| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() [quote=Der_Levantiner;2043198]Nun wie es ausgegangen ist will ich Dir und der Leserschaft bei Vaybee ganz lakonisch zum Ausdruck bringen. Es hat schon seine Gründe warum die Menschen aus unserer Vergangenheit es nicht bis in unsere Gegenwart geschaft haben :-)
için sızlamadı mı o habersiz gidişte? ayrılığın zehrini yudum yudum iç işte sevdanın nefesini her içime çekişte kaderime yanarım, biz de ayrıldık işte, ayrıldık işte, ayrıldık işte... ![]() Schaka bir yana ama et yemeyen bir kadinla ben zaten uzun vadeli beraber olamazdim. Was würde sie denn für mich sein wollen eine heilige Kuh oder gar das Goldene Kalb? Nichts dergleichen ;-) Ich bin zwar ein sehr moderner Mann mit modernenen Weltansichten doch wie ich bereits erwähne, EIN MANN und kein Hampelmann! Meine Kinder sollen auch Fleisch essen und wenn die Welt mal am Abgrund taumelt und da runterstürzt, das Weltfinanzsystem kollabiert Kreditkarten und EC-Karten keinen Wert mehr haben, dann sollen sie gefälligst mit Pfeil und Bogen, mit Schwert und etc wiederum für sich und ihre Kindern den Lebensunterhalt "bestreiten" :-D Sezen Aksu - Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam http://youtu.be/nB55F4Z7D7Q Nerelere gittin sen? ;-) Verschieben wir diesen Beitrag in das "Esssen&Trinken"-Forum.... Dein Beitrag ist nämlich extrem fleischlastig geworden ;-) P.S.: Iyiki hatirlattin. Das Lied ist wirklich gut! |
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
![]() Beim Japaner wollte ich es mit allem drum und dran japanisch haben. Ich: Domenika diese Sushi's sind einfach eine Klasse für sich, wer es mal probiert hat, könnte praktisch sich von nichts anderem mehr ernähren. Sie: Das mag vielleicht sein, doch ich werde es nicht kosten! Ich: Warum, Du bist eine Vegaterierin, Fische dürfen doch bei Dir auf dem Speiseplan stehen. Sie: Ich bin eine Veganerin, eine Veganerin isst nichts was Augen und ein Herz hat! Ich wollte diese Situation mit einem lustigen Spruch entspannen: Sieh Dich vor dass Du nicht verhungerst, Wissenschaftler wollen nachgewiesen haben, dass die Pflanzen auch auch Gefühle haben. Gefühle bedeuten doch im Umkehrschluss doch auch das man ein Herz hat oder? Betretene Stille! Sie hat dann irgendwann japanische Nudelsuppe mit hiesiger Gemüse gegessen und ich zwei gemischte Sushi-Platten! Mir gelang es aber dennoch ihr Herz wieder zu gewinnen! Manchmal denke ich auch noch heute an sie. Zwar nicht mehr mit von der Liebe durchsetzten Gefühlen, doch auch sie war eine positive Zeiterscheinung in meinem Leben! Sie war sehr sozial und humanistisch eingestellt. Eine Emanze vom Schlage Alice Schwarzer war sie zwar nie, doch irgendwie gehörte sie der Fraktion der "Girlies" an und erinnerte auch an Lucylektrik oder sowas ![]() P.S. Und diesem Forum habe ich immer gedacht, dass Aurum eine Veganerin sei ![]() To the Moon and Back Songtextvon Savage Garden http://youtu.be/s5S0oQBPxMU She's taking her time Making up the reasons To justify all the hurt inside Guess she knows From the smiles and the look in their eyes Everyone's got a theory about the bitter one They're saying, "Mama never loved her much And daddy never keeps in touch That's why she shies away from human affection But somewhere in a private place She packs her bags for outer space And now she's waiting for the right kind of pilot to come" And she'll say to him She's sayin' "I would fly to the moon and back if you'll be If you'll be my baby I've got a ticket for a world where we belong So would you be my baby?" She can't remember a time When she felt needed If love was red then she was color blind All her friends Well they've been tried for treason And crimes that were never defined She's saying, "Love is like a barren place And reaching out for human faith is It's like a journey I just don't have a map for So baby's gonna take a dive and a Push the shift to overdrive Send a signal that she's hanging all her hopes on the stars What a pleasant dream" She's sayin' "I would fly to the moon and back if you'll be If you'll be my baby I've got a ticket for a world where we belong So would you be my baby?" Hold on, hold on "Mama never loved her much And, daddy never keeps in touch That's why she shies away from human affection But somewhere in a private place She packs her bags for outer space And now she's waiting for the right kind of pilot to come" And she'll say to him She's sayin' "I would fly to the moon and back if you'll be If you'll be my baby I've got a ticket for a world where we belong So would you be my baby?" "I would fly to the moon and back if you'll be If you'll be my baby I've got a ticket for a world where we belong So would you be my baby?" Yeah Geändert von Der_Levantiner (05.07.2012 um 16:07 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() KOLPA - Böyle Ayrilik Olmaz
