Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 07.10.2004, 18:04
unknown

Standard :-)) Du kannst Du sie alle haben :))

Ich genug dieser Zeugs auf Lager :-)
Alt 07.10.2004, 18:38
eniskaya

Standard "Allah evreni kendisi için yaratmıştır"

Bundan uzun zaman önce Üstadlarimizdan Süleyman Ates, "Allah evreni kendisi için yaratmıştır" yazisini istek üzere yeniden yayinlamistir.... hatta Forumda bende aynisini anlatmistim..........

Din hakkinda ancak bilir kisiler konusabilir.... bir insaninda bilir kisi diye gecmesi icin, onun kariyeri ve toplumda kabul görmesi sarttir..... o yüzden ben cogunluk olarak Süleyman Ates Hocanin aciklamalarini misal olarak veririm.... digerleri ayni seyi söyleseler bile sizler tarafindan fazla kabul görmüyor.......

Kara Hocalar bizlere Kainatin HZ. Muhammed icin yaratmistir derler..... bu hatada Süleyman Celbinin Mevlidinde gecer.... yani Hocalar bunu Süleyman Celebinin Mevlidinde gectigi icin din sayarlar....

Oysa Yüce Allah Zümer Suresi 44 Ayetinde acikca sefaatin tümünün Allaha ait oldugunu aciklamistir.....

Selamlar
Enis

----------- Alinti -------------

Sayın Süleyman Ateş, daha önce Vatan Gazetesi"nde yayınlanan "Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım" sözleri ile ilgili açıklamanızı bir türlü bulamıyorum. Tekrar okumak istiyorum. Saygılarımla. Yusuf K. Kışlalı

Bu açıklamayı istek üzerine bir daha yayınlıyorum:

"Allah, kâinatı hiç kimse için değil, kendisi için yaratmıştır. Allah, varlığı zorunlu ve kendi kendine vardır. Evren de başka bir varlıktan değil, kendi düşüncelerinden var olmuştur. Bizler ayrı ayrı varlıklar olarak var değildik, ama Allah"ın bilgisinde vardık. Allah bizim varlığımız sonradan öğrenmiş değildir. Çünkü O"nun bilgisine yeni bilgiler eklenmez. O"nun bilgisi ne artar, ne eksilir, ezelde olduğu gibi hep aynıdır. Eflatun, evren varlıklarının, yaratıkların, bilgi yani ide halinde Allah"ın bilgisi durumuna ideler Alemi demiştir. İslâm Tasavvufunda ise bilgi durumundaki varlıklara a"yân-i sabite denir.

İşte Allah, bilgisindeki bu varlıkları görünür âlemde bilgisine göre biçimlere koymuştur. Bunu niçin yapmıştır? Kendi sıfatlarını etkinleştirmek için. Zira Muhyiddin ibn Arabi"nin dediği gibi rızk verilenler olmadıkça rızk vericiliğin, bilinen olmadıktan sonra bilenin, yaşayanlar olmadıktan sonra yaşatıcılığın anlamı kalmaz. Allah yaşatandır, öldürendir, yeniden yaratandır, rızk verendir, bilendir, hükümdardır, hükmünü yürütendir, hasılı sayısız sıfatların sahibidir. Bu sıfatların etkinleşmesi için yaratıkların var olması gerekir. Işığı olmayan güneş düşünülemeyeceği gibi, yaratığı olmayan yaratıcı da düşünülemez. İşte Allah, kendi sıfatlarının etkinliği için evreni yaratmıştır. Bir âyette "Ben insanlan ve cinleri bana tapmaları için yarattım" buyurulmaktadır. İbn Abbas bu âyetteki tapma fiilini bilme şeklinde açıklamıştır. Çünkü tapma, bilmenin en ileri boyutunu işaretler. Allah, bilinmesi, kendisine tapılması için evreni yaratmıştır.

O halde evrenin yaratılış sebebi herhangi bir varlık değil, bizzat Allah"ın kendisidir. Hocaların, "Allah âlemi, Hz. Muhammed"in yüzü suyu hürmetine yarattığı şeklindeki" ifadeleri, uydurma bir hadise dayanır. Güya Allah, Hz. Muhammed"e hitaben: "Levlâke lemâ halak-tu"l-eflâk: Sen olmasaydın, bu felekleri (yani evreni) yaratmazdım" demiştir. Kudsi Hadis şeklinde aktarılan bu rivayet, hadis bilginlerinin ittifakıyla uydurmadır. Bu inançlar, aşın peygamber sevgisinin bir tezahürüdür. Hıristiyanlar İsa"yı evrenin yaratılış sebebi görürken Müslümanlar geri kalacak değil ya, onlar da Hz. Muhammed"i evrenin yaratılış gayesi görmüşlerdir. Bunlar Peygamberleri putlaştırmaktır. Hz. Muhammed"in getirdiği tevhid inancına da aykırıdır. Bütün yaratıklar, bütün insanlar Allah"ın yaratığı ve kuludur. Allah, evreni, herhangi bir kimse için değil, kendisi için yaratmıştır."

