, halk için yazdıkları ilmihâl (akaid, fıkıh, ahlâk) kitaplarının okunup öğrenilmesi ile yayılır.

10- Kur"an tercümelerinin sonu gelmemektedir. Basanlara, hazırlayanlara sorarsanız, "Hizmet için" diyeceklerdir. Şu bir gerçek ki, belli bir maksat içindir bütün bu çeviriler!

11- Çeşitli maksatlarla kimler Kur"an tercümesi yapmamıştır ki? Mason Ömer Rıza Doğrul... Arapça bilmeyen İsmail Hakkı Baltacıoğlu... Yıllar geçtikten sonra ehli sünnet olmadığını, kendisi ilan eden Abdülbaki Gölpınarlı ve daha niceleri...

Yanlış fikirden kurtulmalı

Şu anda çoklarının kafasına, "İslâmiyeti öğrenip, din kültürü edinmek istiyorsan, alacağın ilk kitap bir Kur"an mealidir" yanlış fikri iyice sindirilmiş bulunmaktadır. Bu fikir dimağlardan mutlaka sökülüp atılmalıdır. Yoksa din eğitimi, din kültürü sahasındaki anarşi önlenmez ve din yıkılır gider.

Anadolu"muzun yetiştirdiği büyük ehl-i sünnet âlimlerinden İmam-ı Birgivî Hazretleri, bu konu ile ilgili olarak şu hadis-i şerifleri bildirmektedir:

"Bir kimse, Allahın kitabını kendi fikri, görüşü ile tefsir etse ve bu tefsirinde isabet etmiş bulunsa, açıklaması doğru olsa bile hata etmiş olur."

"Kim ki, Kur"an hakkında, ilmi olmadığı hâlde, kendi kafasına göre açıklarsa, cehennemdeki yerine hazırlansın."

İlk tercümeyi yayınlayan, Zeki Megamiz isminde, Arap asıllı bir Hıristiyandır. İkincisini ise Cihan Kütüphanesi sahibi Ermeni Mihran Efendi yayınladı. Asırlardır, dinimizin emir ve yasakları fıkıh kitaplarından, ilmihâl kitaplarından öğrenilmiştir. Fakat meşrutiyetten beri, belli odaklar, Müslümanları sinsice ilmihâl kitaplarından uzaklaştırıp, meallere, tefsirlere, tercümelere yönlendirme gayretine girmiş bulunmaktadır.

Bu maksatla, "Dinimizi esas kaynağından öğrenin, aracıları ortadan kaldırın" gibi sloganlar ortaya attılar. İşin aslını bilmeyen çok kimse de, bu sinsice hazırlanmış tuzağa yakalandılar. Birçok şey alıştıra alıştıra kabullendirilir. Bazı yanlış inanç, fikir, görüş, metod ve kanaatler vardır ki, insanlar onları önce iter, reddeder. Fakat devamlı propaganda, beyin yıkama ve telkin neticesinde, bu itiş ve reddetme, zamanla zayıflar ve toplumun direnişinde gevşeme başlar. Gün gelir, bakarsınız ki, o bozuk ve bâtıl fikir ve metodlar, aynı topluluk tarafından benimsenmiş ve kabul edilmiştir.
Alt 04.04.2005, 12:02
Benutzerbild von frankenstein
frankenstein frankenstein ist offline
Neuer Benutzer

Standard Bagisla ama soru cok hosuma gitti..

sen sordugun soruya cevabi kendin vermissin.

sen diyorsunki, bir ehli sünnet cikipta bir
kurani tercüme etmedigi icin bu isi hiristiyan ve yahudiler yapti. bunlar hem dine kötülük yaptilar hemde para kazandilar.

be kardesim1
müslüman merakli insan degilmidirki?
din alimleri cikarci olamaz yalancilik
sahtekarlik yapamazmiki?

o fikih kitablarini- o ilmihalleri yazanlar,
o tercümeleri yazamazlarmiydi?
hemde basina yazsalardi: arabcadan türkceye
teccüme hatasi mükündür, anlam degisebilir!

sanirin, o zaman, ne din zarar görürdü, nede, dindarlar böyle ayak islerine bakmak zorunda kalirlardi.

anayasnin yaninda kanunlar sarttirlar.

kanunlarin ve anayasanin sadece hukukcular tarafindan bilinip uygulanmasi yetmez.
davali ve davacilarda anlamak istemezlermi
ne neden?

müslüman sadece dualarla yetinmek istemiyor,
aksine, islamin mantigini ve hedefini kavramak istiyor. bilsinki, günah islemesin.

ben biliyorum, senin bilmene gerek yok diyemeyiz. senin bildidin sana, benim bildigim bana.

benim günahim bana, senin günahin sana!