http://youtu.be/Afs60oxvaMc Kim derdi ki seninle bir gün ayrılacağız Geçip giden yılları ardından bakacağız kim Derdi ki bitanem gün gelip bıkacağız Ben ve yenik yüreğim yalnız mı kalacağız Böyle ayrılık olmaz böyle yalnız kalınmaz Hani verdiğin sözler hani ellerin nerde Hani huzur bulduğum deniz gözlerin nerde Hani sen hep benimdin şimdi nerdesin Nerde Böyle ayrılık olmaz Böyle yalnız kalınmaz Hani verdiğin sözler Hani ellerin nerde Hani huzur bulduğum deniz gözlerin nerde Hani sen hep benimdin şimdi nerdesin nerde |
|
||||
|
||||
![]() ├► AZ BANA GÖNDER ◄┤Banu Kırbağ (Kaynak söz ve müzik: Azerbaycan)
http://youtu.be/6PcAHOjO_5w Hazana ermeden baharı ömrün Bir muhabbetname yaz bana gönder Hicrine yanmıştır dayanmaz gönlüm Sitemli sözleri az bana gönder Ben sana aşığım ey peri ruhsar Muhabbet sırrına ermesin yadlar Sakla mektubunda yaz bana gönder Sitemli sözleri az bana gönder Az bana az bana az bana gönder Sitemli sözleri yaz bana gönder Hicrine yanmıştır dayanmaz gönlüm Hasreti ateşi az bana gönder Şu bana ettiğin cebr ile nazı Hep sana yaptığım arzı niyazı Hatrına gelince yaz bazı bazı Ağla gözyaşını yaz bana gönder Ben sana aşığım ey peri ruhsar Muhabbet sırrına ermesin yadlar Sakla mektubunda yaz bana gönder Sitemli sözleri az bana gönder Az bana az bana az bana gönder Sitemli sözleri yaz bana gönder Hicrine yanmıştır dayanmaz gönlüm Hasreti ateşi az bana gönder Geändert von Der_Levantiner (07.10.2012 um 15:26 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Grup Dinmeyen Dam Üstünde Çul Serer
http://youtu.be/W5Iw88u3O2c Dam üstünde çul serer Bilmem yar kimi sever Onun bir sevdiği var Günde on çeşit giyer Onu bana verseler Cihana bildirseler Gitsem yarin yanına Sabahtan öldürseler Ağ taşı kaldırsalar Yılanı öldürseler Küçükten yar seveni Cennete gönderseler |
|
||||
|
||||
![]() Bundan bir kac gün önce Ankara-Karsiyaka mezarliginda amcamin mezari basina gitmistim, bir fatiha okumak icin! Insan hem dirilerini hem de Hakk'in rahmetine kavusmus olanlarini unutmamasi gerek! Derken Hüseyin Inan'nin, Mahir Cayan'nin ve Deniz Gezmis'in de mezarini gördüm. Isin garip, ilginc ve komik yani! Mezarlari o dönemde ic savas'ta hayatlarini kaybeden ülkücü gencler ile yan yana ebedi istirahatlerinde yatiyorlardi! Aslinda sol ile sag kavrami Türkiye'de ikisi de milliyetciligi temsil eder. Sol laik-cagdas milliyetciligi ve sag da muhafazakar dinci-milliyetciligi! Bana kalirsa bu iki tezi de sentez etmek gerek! Insan bal gibi de hem laik ve hem dindar olabilir! Hatta hem müslüman ve hem de koyu sosyalistte olabilir örnegi Recep Ihsan Eliacik'tir!
Zaten Türkiye'yi hep böyle engellerler, ya Alevi-Sünni catismasi, Türk-Kürt catismasi, laik-seriatci vesaire vesaire. Bunlari ancak cagdas ve AB-Standartlarina uygun ve sirf kagit üzerinde degil gercek hayatta da yasama gecirilmis bir özgürlükcü anayasa ile asabiliriz! Böyledir iste benim benim sevdam sirf bir kadina indirgenemez! Hayattin her bölümü kaplar, ormanlari, hayvanlari, dogayi, florayi, faunayi ve niyatinde de insani... Neyse bir yerden aklima Can Yücel geldi, Can Yücel'de bana Deniz Gezmis'i cagristirdi.. Grup Yorum-ŞArKışLa-Deniz Gezmiş http://youtu.be/4U35uHVAuOA Geändert von Der_Levantiner (10.07.2012 um 18:32 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Cevdet Bağca - Sevdan Beni
http://youtu.be/6p2tuUZP9Hw Yağmur oldum sele döndüm Zemheride güle döndüm Yanardağdım küle döndüm Kül eyledi sevdan beni Yokluğun kederim oldu Bahçende güllerim soldu Gözlerin ölümüm oldu Kül eyledi sevdan beni Kurumuş toprağa döndüm Çürümüş yaprağa döndüm Uzakta dağlara döndüm Kül eyledi sevdan beni |
|
|||
|
|||
![]() Ne böyle senle ne de sensiz
yazik yasanmiyor caresiz ne bir arada ne de ayri olmak imkansiz hic sebebsiz ne hayallerle ümitlerle mutlu olmakti dilegimiz suclu ne sensin, ne de benim simdi sensizim sende bensiz bir an gelipte küllenince yüreklerimiz dinlenince.... baska sevgilerde teselli bulunca iste biz o gün tükenecegiz! Etrafimizi sariverecek bir bosluk ki asla bitmeyecek hersey bir anda anlamsiz gelecek iste biz o gün düsünecegiz!!! Sezen Aksu |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
bana hersey de ama tükenecegiz deme. |
|
||||
|
||||
![]() Yavuz Bingöl - Deniz Gözlüm
http://youtu.be/j9dYABu04tc Gittiğin o yerlerde Söyle huzurda mısın oyyy Geride kalanların Söyle farkında mısın Atın beni denizlere Vermeyin ellerine oyyy Zaten hasret kalmışım O deniz gözlerine Gidipte dönmemeye Söyle kararlı mısın oyyy Dönüpte görmemeye Dayanabilir misin Ey göklerin yıldızı Benim farkımda mısın oyyy Benden ayrı yaşamaya Dayanabilir misin Atın beni denizlere Vermeyin ellerine oyyy Zaten hasret kalmışım O deniz gözlerine... |