Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 30.05.2004, 10:49
Benutzerbild von oezbektasi
oezbektasi oezbektasi ist offline
Neuer Benutzer

Standard fark etmez...

Ve selatu selam coach kardes!

Öncelikle neden bana ?hacibektas? diyerek hitab ettigini anlamiyorum. Ama neyse....

Bizim ayriliklar ve beraberliklere gelince: evet ikimiz?de allahin birligine inaniyoruz.
Ama sadece bu kadar?mi? hayir, hz. Muhammed mustafa (s.a.v) ?in son peygamber olduguna ve kur?an-i kerimin yüce allahin (c.c.) kelami olduguna dair iman etmis insanlariz!

Namaz konusuna gelince: elbette imam ali (a.s.) namaz kilmisdir. Hemde en ala sekilde, peygamber (s.a.v) gibi kilmisdir! Kollari baglamadan ve topragin üzerine secde etmis?dir. Öyle namaz kilmisdir ki, namaz halinde aci bile duymamisdir!

Sen soruyorsunki ?aleviler neden namaz kilmiyor??.
Simdi azizim, elbette aleviler namazi hafife alinca kendilerini (mahser?de) zor bir duruma düsürebilirler. Zira hz.ali (a.s.) ve onun ogullari ve torunlari hepsi namaz kildilar.
Ve ben ?aleviyim!? diyecem ama ehlibeytin (a.s.) inancimizin diregi adlandiran namaz kilmayacagim?mi? bu ne kadar komik bir durum! Ben namazi önemli buluyorum ve uyguluyorum! Simdi ben namazi kilmayan alevileri yadirgamiyorum, hepsinin kendi bilecigi is! Bende sahsen biz namaz kilmayiz diyen alevileri önemsemem, cünkü aleviligi derinden veya daha dogrusu öz kaynaklarindan arastirmamisdir! Allah aff etsin diyorum, baska birsey diyemem!
Elbette namaz alevilik?te önde gelen erkanlarindandir. Mesela bektasi tarikatina ikrar töreninde, abdest alip kibleye dönerek, ikamet getirerek 2 rekat namaz kilmak zorundasin! Bektasi ilmihallerinde namaz gecer. Hic kimse bunu red etmez! Aksi takdirde kendini alevi-bektasilikte bulmaz (kendisi ne kadar aleviyim de dese!).

Mesela gecmisteki büyük alevi ozanlarin siirlerinde namaza nasil önem verdiklerini gösterebilirim!

Alevilik bugün tasavvufi?dir, 4 kapi 40 makam?dir! Ama nedense alevi insanlar bu güzelim inancina dogru dürüst sahip cikamadilar, daha dogrusu BILINCLI bir sekilde bir takim güclerden yozlastirildilar. Bir alimleri veya pirleri görülünce sürgün edilmesi, öldürülmesi, asilmasi vs.
Bilgisiz birakildi alevi insanlari! Ve Simdi sen namaz adina bir aleviyi katlet, ondan sonra ?yaw neden namaz kilmiyorsun?? diye yadirga!

Böyle bir sey mümkünmüdür dostum? Aleviler hic bir zaman sünni insanlara kötü gözle bakmamislardir bakmiyorlar halen.... sen bir alevi cem evine git, o güzelim insanlar seni bas taci ederler. Ama ben bir alevi olarak sünni camii?ye gideyim onlar allahin selamini bile almazlar!!

Cem erkanlarina gelince: kesinlikle tasavvufi?dir, ve kuran kerim ve sevgili peygamberin (s.a.v) islam anlayisi ile bagdasiyor! Fakat islamin seriat hükümlerini (namaz, oruc vs) göz ardi etmeden! Ama alevilik zaten bunu red etmiyor, aksine kabul ediyor?..

Veya söyle bir durum var: aleviler namaz kilsalar, sence sünni kardeslerimiz bizleri kabul ederlermiydi? Etmezler dostum! Misal olarak ehlibeyti gösterelim, bu insanlar namaz kildilar, peki neden allah tarafindan tertemiz kilinan ehlibeyt (a.s.) daima zulme ve sürgüne mahkum oldular? Neden onlara ölüm fetvasi verildi?