Eski Diyanet İşleri Başkanı
Prof. Dr. Süleyman Ateş
Fax: 0212 356 26 81
E-Mail: suleymanates@gazetevatan.com

----------- Alinti Ende --------

Link:
<a href="redirect.jsp?url=http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=37584&Categoryid=29&wid=31&aid=0" target="_blank">http://www.gazetevatan.com/cat/sates.asp?Newsid=37584&Categoryid=29&wid=31&aid=0</a>
Alt 07.10.2004, 18:47
eniskaya

Standard Du bringst deine Ideologie mit

Realität durcheinander...

------ senden alkinti--------

(Hat zB nicht auch Mustafa Kemal Atatürk nicht auch "Verrat" am Oberhaupt des Osmanischen Reiches begangen, in dem er für die Republik und für die Freiheit der Türkei gekämpft hat ?)

--------- Alinti Ende -------

Wenn etwas zum wohle der Menscheit ist, kann es kein Verrat sein....

Es ist erst dann Verrat, wenn man vor der Menscheit und vor Augen Gottes als schuldig darsteht......

Kemal Atatürk steht als ein Meister General und ein Visionärer Politiker dar, was uns von der Restlichen Islamischen Länder deutlich differenziert und uns Zvilisierter macht.... zumindest stehen wir in nichts zurück....

Es kann uns egal sein warum Akif auswanderte und warum nicht... solange er seinem Vaterland als Dichter und Wisseschaftler diente, hatten wir nichts dagegen....

Und ausserdem hat es sich herausgestellt, das er auf dem Holzweg war und ich denke es war ein Fehler auzuwandern...

Ich betone es nochmal...... nur Mächtige Männer können grawierendes Verrat ausüber, wie ZB. der Kenzler, Präsident oder Generäle...... den diese kann man nicht einfach umstürzen und nestrafen.... wie Z.B. Satan Busch........ aber würde ich etwas begehen, wäre ich am nächsten Tag im Knast.....

Ich hoffe du verstehst was ich meine.

Selamlar
Enis
Alt 07.10.2004, 18:52
Benutzerbild von eniskayar
eniskayar eniskayar ist offline
Neuer Benutzer

Standard üstadlarini yesinler:=) ramazan geliyor

sorular:
-orucun amaci nedir?? amac nefsini terbiye etmek mi? yoksa baska bir sey mi? insanlar neden en güzel yemekleri ramazamda yapar? tatlilar,etliler zevk keyif mide bayram ediyor..
-iftar sex le acilirsa bunun dini hükümleri ve sonucu ne olur?

kocum bir hocalarina(üstadlarina mail at da ögreniver:=))
Alt 07.10.2004, 18:57
eniskaya

Standard Ne yani konusukmasinmi bunlar ????

Burasi din Forumu, dinine ve bilgisine güvenen herkes bu Forumda yazi yazabilir ve yazilmasinida arzuluyoruz....

Ben ise sadece Müslümanim, tüm dinlerin üstadi olan Kurani Kerimdeki, Ehli-Kitapdaki ve diger Resul Kitaplari ve Suuflarinda (Kuran tabiriyle "suufi Ibrahime Suufi Musa") yazilan dine bagliyim ve bu hususta yillarca arastirma yaptim... arastirma derken en ehli merkezinden bilgileri aldim.....

Alevi olan ve saydigin diger Ideolojilere bagli olanlar beni veye bir cogunu baglamaz..... konu dinse ancak deliller gercerlidir....

Sen llahin ayni zamanda Tabiaat din diye hitab ettigini biliyormuydun, din (deyn) kelimesinin baris kelimesi anlamina gelmekle beraber ani zamanda, tabiat kanunlarinida icerir.....

Farkindaysan,Alevi veya diger Ideolojiye sahip kisiler din degilde, ancak Ideolojiden bahsediyorlar..... diger gruplar icnde aynisi gecerli ve bence bunlari acikca konusabilmek cok cok önemlidir......

Ben suyum ben buyum demek insan bir yere varamaz, ancak ne oldugunu bilen kisiler, bir yere varabilir.....

Bu Forumda genis bir Platform hazirlamakta...... adam gini herkes düsüncelerini aciklasin.... isine gelmeyen bir aciklama varsa, dogrusunu yazarak düzeltsin....

Selamlar
ENis
Alt 07.10.2004, 19:12
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Tja ... achte mal auf die Detials!!!

Ich habe es nicht umsonst als "Verrat" in Anführungszeichen (für VIELE auch bekannt als GÄNSEFÜSSCHEN) geschrieben!

Was ich DAMIT auch beschreiben wollte [anscheinend habe ich versagt :-( ]
ist, dass "Verrat" verschieden INTERPRETIERT werden kann!

