| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Du vergisst wo die Leute herkommen, die kommen aus den kleinsten Türkischen und Kurdischen dörfern und die erste Generation waren Gastarbeiter, d.h. sie waren sehr arm und hatten einen kleinen Bildungsstand. Da sie fremd waren/sind in diesem Land haben sie sie ihre einstellungen solange sie konnten erhalten und das über generationen. Da sich aber die welt weiterentwickelt (auch in der Türkei) und sie auf den Standpunkt stehengeblieben sind kommt es zu einer art verherrlichung des nationalismus. Meine Cousine findet es immer ganz schrecklich wenn sie aus Istanbul kommt und hört das Berlin Neu Köln die Türkei representiert. Wenn man allerdings bedenkt das in der Türkei nur drei oder vier Bundesländer die MHP gewählt haben und hier in deutschland sehr viele dieser Partei angehören denke ich mir das es an diesem Klammern an die alten zeiten hängt.
|
|
|||
|
|||
![]() Fettsack, du klingst schon so wie die Islam Phobiker auf pi-news.net
Wenn du etwas gutes für dein Land tun möchtest, dann erspare uns deine radikalen Ansichten. Du tust weder dir, deinem Land, noch uns Landsleute einen Gefallen damit. Komm endlich in der Zivilisation an, wo jeder Mensch die gleichen Rechte und Pflichten hat. In Ländern wie Kanada, Schweiz, Belgien etc. klappt das auch. Dort werden 2 oder mehrere Sprachen gesprochen. |
|
|||
|
|||
![]() Wieso auch nicht? Wenn ein gewisser Teil der Bevölkerung das haben möchte, dann ist es nur legitim, das auch zu ermöglichen.
|
|
|||
|
|||
![]() Bende bunun kimseye bir zarari olacagini düsünmüyorum.
|
|
||||
|
||||
![]() Bence bu tvye karsiyim. ne dersenis deyin ister irkci ister mikci deyin. BEN KARSIYIM
|
|
||||
|
||||
![]() TRT ´nin Kürce yayinlari hakkinda bir takim gerizekalilar aman ne olacak canim Almanya´dada Türkce yayinlar var falan diye fikir beyan etmislerdir..Lütfen sapla samani karistirmayalim..Almanyadaki Türkce televizyon kanallari ve yayinlari özel sektör yolyuyla insanlarimiza hizmet vermektedir..Alman devletinin Türkce yayinlari konusunda hizmeti yoktur..Ayrica olmus olsa bile Almanya´daki Türk varligi Almanya´nin ulusal birlik ve bütünlügü acisindan bir tehdit unsuru olusturmamaktadir..Türkiyede egitim,ögretim dili Türkcedir..Kisiler özel hayatinda ana dillerini kullanabilir,ancak resmiyetteki dil Türkcedir.Bu durum bir Devletin bütünlügü acisndan önemlidir..Yoksa her farkli kökene ait insanlar kendi dillerinde egitim ,ögretim ,basin yayin isterlerse 40 küsür parcaya bölünürüz..Amerikada 6o küsür Millet yasiyor..resmi dil Ingilizcedir..Kimse kalkipda kendi dilinde resmi hizmet talep etmez,edemez etsede red görür..Bugün Kürtc TRT´de hizmet verirsen,yarin Kütce resmi egitim ister ertesi günde resmi TOPRAK isterler..Acin gözünüzü ey Gafiller..
|
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Geändert von kerem29 (03.02.2009 um 08:48 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Es ist echt trautig wie intolerant manche menschen in der heutigen zeit noch sein können..
|
|
|||
|
|||
![]() Bence esas üzücü olan baska seyler var sayin bay ve bayanlar.