Iste arkadasim, bir alevi ne kadar namaz kilsada eninde sonunda ona ?kizilbas!? diyerek göz dikersin?.. hic kusura bakma! Bir sünni hocaya ve seyhe sor: ?alevi namaz kilsa müslüman olurmu? Veya alevi müslümanmidir??

Diyeceksinki simdi ?yaaaaw bu olaylar 1400 sene geride kaldi?.? Olaylar geride kaldi ama (sünni) insanlarin fikirleri malesef deyismedi! Ehlibeyte cesitli iftiralar atan o dönemdeki kahr olasi zihniyet bugün alevileri ve ehlibeyt dostlarini halen hedefe almislardir.
Mesela ?mum söndü? karalamaligi, ?bektasiler masondurlar? sacmaliklari vs vs?

Ve selam?..
Alt 30.05.2004, 11:27
Benutzerbild von tek1
tek1 tek1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard elazili

Redest du mit mir? Dich nehme ich doch erst garnicht wahr, du bist unter meinem niveau.

Ya su internet ne ilginc istedigi gibi insan konusabiliyor ve yazabiilyor saniyor, ama unutmaki auch im internet bist du nicht anonym.

Su providerler ucuzladikca heralde senin gibi cahillerle cok ugrasiriz. Kesin yakinda internet bedavaya oldumu senin gibiler dolar tasirir. Sen bir ilk önce A demesini ögren. Tahsizlsiz ve Cahil oldugun bir kere yazisma tarzindan belli oluyor.

Insanlara hakaret edemeden sohbet edemiyormusun?? Senin derdin ne bilmiyorum ama belliki du kommst mit deinem leben nicht klar

dich sollte man doch wegsperren.
Alt 30.05.2004, 11:38
Benutzerbild von tek1
tek1 tek1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard bist du ein quranijute?? elazili

Kann es sein das du der sekte quranijute angehörst oder die der Ahmadija?

Ich glaube ich habe recht gehabt. Leider vermehren sich die Anhänger dieser sekte hier in Deutschland viel zu viel.

Daher hat es auch wohl keinen sinn wenn man dir irgendwelche Quellen als Beweis gibt da du eh nur an die eine Quelle glaubst nämlich den Quran, doch im islam gibt es auch die Hadithe und die Sunnah.

Dann müsstest du wohl auch anders beten als die Dschaamaa ahlu Sunnah. Wie erbärmlich.

Deine Art ist mir sehr bekannt denn das ist typisch für die Quranijuten und die Ahmadijaner.

Ja wie ich auch in deinem Beitrag gelesen habe benennst du uns Als Muschrikoon witzig.

ok simdi türkce konusan arkadaslara sesleniyorum bu sahisla fazla ugrasmayin cünkü tahmin ettigim kadariyla ya bu ahmediya örgütüne veyahut kuraniyunculara mensup. yani istediginiz kadar tartisin konusun bunun beyni yikanmis. ve bunun bizi tekfir ettigine göre ve muschrik ilan ettigine göre anlamissinizdir ne kadar zavvali biri oldugunu.

Elazili peygamberimiz demistirki müslümani kafir olarak illan ettiginde o kelime döner gelir yine sana ve kendini kafir etmis olursun. Ne fayda sen hadislere de inanmiyorsundur )
Alt 30.05.2004, 12:12
unknown

Standard LOL ne gerzek insanlar var bu forumda

ne ahmadiya mahmaduya oglum kuran juta na kuran citami tarzan nerde sapikmisinn nesin..
ne dötten uydurma hadisleri islam quellesi yaptin..bir delilin varmi ?
kuranda hadis dedimi negatif nalma meydana gelir..
ve kuranda bir sünnet vardir oda allahin sünnetidir..kemalin muhammedin ahmedin musanin sünneti degildir..