Der eine sieht es als Verrat, während ein anderer es zB als Patriotismus bezeichnen kann!

Selbst du solltest realistisch Genug sein, dass Anpspruch und Wirklichkeit nicht immer gegeben sind!

Ich meine zB aus heutiger Sicht, viel positive ABSICHTEN bei (von mir sehr RESPEKTIERTEN) Mustafa Kemal Atatürk zu erkennen!
Ich weiss aber auch, dass einiges nicht richtig funktioniert hat!

Was den Dichter angeht, kann ich mich nicht allzu sehr aus dem Fenster lehnen, da ich ihn nicht AUSREICHEND kenne!

Konnte ich nun die Unklarheiten beseitigen ?

al"
Alt 07.10.2004, 19:20
eniskaya

Standard Dann musst du mir einen

Beispiel geben, was bei den Gesetzen von Kemal Atratürk nicht funktioniert hat....

Merke eines, für die späteren Politiker trägt er keine Verantwortung, da war er schon tot...

Gruß
Enis
Alt 07.10.2004, 19:21
Neuer Benutzer

Standard Galiba sen hala Rüya görüyorsun ?!?!

Ve onun icin de tuhaf seyler yaziyorsun!

Ben neden bahsediyorum, sende gelmissin komik olani hemen öbürleri gibi "ALEVI BIR IDEOLOJIDIR" diye basliyorsun ???

Banane senin "Alevi" Probleminden ???

Ben baska bir konuya deginiyorum!

Dikkat edersende ... Forumun basligi
"Sünnilik ve Seriatcilik"
ve "Din Savaslari" degil!!!

Simdi baslama burasi "din yarislari" Forumu!

Acikca göründügü gibi "tabiiki" hemen kendi mezhebini bütün din ve mezheblerden yukarida görüyorsun!

Tabiiki benide hemen bir köseye koyuyorsun hehehhehehehe
cogu bu hatayi yapiyor!

Sende yap, gayet normal!

Ben senin "dinin" öbürsünden iyi kötü diye zaten kavga etmem!
O kadar baskalari gibi Chauvinist de degilim.

Ne kadar detyina kadar Islami veya Hanefiligi veya Alevilig veya Siiligi veya bilmemneyi arastirdigini soranlara anlat!

Bana masal gibi geliyor ...
... lütfen BOSU BOSUNA bana KURSUN HARCAMA hehheheheh

al"
Alt 07.10.2004, 19:28
eniskaya

Standard Gut spilen wir es durch

Egeal wie lange ich gedacht habe..... finde ich persönlich nichts, was ich sagen könnte.....

Schon allein, das wir gelenkig und nich in Form einer Art Energie (Nur) gebaut sind bringt alles durcheinander und macht das Allmächtig sein zu nicht.....

Wenn Gott so sein würde wie wir, dann könnte er nicht Allmächtig sein, den er wäre an einem Körper Form gefesselt.....

Weiss nicht, da es zu offenscihtlich ist, das wir eine Wesen des Evolution sind... passt das genze nicht in das System...

Vielleicht findet jemand einen Antwort darauf, aber da Gott nicht eine Frage des glaubens ist sonder pure Realität, denke ich werden andere auch Schwierigkeiten haben...

Gruß
Enis
Alt 07.10.2004, 19:31
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Es geht nicht nur UM GESETZE !!!

Wir sollten uns klar sein, dass nicht ALLES was GESCHRIEBEN steht, auch in der REALITÄT so ist!

(Das gilt zB auch für die Bundesrepublik und dem Grundgesetz! Was meiner Ansicht nach schon ramponiert wurde!)

Ich kenne zur genüge die Geschichte der Republik Türkei, um zB einen sogenannten "Kemalisten" (??) wie Bülent Ecevit mit Mustafa Kemals Idealen gleichzusetzen!

Eines der Probleme der Türkei ist die starke GLEICHMACHEREI in der Türkei!
Viele Menschen hatten nun einmal verschiedene kutlurelle, ethnische Wurzeln...
... man kann/darf sie Ihnen nicht einfach wegnehmen!

Als grösstes Problem/Beispiel gebe dir AUS HEUTIGER SICHT den ZENTRALISMUS (nach franz. Vorbild) in der Türkei!

Aber meine "Kritik" gilt praktisch NUR AUS HEUTIGER SICHT !!!

Man darf NIEMALS vergessen, in welcher Lage die TÜRKEI DAMALS war!!!

UND DAS ES WAHRSCHEINLICH eines der BESTEN OPTIONEN war, die FÜR die Türkei gewählt wurden!

Ich stehe zu den "Revolutionen" Mustafa Kemal Atatürks!

Aber IN SEINEM SINNE, müssen wir auch die HEUTIGE TÜRKEI im HEUTIGEN KONTEXT zum POSITIVEN reformieren!

Habe ich meine Sicht der Dinge erklären verdeutlichen können?

al"
Antwort