Tek satirla ancak ahkam kesilebilir. Komsularimizla iyi gecinelim, kanunlara uyalim, sempatik olalim vs. vs.Satir aralarinda bunlari okuyorum. Maymunmuyuz kardesim?Cok merakliysaniz gidin ZOO da sempanzeleri seyredin.Burada bir milletten bir vatandan bahsediliyor.Inceden inceye. Basta sunu söylemeliyim, bir irki veya bir kökene küfür etmek ne haddime, edilmesini de sevmem. Ama sahsen bir irki veya kökeni sevmek de zorunda degilim.Bu herkesin hakki. Bazi züppeler buna irkcilik diyebilir,Buyur kardesim de, o da senin hakkin. Bir insanin sadece iyi arkadaslari olamaz.Öyle olsaydi kimsenin arkadasi olmazdi. Biraz kötü, azicik kinci, veya daima hesapci arkadaslarimiz yok mu? vardir vardir. Kavun degil ki koklayasiniz degil m?! Ülkeler de buna benzer iliskiler icerisindedir.Belcikada 2 dil varmis, yok Canada aslinda fransizmis, yok Basklar Ispanyanin kürtleriymis..vs.vs.. Ne mutlu Türküm diyen bir insan - toprak bütünlügüne de muhakkak saygi duyan insandir.Baska türlü olamaz. Nicin mi? Eskilerin bir bildigi var demek ki yazmislar anayasaya. Cünkü..yoksa..alin size bir örnek: Simdi Ermenice yayinlara baslamis TRT. Hayirli ugurlu olsun.Insallah iyi yayinlari olur, haberlerin tercüme edilmisini Ermeni vatandaslar da kendi dillerinde dinlerler. Baska ne yayini olacak?!. Ama isin bir sinyal yönü var ki, iste tüm taktik burada yatiyor. Cok degil , birkac yil icerisinde buna da alisinca halk(nasilsa herseye alisiyor)Basbakan Sarkisyandan uluslarararasi bir dilekce," sözde soykirim magdurlarina tazminat ve toprak talebimiz olacakti..sey kem küm.."patlatacaklar bombayi.. Alin size kücük harflerde gizli kalmis büyük sorunlar. Yani is sadece birazcik komsu sevgisi ve uluslararasi statümüzü düzeltmek ya da ABye girmek icin yaptigimiz ödünden ibaretle kalmayacak.Isin icerisinde baska seyler var.Pek sevmem bu gavur kelimesini ama "gavur sinsidir düsman sabirlidir" diye bir söz duymustum bir yerde... Bir baska haber de dün geldi. Bizim yakinlarimizda, "Gülsüm "isimli bir kürt asilli türk kizi (simdi buna da sinirlenen olacak..TV de Kurdin..deniyor, ama kiz bir türktür! asli kürt olabilir)kendi abisi elleriyle bogmus, ormana atmis. Namus lekesi böylece silinmis olmus. Hesabi kime cikartiliyor? hic düsünen var mi?...Bas sayfadan veriyorlar! Sirada arapca yayinlar varmis. Zaten araplar petrol-dolarlariyla avrupanin yavas yavas cöken firmalarini da eline gecirmeye basladilar. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Olay kürtce'yle bitmiyor, yarin bir gün federal bir devlet kuralim diyecekler. O da gerceklersirse, Türkiye'yi bölgelere bölecekler. Kürt devletinin sinirlari belirlenmis olacak. Sonra bunlar bagimsizlik isteyecekler, Avrupa'da medeniyetten dem vurup referandum falan filan diyecek. Bizim Rizeli Recep herseye eyvallah dedigi gibi bu ise de Van minit deyip üzerine bir soguk su icecek. Sonra fiilen Irak'in kuzeyinde kurulmus olan kürt devletiyle Türkiye'den ne kadar koparabilirlerse o kadar bir parcayla birlestirip tarihte hic olmayan bir kürt devleti kurulmus olacaktir. Bu konuda bende senden az tavizsiz degilim. Tahammül edilecek bir yani yok. Ayni basörtüsü konusunda da tavizsiz oldugum gibi. Önce basörtü özgürlügü diye ciyik ciyik öterler bunu elde ettikten sonra bu sefer de meczup takiminin da corapsiz terlikli ve Ebu Cehil killigiyla meclise girme hakkini isteyecekler. Türk Silahli Kuvvetleri olanlar ve bitenler karsisinda oldukca suskun davraniyor. Ben sanatin icine tüküren adamin ve o malum zihniyetin yerinde olsam korkudan geceleri yatamazdim. Askerin bu kadar da agir konularda susmasi onlarin acisindan hicte hayira alamet degil. Evet Türk Silahli Kuvvetlerini rejimi korumakla görevlendiren anayasal haklarini kullanmasi icin sonuna kadar destekliyorum. Geändert von GoerenBilir (04.04.2009 um 18:31 Uhr). |