| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Peygamberinin önderliğini yaptığı tebliğ metodu uygulanabildiği takdirde, fethedilemeyecek gönül yoktur.
İşte bu binlerce örnekten ibretlerle dolu biri: Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı bir beldesinde, alkolik bir genç vardır. Muttaki bir babanın oğlu olmakla birlikte inanç ve ibadetle ilgisi âdeta yok gibidir. Sol fikirleri en hızlı ve sivri biçimde savunmasıyla tanınır. Bir sabah namazından sonra kasabanın merkez camiine gelir. Namaz bitmiş, cemaat dağılmıştır. İmam Efendi de camiyi kapatıp evinin yolunu tutmak üzeredir. Saklandığı köşeden fırlayan bu genç silâhını çeker ve imama; "Düş önüme" der. Korku ile tarif ettiği yere doğru giden İmam Efendiyi konuşturmaz. Döne dolaşa kasabanın mezarlığına gelirler. Orada biraz dolaşırlar. Delikanlı ne arıyordur? İmam Efendi derki: "Oğlum, ne arıyorsun, söyle yardımcı olayım." "Babamın mezarını" diye cevap verir. Mezarın başına varırlar: "Şimdi otur şuraya ve bir Yasin oku!" İmam okumaya, eli silâhlı genç de ağlamaya başlar. Yâsin-i Şerif biter. Delikanlı da silâhını beline sokar ve: "Artık gidebilirsin" der. Fakat, İmam Efendi onu bırakmaz, koluna girer: "Eğer bana niyetini söyleseydin, ben silâhsız da gelirdim buraya ve okurdum. Artık ne zaman istersen söyle gelip okurum babanın ruhuna... O çok iyi bir insandı..." Evine gelinceye kadar nasihat eder. Fakat genç, kendisinin babasına layık bir evlat olmadığım, işe yaramaz bulunduğunu, doğru dürüst bir Müslüman bile sayılamayacağını söyler. Bu türlü bütün itirazlarına rağmen artık yakasını İmam Efendiden kurtaramaz ve caminin en devamlı cemaatinden biri olur. Şimdi, bütün hayatını değiştiren ve adeta camide müezzinlik görevini üstlenen bu gençle birlikte, eski halinde olan köyün gençleri de onun peşinden cemaate katılırlar. İslâmî hayata büsbütün aykırı görüntüsüne rağmen, yolunu düzeltmek için adeta bir kıvılcım bekleyen bu genci en çok cezbeden tavır, İmam Efendinin şu sözlerinde saklıdır: "Evladım, senin beğenmediğin bütün hallerinden dolayı, başta ben olmak üzere bütün köy suçluyuz. Çünkü, sen gelip silâh zoruyla beni buluncaya kadar, ben kırk kere sana varmalıydım, seni camiye davet etmeliydim. Geändert von SUNGUROGLU (19.12.2012 um 12:10 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() haargh, sunny budane beyaaa?
cayi düsün |