| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
||||
![]() yani bazen köfte mollaca görüslerin olsa bile :-) temelde kafan saglikli kamacim :-) aufnahmefähigsin ve tartismaya ve baska dogrulari dinlemeye hazirsin..
neyi savundugun ve fikrinden daha önemlisi nasil bir kafa yapisina sahip oldugundur.mesela enis arkadasimizin dine iliskin görüsleri bana daha yakindir ama ben bir masada seninle oturup muhabbet etmeyi tercih ederim cünkü enis beton kafali biraz :-) das wichtigste ist,dass man nie aufhört zu fragen und seine erworbene Kentnisse in frage zu stellen.. einstein gibi konustum ben de yani :-) |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
![]() "Yukarida hikayesi anlatilan Tu`me`nin taraflari toplantilar yaparak aralarinda gizli gizli konusmus, onu berat ettirmenin yollarini aramislar. Tesebbüslerine ragmen Resuulullah onun lehinde hükmetmeyince de Tu`me Mekke`ye firar ve irtidat etmisti. Daha sonra hirzizligina devam ederken yikilan bir duvarin altinda kalarak ölmüstür."
Yani buda mi masal??? Allah hepimize merhamet etsin, sen sünnetleri (die Taten, das gesprochene und das schweigende Gutheißen unseres Propheten)yok etmege bakiyorsun, sira waciblere gelir ve sonrada farzlara galiba, hasa. Hic kimse mustehab (empfohlenes) , mendub (Wohlgefallen findendes) ve nafileden (aus eigenem Antrieb zusätzliches getanes) bahsetmiyor, daha kötüsü... yasamiyor. Sen cocuk ken kim sana konusmagi ögretti?? Hic bir kimse sana ögretmenlik yapmadimi?? |
|
|||
![]() ohne Text
|
|
||||
![]() Ters okuyanlara: Namazlan is bitmiyor, namazin kalitesi vardir...kilana göre dünya kadar farklar ortaya cikabilir. Alimin ve cocugun kildigi namaz sadece Allah farklari degerlendirir.
Namaz vakitleri: Isra 78,79; Hud, 14; Ta-Ha 136, Rum 17,18 Isra 78: " Gündüzün günes dönüp gecenin karanliga bastirinciga kadar (belli vakitlerde) namaz kil; bir de sabah namazini. Cünkü sabah namazi sahitlidir." (Müfessirlere göre bu ayet, bes vakit namazi ifade etmektedir. Söyle ki: Günesin dönmesi, yani zeval vaktinden sonra ögle ve ikindi namazi, günesin batmasindan sonra aksam ve yatsi namazlari vardir. Sabah namazi ise ayrica zikredilmis ve bu namazin sahitli oldugu belirtilmistir. Cünkü tefsircilerin beyanina göre, gece melekleri ile gündüz melekleri sabah namazinda bulusur, hep birlikte bu namazin kilindigina sahit olduktan sonra gündüz melekleri kalir, gece melekleri ise semaya yükselirlermis.) 79. "Gecenin bir kisminda uyanarak, sana mahsus bir nafile olmak üzere namaz kil. (Böylece) Rabbinin, seni, övgüye deger bir makama gönderecegini umabilirsin. Yasayan yasasin, inanmiyan, inanmasin Bilhassa Enis BetonKaya.... Fidel Castro gibi devam etcektir...inatci-))). |