| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
![]() Benim kim oldugumu ve ne oldugumu hangi kariyer sahibi oldugumu Allah beni hangi nimetlerle hangi dünyevi risklar ile, basarilar ile donaltigini bilsen, kahrindan cehennem azabi cekersin. Burada kendimden kariyerleri birinin var oldugunu düsünemiyorum. Internet aleminde özellige kaymayi sevmem ancak hic biriniz benim yasadadgim hayatin tadini aklinizin ucundan bile geciremezsiniz. Ich lebe ein 1A Leben. Im Internet bin ich nur auf der Arbeit und meistens an Samstagen und dass auch nur während bestimmer Zeiten. Schließe nicht von deiner Kümmerlichkeit ausgehend auf andere zurück, damit machst Du Dich nur lächerlich.
|
|
|||
![]() Incil simdi kadinlarin irzinami gecin diyor ?????
Yada Kuran Bin Ladene sucsuz insanlari katlet yada kellesini kesmi diyor... ????? Cevap verirmisin kara Hocam |
|
|||
![]() HZ. Muhammed, HZ. ALi, HZ. Ebu Bekir usw.. Müslümanmiydilar.... ?????
Evet Müslümandilar.... dimi Simdi bunlarin Mezhebi neydi... hangi Hadis Madislerle belseniyorlardi.... Yani HZ. Muhammedin Mezhebi neydi ?????? Jaaaaaaaa bak iste benimle senin arandaki ilim ve anlayis farki burada.... Ne HZ. Muhammedin Mezhebi vardi.. cünkü olmaz, kendisi Resul... ondan sonrakilerinde Mezhebi olamaz... cünkü Mezhep Ideolojidir..... ALiyi, Veliyi Imami Azami kopyalamak düpedüz Ahmakliktir ve Kuranin ruhunu anlamayanlarin isidir.... Kurani Kuranin cercevesinde zamana göre ysayacaksin uygulayacaksin..... HZ Muhammedde aynisini yapmistir.... Kurani kendi zamanina göre yorumlamistir.... Olay bu kadar basittir... eger sen anlamiyorsan yapacak bir seyim yok... ben anliyorum bana Kuran din acisindan yeterli geliyor..... Eger sen Kurani yetersiz buluyorsan ve yani sira illa Ideoloji=Mezhep koyup zorlastiriyorsan bu senin bilecegindir.... Birisi ölen kisinin yerine Hacca gider... digeri gitmez... birisinin bir yeri kanar abdesti bozulur diyerinin bozulmaz..... Arkadaslar tümü safsata bunlarin...... düpedüz Cahillik ve enayiliktir... Kusura bakmayin ama ben sahsen baska bir kelime bulamiyorum |
|
|||
![]() Iste bir safsata daha.... gayibi artik insanlarda bilmeye basladi... wer das einmal eins der Mathematik kann, hält sich für Gott...2004 senisende Isaraile yada okyanusa düsecek olan kizgin taslar gelmedi... ama 2007 de yani mucizeler gelecekmis mis mis...
A dan Z ye tümü sahtekar ve serefsiz insanlar bunu bahsedenler.... Amac enayilerin parasini cebinden cikarmak ---------------------------------------- Kutsal kitabımızın şifrelerini okuduğunu iddia eden kişi, Amerika"nın yok oluşu için tarih verdi: 2007 Filistinli din alimi Ziyad Silvadi, Atlas ve Pasifik Okyanuslarında oluşacak tsunaminin 2007"de ABD"yi yerle bir edeceğini iddia etti. Silvadi, ABD"nin işlediği günahların izini Kuran"da sürerek bu sonuçlara vardığı öne sürdü. İsrail"de yayınlanan Jerussalem Post gazetesinin görüşlerine yer verdiği Filistinli alim, Kızılderilileri öldüren, sonra da zencileri köleleştiren Amerikalıları, Kuran"da sık sık sözü edilen "firavun"a benzetti. Silvadi, iddiasına kanıt olarak Ankebut ve Kasas surelerini gösteriyor. Silvadi"ye göre Ankebut suresinin 40"ıncı ayeti bunu açık açık anlatıyor: "Nitekim onlardan her birini günahı sebebiyle cezalandırdık. Kiminin üzerine taşlar savuran rüzgarlar gönderdik, kimini korkunç bir ses yakaladı, kimini yerin dibine geçirdik, kimini de suda boğduk. Allah onlara zulmetmiyor, asıl onlar kendilerine zulmediyorlardı." Silvadi, Kasas suresinde anlatılan firavunun tutumuyla ABD"nin tutumunun benzeştiğini söylüyor. Kasas, 38: "Firavun: "Ey ileri gelenler! Sizin için benden başka bir ilah tanımıyorum. Ey Haman, haydi benim için çamur üzerine ateş yak (ve tuğla imal et), bana bir kule yap ki, Musa"nın ilahına çıkayım; ama sanıyorum, o mutlaka yalan söyleyenlerdendir" dedi." Kasas, 39: "O ve askerleri, yeryüzünde haksız yere büyüklük tasladılar ve gerçekten bize döndürülmeyeceklerini sandılar." Kasas, 40: "Biz de onu ve askerlerini yakalayıp denize atıverdik. Bir bak, zalimlerin sonu nice oldu!" Günahları saydı Silvadi, bu surelerdeki ipuçlarına dikkat çekmenin yanı sıra, süper gücün "günah" olarak tanımladığı icraatlarında de dikkati çekiyor. ABD"nin günahlarının geçtiği sureleri sayarak, önce bu ülkenin kuruluş tarihi olan 1776"ya, sonra da 231 sayısına ulaştığını söyleyen Silvani, bunun Amerika"nın 231 yıl varlık göstereceğine