| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
||||
|
||||
![]() Yani bedduanin ne geregi var. Adami ilahlastirma o zaman bende onu kötülemem. Peygamberleri bile onun kadar sevmiyorsun ...
|
|
||||
|
||||
![]() Yasarci Tarkitatin Meshepin genclik kollari baskanligini yapiyorsun galiba.
Kitaplarindan elde ettigi kazancindan provision aliyormusun ?? |
|
||||
|
||||
![]() 1.basörtüsü yok diyor !
2.namaz günde üc defa diyor ! 3.sünneti kabul etmiyor! Bunlari Süleyman Ates, H.Karaman, Bayraktar, inkar ediyormu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Hos görüyoruz zaten, görmeyipde ne yapalim?!
Beni piyasa ilgilendirmez ve baglamaz! Piyasadakilerin yüzde kaci Islam´in I´sini anliyor?! Göktürklerin Göktanrisini ve Postaci=Peygamber manasini anlamaya calismiyorum! Yüce Resulün Muhammediyetligini anlamaya ve erismege vakit harcamak degerlidir benim gözümde... |
|
||||
|
||||
![]() Yine ben
![]() Nerden kopyaladin yine? |
|
||||
|
||||
![]() ohne Text
|
|
|||
|
|||
![]() yanlislari siralarmisin lütfen....
Dinde isim aranmadigi icin, bu görüsünü bir alalim |
|
|||
|
|||
![]() was mich interessiert ist nur, was er deiner Meinung nach Falsch sagt... oder bist du stört dich nur sein Existenz..
Eger öyle ise bilki onu senden daha kuvvetli bir güc su anki verileriyle yaratti..... Cevabini merak ediyorum... umarim bu sefer nedenini anlariz.... ben anlayamam senin düsüncelerini, cünkü bana vahyi inmisoyr... |
|
|||
|
|||
![]() Fetvayi ancak ve sadece Resül verebilir....
Fetva demek Kuranin aciklmasidir... yani Allahin insanlara vahyedileni iletmesidir... ve kesinkez gecerli olan ve evrensel olan yükümlülüklerdir... Bunu Resül vermis ve ölmüstür.... ve bu olay kapanmistir..... Insanlar ancak kapasitelerine göre yorum yapabilir..... Ve bu yapilan yorumlarla devlet yönetilemez.... imkansiz bir olaydir bu... o yüzden Islam dünyanin her yerinde ayri ayri yorumlanir..... Dini yorumlamak kisisel bir olaydir...... herkes Allahi farkli özelliklerle tanir... Bir Resülün Allahi tanimlamasiyla su an benim Allahi tanimlamam ayni degildir..... elbet o daha iyi bilir... ama ben bir Basbakan olsam ve benim dedigim sekilde yapilacak dersen yani fetva verirsem.... o zaman Allaha tam bir sirk kosmus olurum.... Devlet ceseit cesit insanlarin yada topluluklarin bir arada zamani kanunlar cercevesinde beraberce yasayan ortak degerler vasitasidir.... Yani devlet olayi dinle uzaktan yakindan hic ama hic bir alakasi yoktur...... Sadece zamanin sartlarina ve insanlarin huzur ve saadet icinde yasamalarini temin eden bir mekanizma... Eger bunu anlayamazsan.... dann hast du ein Problem, was dich bis ans ende deine Tage verfolgen wird.... ich sehe das an Menschen die der Meinung sind, das Religion und der Staat nach deren Meinung Regiert werden soll...... Das sind meist Kranke und öltere Menschen, ohne Bildung und verstand Selamlar Enis |
|
|||
|
|||
![]() inandigimiz Allah bizi senin zannettigin gibi dünya ataesinda yakmayacak... bunlar birer mecazdir.... ama kesin olan bir azabin oldugudur...
Cehennem bir nevi bir hapiushane.... sucunu yattiktan sonra yada temizlendikten sonra... Ameline göre bicilen cennetlerin birinde girersin..... Bu böyledir.... Resüllere gelince.... Resüllerde birer insandilar... ve insan hata yapar.... Yunus Peygamberi misal verelim... Baligin karnina sokularak ceza yedi... HZ. Muhammed Kuranda bir kac sefer Ayetlerle uyarildi... .. Ve her insanin gibi Resüllerde ölümü tatti.... Inen kanunlarin hic birinde sen bunda disarisin diye bir hitapta yok Resüle...... Eeeeeee.... simdi ne olacak... Kuranmi hakli, yoksa sana bunlari ögretenlermi... Ich sag dazu nichts mehr..... gercekleri ben sana zorla gösteremem... gözüyle akliyala bakacak olan sensin |