Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Sport - Fussball

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 04.03.2004, 17:17
unknown

Standard hop hop ich war auch da !!! o.T.

ohne Text
Alt 04.03.2004, 17:37
unknown

Standard avrupadan dersler ...

Besiktas"in ilk mactaki oyununu goren bazi futbol cahilleri "Besiktas Valencia"dan daha iyi takim" demislerdi.. 2 kez CL"nde final oynayan, Ispanya Ligine son yillarda damgasini vurmus, deplasmanlarda yenmedigi takim kalmamis, Avrupa"nin bence TAKIM olabilmis en iyi ekiplerinden biri olan Valencia"dan..

Zamaninda IFFHS isimli kurulusun verdigi istatistiklere ve alinan 1 UEFA kupasina dayanarak gs"nin Avrupanin en buyuk kulubu oldugunu, gsnin artik bir dunya kulubu oldugunu iddia edenler de ayni futbol cahilleriydi.. O zamanlar, "Siz dunya kulubuyseniz , Manchester, Real Madrid, Milan ne kulubu" baslikli bir yazi yazmistim.. Belki buradaki dostlar hatirlar...

Milli takimin aldigi dunya ucunculugunun bence ve bircok arkadaslarca onemsiz oldugu dile getirilmis, onemli olanin Avrupa takimlariyla yapilacak Euro 2004 finalleri oldugunu soylenmisti.. Ama ulusoy ve onun yalakasi futbol cahilleri Dunya 3.suyuz biz cok bilmisligiyle o konuda da husrana ugramisti..

Elazig macindan sonra Avrupa ve Turkiye"den futbol baslikli bir yazim vardi.. Murat Dulge dostumuz haric kimse anlatmak istedigimi anlamamis, Elazig macinin istatistiklerini gonderen arkadaslar bile olmustu Oysa konunun ozu, Murat Bey"in de sonradan dile getirdigi uzere Turkiye Ligi ile diger ligler arasindaki kalite ve zenginlik farki ve bu farkin takimlarimizin avrupa macerasinda yarattigi olumsuzluklardi...

Her zaman soyledim, tekrar ediyorum.. Avrupada gecici basarilar kazanmak onemli degil.. Onemli olan, alt yapiyi, sistemi, profesyonel yonetim anlayisini yerlestirerek oncelikle bu anlamda diger Avrupa Kulupleriyle mucadele etmektir.. Dun Avrupa kuluplerinin zenginlikleriyle ilgili veriler aciklandi.. Rakamlari bileniniz, degerlendireniniz var mi?? Ben yazayim isterseniz:

Dunyanin en zengin kulubu Manchester United.. Gecen yilki geliri tam 251.4 milyon euro.. Hemen ardindan 218.3 milyon euro ile Juventus, 200.2 milyon euro ile Milan, 192.6 milyon euro ile Real Madrid ve 162.7 milyon euro ile Bayern Munih geliyor.. Fenerbahcemizin 2007"deki butce hedefi 100 trilyon.. Bu bes takiminin gecen yilki gelirleri bizim 100. yil butcemizin kat kat ustunde..

Para elbette basarinin tek kriteri degil.. Ama basarinin kaliteli futbolcularla kazanildigi da bir gercek.. Kaliteli futbolcular da istisnalar disinda ucuza bulunmuyor.. Sevgili Dinc Sarac yazmis, Gokdeniz ve Serkan Balci"yi transfer edelim, seyredin siz Fenerbahce"yi Avrupada diye.. Sevgili Dinc, yukaridaki gelirlerle o kulupler kac Gokdeniz, kac Serkan alir biliyor musun? )

Fenerbahce ve galatasaray ornekleri bence cok onemli.. Basarinin uzerine insa edilen bir kulubun cokusu ve saglam temeller uzerine kurulan bir kulubun yukselisi.. Biz dunya kulubu olduk demekle dunya kulubu olunmadiginin en buyuk ornegidir gs.. Iki sene once yazdigim o yazindan sonra bircok gsli dostum tepki gostermisti bana.. Ama gorunen koy kilavuz istemiyor.. Iste dustukleri durum.. Iste senelerdir dalga gectikleri, kucumsedileri Fenerbahce.. Gecen sene 10 kere yazdim.. Hic yoksa; GELECEK BIZIM diye.. Simdi soralim gsli dostlara, gelecekten umutlari var mi?? Senelerce suren basarisizliklara ragmen umutlu bir kulup ve 1 senelik basarisizlikla tarihe gomulen bir baskasi.. Sorun sadece basarili olmak ya da olmamak degilmis oyle degil mi sevgili dostlar???