işaret ettiğini söylüyor. Bu yokoluşun tarihi ise 2007. Silvadi, ayrıca Kuran"ın başlangıcından sonraki 1776"ncı ayeti olan İbrahim suresinin 26"ncı ayetine dikkat çekiyor: "Kötü sözün durumu da, yerden koparılmış, kökü olmayan kötü bir ağaca benzer". Alime göre bu kökü olmayan ağaç ABD"de başka bir şey değil. Silvadi"ye göre ABD büyük suçlar işledi. İlk kez nükleer silah kullanan ülke oldu ve yıllarca siyahlara ve Kızılderililer"e zulm etti. ABD gibi bir süpergücün ortadan yok olmasının dünyadaki dengeleri değiştireceğine dikkat çeken Silvadi, bundan dünya ekonomisinin olumsuz etkileneceğini vurguladı. NASA DAHA ÖNCE UYARMIŞTI NASA, geçen şubat ayında 1800 yılından bu yana yaşanan en yüksek sıcaklık değerlerinin 2005 yazında oluşacağı tahmininde bulunmuştu. Bu öngörüye göre sıcaklık artışının yanı sıra aşırı yağış ve su baskınları da yaşanacak. Yapılan bilgisayar simülasyonlarına göre, deniz seviyesi bugüne kadar yükseldiğinden daha fazla yükselecek, kuraklıklar, fırtınalar ve sıcak hava dalgaları daha sert hale gelecek. Isınma sonucunda Grönland"daki buz kütlesi tamamen eriyecek ve deniz seviyesi yedi metre yükselecek. Antarktika"nın batısındaki buz kütlesinin erimesi durumunda ise deniz beş metre yükselecek ve Florida ile Manhattan gibi bölgelerin büyük bölümü sular altıda kalacak. Haber: Akşam gazetesi Link <a href="redirect.jsp?url=http://www.nethaber.com/?h=10370" target="_blank">http://www.nethaber.com/?h=10370</a> |
|
|||
![]() Cevabini bilmedigin icin kaciyorsun.....
elbet kacacaksin... sen sadece kelime farki kullaniyorsun... yoksa bir Bin Laden yada bir Hiriytiyandandan farkin neki....... ???? Ayni seyleri yapmak istiyor ayni Amlein pesinde kosuyorsun.... Caybeede iki kisi varki... bana karsi cevap üretemeyen...... birisi sen digeri Askhalil.... Sen ise dini alanda cevapsiz kaliyorsun o ise Politik ve Hukuki alanda cevapsiz kaliyor.... Dünya Alem bir arya gelse evrensel olan bu soruya cevap veremezler... aslinda verirlir ama o zaman kendi bynindeki sahsi dinini terk etmen lagzim... oda isine gelmiyor.... |
|
|||
![]() anlatsin bakiiiim.......
Ben Kurandan beslenen ve sadece Kurandaki evrensel dini kabul edip tüm diger dinleri... Kurana uymak sartiyla kabulk eden bir Müslümanim.... tüm dünya Müfessirlerinden faydalanan... ama kimsenin tutsagi olmaya, her insani birer birey olarak gören... ve hayatimi kendim icin yasayan bir Müslüman iste.... Kimse zannetmesin... Ben Allah icin yasiyorum usw.... Allahin sana bana yada ona ihtiyaci yok.... o ucsuz bucaksiz tektir... yani siniri yok... akla sigamz bile onu kavramak... Allahi anlamak o kadar zorki, ben sahsen tam anladigimida zannetmiyorum... kolay degil.... Simdi Kuran varken tüm dünya Alimlerinden ve gecmisteki uzamanlardanda faydalanma olanagi varken... BENE NEDEN BIR INSANIN KULU OLACAKMISIM.... Bunu bana birisi Kurana dayanarak ögretsin bakalim.... Bir Mezhep Ideolojisine sahip olan..... kendi dinini bana anlatsin... |
|
|||
![]() . Ama sizin akliniz baska yerde oldugu icin sizin sözde seriatiniz bile ancak iki bacak arasina sigiyor. Bir kadin istedigi erkek ile evlenebilir ama bu sizlerin isinize gelmiyor degil mi? Islam"dan binlerce Isik yili uzakta bulunan Islam"a baglanti kurarak Islam"in adini lekelediginiz mezheplerinizde yoktur belki ama Islam"da vardir. Sizlerin fikih kitaplarinizi bilmemde ;-) (bilirimde bilmek istemiyorum ;-) ve hadis kitaplarinizdaki yazilarda Buhariler, Ebu Davutlar, Ebu Hürreye"ler, Tirmiziler belki sizleri insan olarak degil de baska bir sey olarak gördükleri icin sizleri bu haklardan yoksun birakmis olabilirler. Kul kula her zaman hakkini vermez, cogu zaman vermez. Suc sizde o zaman cünkü kula kulluk ediyorsunuz. Ama bizim Allah"imiz bizlere bu Hakklari verdi.
Kulla kulugu birakin Hakk"a kulluk edin sizlerde bu nimetlerden faydalanin ;-)) Ehli Sünnetciler ayni pazarda cürük sebze-meyve tüccarlarina benziyor. Cürük mali insanlarin gözlerinin icine baka baka taze diye yutturmaya calisiyorlar. ;-) Galiba milleti keriz zanediyorlar ama kazin ayagi öyle. Akla ve mantiga sigmayan hic bir sey Islam olamaz ve Kuran tarafinfan reddedilir. Kuran"nin belirledigi sinirlar icinde insanoglu en güzel sekilde kendini ifade edebilir. Allah insanlar eziyet etmek icin yaratmadi. Onlara en güzel haklari tanidi. Gitte ugruna öldügün seyhinden gercek müslümanlarin hakklarindan bir kac tanesini de sen iste. |