ufaklik sen ook gerilerdesin.. seni citir citir yerim kuran bilgin sifir..
kURANDAN BASKA HANGI HADISE INANIYORLAR diye bir ayet oldugunu dahi bilmezsin sen..
muhammed blyke demis böyle yapmis söyle konusmus söyle takla atmis bu atalarimizin dini diye..bir delilin varmi ?
tek delil KURANDIR
KURAN matematiksel kodlanmis simdiye kadar hic bozulmamis ISLAMIN insanoglunun allah tarafindan tasdik edilmis tek KAYNAGIDIR...
sünnet HADIS ICMA zikkim zakkum SEYTAN isidir..
Ach ama nerde sizde bunu farkedecek SCHNEID!!!!!!!!!!
Alt 30.05.2004, 12:14
unknown

Standard Fazla hocalarin kucagina oturma

sakal biraksam hadis madis desem birazda kibar olsam benimde kucagima otururmusun tatlim benim bundan eminim
kuran cahili müsrik muhammedperest !
Alt 30.05.2004, 12:37
unknown

Standard KURAN MI HADIS MI SÜNNETMI ICMA MI ?

KURAN"DAN BAŞKA HANGİ HADİSE İNANIYORSUNUZ (45:6)

Hadis ve sünnet izleyicileri, Kuran"ın tamam, mükemmel ve tam detaylı olduğunu bildiren bir çok ayete rağmen(6:19,38,114,115), altmış cildi aşan hurafeler ve yalanlar külliyatının Kuran"ı tamamlamadığını iddia etmektedirler.

Halkı bilgisizce Allah"ın yolundan saptırmak için boş hadislere değer verenler için acı bir azap vardır (31:6). Uyduruk hadislere (sözlere) ihtiyacımız yoktur; çünkü Kuran tam tetaylıdır (12:111). En güzel hadis (söz) Kuran"dır (39:23).

ayetlerinde Allah, bizim uydurma hadislere ihtiyacımız olmadığını, Kuran"ın bir rehber olarak tam anlamıyla her şeyi açıkladığını bildirmekle hem Hadisi ve hem de Hadisçilerin temel iddialarını mahkum etmiştir.
Allah, onlara sorar: "Allah"tan ve ayetlerinden sonra başka hangi hadise inanıyorlar?" (45:6). Onlar şöyle cevap verirler: "Allah"ın ayetlerinin yanında, Buhari"ye, Müslim"e, Tirmizi"ye, Ibni Hanbel"e, Ibni Mace"ye, Ebu Davud"a, Ibni Kesir"e, Kafi"ye, Mecmüatül Abbasi"ye, Nehcül Belağa"ye ve daha nicelerine inanırız!"

Allah, onlara meydan okur: "Doğru sözlüler iseler ona (Kuran"a) benzer bir hadis getirsinler!" (52:34). Cevap olarak, Ebu Davut adlı kutsal hadis kitaplarıyla peygambere iftira ederler: "Bana Kuran, ve bir de benzeri hadis verildi."

Allah, geçmişin ve geleceğin haberlerini içeren Kitabında (11:49; 6:5; 38:88) hadis izleyicilerini şöyle tanımlar:

"Halktan öyle kimseler var ki bilgisizce Allah"ın yolundan saptırmak ve onu küçük düşürmek için boş hadisleri izlerler. İşte onlara küçük düşürücü bir azap vardır." (31:6).
Kuran, peygambere iftira edenlerin ve Kuran"ın tamam ve detaylı olduğuna inanmıyanların aslında ahirete kesinlikle inanmadığını bildirir (6:112-116). Bu yüzden apaçık ve kolay olan Kuran"ı anlayamazlar ve onun zor ve kapalı olduğunu iddia ederler. Kuran"a göre, Allah"ın hükmüne, insanların hükmünü ortak koşan putperestler, Kuran"ı anlayamazlar. Böylece, bu iddiaları aslında kendilerinin gerçek müminler olmadığının bir itirafıdır.
"Kuran okuduğun zaman seninle, ahirete inanmıyanların arasına görünmez bir perde çekeriz. Kalplerine onu anlamalarına engel olacak kabuklar, kulaklarına da ağırlık koyarız. Rabbini yalnız Kuran"da andığın zaman arkalarını dönüp kaçarlar." (17:45,46)
Hadis kelimesi MuhammedÕle ilişkili olarak KuranÕda iki kez geçer. Hem de Sunnilerin ve Şiilerin hadis konusundaki iddialarını tersler bir biçimde... Hadis kelimesini Muhammed peygamberin sözleri olarak kullanan iki ayetin işareti tartışmamız açısından çok önemlidir. Geleceği bilen Allah, hadis kelimesini Sunnilerin ve Şiilerin iddia ettiği gibi dini öğretiler için değil, peygamberin kişisel sözleri için kullanır. Üstelik, her iki yerde de, Yüce Tanrı hadis kelimesini olumsuz bir bağlamda kullanır. İşte, KuranÕin gaybi tecellilerinden iki örnek:
"Ey inananlar, yemeğe çağrılmadan peygamberin evlerine girmeyiniz. . . Yemeği yiyince dağılın; bir hadisÕe (söze) dalmayın. . ." (33:53).
"Peygamber, eşlerinden birine gizli bir hadis (söz) söylemişti; fakat eşi, o sözü ifşa edince Allah da onun bu davranışını peygambere bildirdi. . . " (66:3).

Yukarıdaki her iki örnekte de göreceğiniz gibi "hadis" kelimesi peygamberin sözleri olarak kullanılınca şu Kurani öğüt verilir: Hadis, peygamberin şahsi sözleridir ve biz onlara dalmamalıyız (33:53) ve onları başkalarına rivayet etmemeliyiz (66:3). Binlerce hadisin Hz. AişeÕden gelmesini (veya iftira olarak ona atfedilerek rivayet edilmesini) lütfen 66:3-7 ayetlerinin ışığında değerlendiriniz. Peygamberin cinsel hayatını müstehcen ifadelerle ve palavralarla abartarak nakleden hadislerin yer aldığı kitaplar maalesef müslümanlarca kutsal kaynaklar olarak kabul edilir.

Sünnete gelince... Sünnet; yasa, sistem, emir anlamlarına gelir. Kuran"a göre bir tek geçerli sünnet vardır: Sünnetullah; yani Allah"ın sünneti, Allah"ın yasası (33: 38,62; 35:43; 40:85; 48:23)

Allah"ın, kendisi için istediği bir şeyi yerine getirmekte, peygambere herhangi bir güçlük yoktur. Sizden önce geçenler arasında da Allah"ın sünneti böyle idi. Allah"ın emri, ölçülüp biçilmiştir. (33:38).

"Bu, daha önceki nesiller için geçerli olan Allah"ın sünnetidir. Allah"ın sünnetinde değişiklik bulamazsın." (33:62).

İslamın diğer kaynaklarından biri olarak bildirilen "icma" kelimesinin ve türevlerinin KuranÕdaki geçişi de onu kutsayan anlayışı gaybi olarak mahkum eden bir anlam ve bağlam sergiler... AllahÕtan başkaları için kullanıldığında "icma" ve türevlerinin sürekli olumsuz bir anlam taşıması rastlantı mıdır? (20:60; 70:18; 104:2; 3:173; 3:157; 10:58; 43:32; 26:38; 12:15; 10:71; 20:64; 17:88; 22:73; 54:45; 28:78; 7:48; 26:39; 26:56; 54:44...).

ayetlere bakiniz artik uyaniniz !!!!!
Alt 30.05.2004, 13:59
Benutzerbild von anarsist
anarsist anarsist ist offline
Neuer Benutzer

Standard TANRI BABA

Tanrı Baba, bir sabah uyanınca,
Biz insanları düşündü nasılsa
Gitti pencereye, Kimbilir, dedi;
Belki de o gezegen yok olup gitti.
Böyle dedi ama baktı uzakta, çok uzakta
Fırfır, fırfır dönüyor dünya.
Şeytan canımı alsın, dedi Tanrı
Alsın vallahi bir şey anlıyorsam
Bu dünyalıların tutumlarından

Şeytan canımı alsın
Alsın vallahi çocuklar
Bir şey anlıyorsam
Bu dünyalıların tutumlarından.