Ancak bizim de ayaklarimiz yere basmali.. Karsimizda cok buyuk gelirlere sahip, sistemi, disiplini, muthis basarilari ve tarihleri ile Avrupada soz sahibi olmus cok sayida kulup var.. Bunlar icinde yer etmek, dahasi edindigimiz yeri korumak cok ama cok zor.. Bunun icin Aziz Baskan"in baslattigi yatirimlara araliksiz devam etmeli, yenilerini yapmali, surekli ve buyuk gelir alanlari yaratmali, bunlari carcur etmeden bilinclice harcamaliyiz.. Celal Dogan"in dedigi gibi Turkiye"de tek kalmanin da aslinda bir onemi yok.. Onemli olan Avrupa"daki yarisin icinde olabilmek.. Kendimize yer edinebilmek..

Fenerbahce"nin onunde senelerce surecek bir Avrupa yolculugu var.. Bir iki basariyla Avrupanin krali olduk dememeliyiz.. Hep daha iyi olmaya calismaliyiz.. Cunku Avrupa Yolu"nda cok buyuk handikaplarimiz var.. Bir kere ligimiz cok kalitesiz.. Bugun Besiktasin Valencia"yla karsilastirilmasinin nedeni, bjk"nin ligde rahat rahat oynamasi.. Bu yaniltici oluyor.. Sonra Avrupa"da husran.. Sonra gelirler arasinda buyuk ucurumlar var.. Gelirlerinizle iyi bir takim yaratsaniz bile, yeterli gucunuz yoksa gs gibi kurdugunuz takimin dagilmasi mumkun.. O nedenle sabirli olmali, tipki Turkiyedeki gibi adim adim gitmeliyiz..

Artik sunu iyice anlayalim, Avrupayi fethettik, kraliz, aslaniz, ucuncuyuz, besinciyiz, en buyuguz soylemleri sadece bizi oldugumuz noktadan daha geriye goturur.. Biz hep daha iyi olabilmenin hesaplarini yapmaliyiz.. Buyuk yukselislerin cokusleri de buyuk olur.. O yuzden yukseldigimz yerde kalmaliyiz, o yer cok yuksek olmasa bile.. Zirveye yavas yavas cikilir bunu unutmayalim..

Not: "Mutevazý olmanin sirasi degil. Ben futboldan anlarim" Bu bir dostumun sozu.. Ayiptir soylemesi, ben de biraz anlarim Antep maci oncesi arkadalarima; "Trabzon-bjk maci sonrasi 3 puan farkla lideriz" demistim. Cogu gulmustu.. Dun de "Gencler kesin tur atlar, digerleri elenir" dedim, yine gulduler.. Son gulense hep ben oldum.. Simdi de Genclere fark atariz diyorum, yine guluyorlar.. Umarim bu haftasonu da aynisi olur..
Alt 04.03.2004, 19:31
Benutzerbild von ferhatxtunc
ferhatxtunc ferhatxtunc ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

06 13:30 Elazýð - Samsun 0-2
06 13:30 D.Bakýr - Ç.Rize 2-1
06 13:30 Konya - Bursa 2-0
06 19:00 G.Birliði - F.Bahçe 1-2

07 13:30 Ýstanbul - A.Gücü 0-0
07 13:30 Malatya - Denizli 2-1
07 13:30 G.Antep - A.Sebat 3-1
07 16:00 G.Saray - Adana 2-0
07 19:00 Trabzon - Beþiktaþ 2-1
Alt 04.03.2004, 20:44
Benutzerbild von ferhatxtunc
ferhatxtunc ferhatxtunc ist offline
Neuer Benutzer

Standard

hafta sonu gecler sizin ifadenizi alacak hic merak etme
Alt 04.03.2004, 20:52
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Maraton"daydim

yakinda birkac foto gb"mde gösteririm!
Gercekden harika idi!!!!

2-1 oldugunda stad inledi hemde nasil!

6"sliler suspus!

1-1 de bayram ediyordular!!!!!
LOL
sanki bize 7 cekmisler gibi ...

fevkalede harika idi ...
sanki bir büyük dalga gelir seni kapar gibi!

almanyada bir kac stada gittim, hic birisi böyle olamaz!!!!

al"
Alt 04.03.2004, 20:56
Benutzerbild von aliconda
aliconda aliconda ist offline
Neuer Benutzer

Standard Büyük olasilikla Tarator geli hehheheheh

Yaninda Dünyanin en iyi santroforu Sabanida getirir!
hehhehehheheh
al"
Alt 04.03.2004, 21:32
airdem

Standard Wäre sehr interessant.. o.T.

ohne Text
Alt 04.03.2004, 21:35
airdem

Standard Find ich cool. Böyle stadlar lazim bize.

ohne Text
Alt 04.03.2004, 21:37
airdem

Standard Du bist seit 26.01.2004 Mitglied,

2000/2001 yilinda olan olaylari nasil oluyorda buraya yazmis oluyorsun?!

)
Alt 04.03.2004, 21:37
airdem

Standard Eline saglik, MHKye ne cevap vereceksin?

ohne Text
Antwort