Her koyun kendi bacagindan asilir. (veysel karani)

ondan sonra kendi kendimize sorar hasetlikten catlar patlariz.

neden hiristiyan, yahudi zenginde, türk fakir?
Alt 04.04.2005, 12:14
Benutzerbild von donpepelino
donpepelino donpepelino ist offline
Neuer Benutzer

Standard bana mesebsizligini söyle

bende sizin kim oldugunuzu söyliyeyim

Meseb ehilleri Kurandan birseyler cikariyorsa sizlerde cikariyorsunuz

elinize bir ceptel alarak bir yukari bir asagi ölcmeklen Kurani anlama anlamina gelmez
Alt 04.04.2005, 12:15
Neuer Benutzer

Standard devir deyisti kuranda deyisti demek

faizi fuhusu üstün irki savunan kafirlerden ancak bukadar dinsizlik beklenebilir.........
Alt 04.04.2005, 12:17
eniskaya

Standard Benim Imami Azama yada baks birisine

ihtiyacim yok..... anlatabiliyormuyum...... ben o kisilerin sahsi din anlayisini kabul etmiyorum.... etmemde etmeyecegimde.....

Simdi Resül ve ehlibeyti Imami Azama Mailmi cekipte bilgileniyorlardi ????? Yooooook also warum dises Götzenbild..... resmen insanlik almis 4 tane Imami Putlastirmis....... olamz böyle sey.....

Simdi Imami Azam olmasa ben Müslüman olmayacagimmi..... olmaz olsun öyle düsünce...

Kaldiki Namaz Imami Azama ait degil veya onun derlemesi degil.... namaz Kuranin emridir.. namaz kilin diyor... iste o namazin seklinide Resülden beri biliniyor... ufak tefek degisiklikler disinda hemen hemen tüm Islam Alemi yani sekilde ibadet ediyor....

Olay bitmidtir...

Papaya gelince... Kurqnin tabiriyle herkim Allah ve ahiret gününe inanirsa eininde sonunda cennete gidecektir..

Bakara 62, Maide 69, Ali-Imran 113-114.....

Artik agzimda tüy bitti....... birakin Aliyi Veliy artik... ve tüm dinlerin ortak Misyonunu anlayin veya dinler Teolojisini kavramaya calisin.......

Yahu Kuran duruken ben neden herhangi bir Hocanin kulu kölesi olayim.... bunun günehindan beni koruyabilirmisin ?????
Alt 04.04.2005, 12:17
Neuer Benutzer

Standard onlara Faschist islamci larda

diyebilirsin

Türkce ezan oazaman Kürtce ezanada razilarmi kel mahmut yasar onu bir aralar yürürlüge koymak istiyordu

neymis Kurani Türkce okuyacakmissin yahuu Tefsir kitablari var al ac oku Kurandada yaziyor bilmediklerinizi Alimlere sorun diye.........
Alt 04.04.2005, 12:18
Neuer Benutzer

Standard anit kabire gidib

mezarlardan medet umanlardan ne bekliye bilirsinki

adamda üstün irk paranoyasi var Türkcülük faiz sistem fuhus düzeni savunanlardan bukadar bekliye bilirsin..........
Alt 04.04.2005, 12:19
eniskaya

Standard Onlari senin komisyonun serbestlestiri

Kuran degil...

Kuran evrenseldir... her zaman uyar... ama zamani kavramyan ancak senin gibi insanlardir.... eski zamani özleyen ve yeni caga kendini yeterli kapasitede bulmayanlar iste
Alt 04.04.2005, 12:20
eniskaya

Standard Düz okumayla Kuran anlasilmaz

100000000 sefer sana söyledim burada......

Tefsire bakacaksin Alinin velinin Mealine degil......

Öyle düz okursan ancak Taliban olursun... Tefsirle okursan ALim olursun...

Aradaki fark iste bu kadar büyük
Antwort