Ey benim minnacık yaratıklarım,
Ak ve kara, donuk ve yanıklarım,
Dedi Tanrı, en babacan haliyle;
Sizleri ben yönetiyormuşum sözde
Oysa biliyorsunuz Allaha şükür
Benim de sürüyle bakanlarım var.
Alsın vallahi bu bakanları
İkişer üçer atmazsam kapı dışarı.

Şeytan canımı alsın
Alsın vallahi çocuklar
Bakan mı, bakan mı
Kapı dışarı.

Boşuna mı kızlar verdim, şarap verdim size?
Güzel güzel yaşayasınız diye
Nasıl olur da benim adıma
Orduların Tanrısı dersiniz bana?
Alsın vallahi çocuklar, bir tek
Orduya kumanda ettiysem bugüne dek

Şeytan canımı alsın
Alsın vallahi çocuklar
Amenn.

Bir de şu kara bücürler yok mu?
Burnum illallah dedi tütsülerinden
Yaşamayı oruca çevirmiş bu sofular
Benim adıma lanet yağdırmadalar.
Verdikleri parlak vaazlara gelince
Bunlar benim için karanlık, Arapça, İbranice
Alsın vallahi bir şey anlıyorsam
Bu adamların dediklerinden

Şeytan canımı alsın
Alsın vallahi çocuklar
Bir şey, bir şey, bir şey anlıyorsam
Bir şey, bir şey, bir şey anlıyorsam.

Tanrı Baba, bir sabah uyanınca,
Biz insanları düşündü nasılsa
Nasıl, nasıl, nasılsa
Alt 30.05.2004, 15:34
Benutzerbild von donvonramses
donvonramses donvonramses ist offline
Neuer Benutzer

Standard bu vesile ile saggideger usta ruhi su"yu

anmis olalim.)
Alt 30.05.2004, 21:46
eniskaya

Standard kannst Du etwa mehr

über diese Sekten sagen, haben die evtl. eine Web-Seite, wo man die so richtig fertig machen kann, diese Gotteslästerer.

Genau diese Sektenangehörigen sind die größten Pappnasen auf der Welt, die Pumpen den Sektenführer mit Geld und Sex voll, so das der sich ein fantastisches Leben machen kann.
Der Rest ist ein erbärmlich es Kuh oder Schafsvolk

Danke Dir im Voraus

Selam
Enis
Alt 30.05.2004, 21:54
Benutzerbild von coach01
coach01 coach01 ist offline
Neuer Benutzer

Standard cevap

Muhammedperest de ne oluyor ElazizSpor ??
Sen galiba tam sapitmissin. Bizde Allahdan baska kimseyi tanimiyoruz. Ama Allahin kelamini bize ulastiranlara sevgi ve saygi duyuyoruz. Bunun ismi hemencik muhammedperestmi oluyor ? Sen benim sorularima adam gibi cevap ver yani edepli bir sekilde. Bizler kimsenin kucaniga oturmuyoruz. Hocalarla aran iyi olmiyabilir ama bunu ikide bir konusma malzemesi yapman cok hos degil. Sana bin kez sordum hic bir zaman cevap vermedin sen Muhammed sav. selat ve selam getirmeye bile tenezzül etmeyen Müslüman: Sen kendini cok üstün müslümanmi saniyorsun? Sen hatasizmisin ? Allah icin neler yapiyorsun söyle bakalim ! Anlat bakalim 5 vakit namazini kiliyormusun ?? Orucunu tutuyormusun ??
Yoksa bunlardami yok Müslümanlikta? Sakalli hocalarmi uydurdu Namazi Orucu ??
Antwort