| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
|
||||
![]() nicht gelesen..das kann ich aber nicht in einigen sätzen fassen :-)
|
|
||||
|
||||
![]() wird als aller erster der Verstand angesprochen um mit demeben sich zu Bilden und das wäre der zweite Punkt der vorgeschrieben wird und als drittes kommt der Glaube.
Allahin ilk vahyi önce insanlarin Aklina yönlendirilmistir ve bunun üzerinden oku diyerek ilimi bulma emri vermistir... ancak bu iki noktayi birlestiren gercek imana sahip olabilir!!! Selamlar Fatih |
|
|||
|
|||
![]() Tatsache.... das die Iraker das überhaupt zugelassen haben......
Jemand soll kommen und unser Land belagern.... unsere Frauen vergewaltigen und Kinder töten..... Wir als Türken würden lieber sterben als so etwas mit uns geschehen zu lassen.... Na ja die Araber sind halt Araber und nicht Türken..... wir können so etwas nicht ertragen.... Das können nur Menschen ertragen.. die das gleiche den anderen antun würden... Araber Amis.. Russen... Japaner..Chinesen.. ja dise Länder können Foltern und Folter ertragen.... Es hat mit religion nichts zu tun... da religion für Wesie Menschen gedacht ist und nicht für Primaten Selamlar Enis |
|
||||
|
||||
![]() enis yalniz sen burda düpedüz araplari asagilayip, türk millyetciligi yapiyosun..yillardir ambargonun altinda kan aglayan bir ülke,ilacsiz,ekmeksiz, ..ayip oluyo biraz..gülme komsuna gelir basina..hem biz malazgirt zamaninda at üstünde kilic sallama devrinde yasamiyoruz..böyle üstün-techizat donanimli bit ordu senin ülkene girse bizimkiler de bir sey yapamazdi...
|
|
||||
|
||||
![]() Bir insan dini, Tanrı"yı tartıştığında boşluğa/belirsizliğe düşerse, belki de imanı yeteri kadar sağlam değil ...
Bilimde böyle bir şey yok, yazıyorsun ya, buna da katılamayacağım. Diyelim bir tez hazırlaman gerekiyor, ne yaparsın? Önce bir varsayımla başlarsın işe, ama bunu yaparken de, doğruluğu ıspatlanmış, sabit bir çıkış noktan bulursun kendime: Bu buysa, şu da su olmalı gibisinden. Bilimde de sabit olan bilgiler var yani ... Tanrı"nın varlığına gönülden inanan her insan için de Tanrı"nın varlığı böyle bir sabit "gerçek" ... |
|
||||
|
||||
![]() Ich kann auch mehr als nur einige Sätze lesen :-)
|
|
|||
|
|||
![]() hazirlikliyiz böyle ve benzeri durumlara....
Araplarda ayni olmasi gerekti.... Din bunu öngörüyor.... hic kimseyi kücümsemem ve hic bir zaman baskasindan geri kalma..... Kuran öyle .. bir yanagina tokadi cakana, öbür yanaginida uzat demez.... Kim sana haksiz yere vurduysa, senda ayni sekilde.. yani Kuranin cercevesinde karsilik ver.... Eger haksizsan zaten Kuranin cercevesinden disari cikmissin..... dinle minle alakan kalmamis olur.... mutlak suretle yenilirsin... cünkü hak her zaman yerini bulur.... Ben olayi bu cercevede görüyorum Selamlar Enis |
|
||||
|
||||
![]() Müslüman olsun, olmasın ... Yapılan bu işkenceler her insan için alşaltıcıdır ...
Ama "özellikle Müslümanlar" için denildiğinden, acaba gerçekten böyle bir ayrım olabilir mi, diye düşünmeye başlamıştım kendi kendime .... |
|
||||
|
||||
![]() ama bilimde cikis noktan olarak az cok deneye acik ve ispatlanmis veya ispata yakin bir dogru vardir..yani bir bilinenden hareketle bilinemeyene variyosun..yada az bilinenden cok bilinmeye gidiyor..
ve genelde hic bir teori yanlislanmiyor, sadece onu daha genisleten bir düzeye cikiliyor.. ama dinde daha cok tanrinin varligina bilinemeyenden hareketle variliyor..yani su olayi bilemiyoruz,o halde bunun arkasinda yüce bir güc olmali.. tabii ben bir insanin gönlüyle tanriya inanip ama bilimini de yapmasina bir sey dedigim yok ve cok normal görüyorum.. |