| | | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
|
|
||||
|
||||
|
Şimdiye kadar kamuoyunu derinden etkileyen birçok yargı kararı konuşuldu, tartışıldı ve eleştirildi. Ancak o kararların altında imzası bulunan hâkim ve savcıların kim olduğu çoğu zaman kamuoyunun gündemine dahi gelmedi.
Artık bu değişecek. Bundan sonra AKP tarafindan Üsküdür belediyesine cökmek gibi kamuoyunu ilgilendiren böylesine önemli kararlarda yalnızca kararın kendisini değil, o karara imza atan hâkim ve savcıların isimlerini ve resimerini vesaire de kamuoyuyla paylaşacağız. Çünkü kamu adına yetki kullanan hiç kimse, verdiği kararın arkasında görünmez kalacağını düşünmemelidir. Hukuka ve vicdanına göre görevini yapan hiçbir hâkimin veya savcının bundan rahatsız olması için bir neden yoktur. Ancak görevini kötüye kullananlar, yetkisini hukukun dışına çıkaran veya yargıyı siyasi hesapların aracı hâline getiren kişiler hakkında da hukuk çerçevesinde hesap sorulabilmelidir. Makamlar geçicidir. Verilen kararlar ve doğurduğu sonuçlar ise kayıtlarda kalır. Bundan sonra kararları da gerekçelerini de hukuken kamuya açık olan sorumlularını da toplum bilecek. Kimse kamu gücünü kullanırken görünmez olduğunu düşünmesin. Herkes verdiği kararın hukuki sorumluluğunu taşır ve gerektiğinde hukuk önünde hesabını verir. Ati calan Üsküdüar'i gecerse, ati caldiranin da kim oldugunu herkes bilecek! Gizlilik saklilik yok artik. Geändert von Tabula_Rasa (11.09.2026 um 19:20 Uhr). |
|
|
||||
|
||||
|
AKP ve o'nun tasmali köpegi, gayri hukuki bir yolla, hukuk katledilerek CHP'nin basina getirlen butlani Kemal Kilicdaroglu'na sakin destek vermeyin.
Özgür yol arkadasim seninleyiz |
|
|
||||
|
||||
|
Artık susma, geri çekilme, boyun eğme zamanı değildir. Artık daha sert, daha kararlı ve daha örgütlü bir muhalefet zamanıdır!
Ferman sarayınsa; dağlar bizimdir, sokaklar bizimdir, fabrikalar bizimdir! Bu ülkenin alın teriyle yaşayan milyonları, hakkını arayan işçileri, gençleri ve halkı susturulamaz. Baskıyla, korkuyla, tehditle bu halkın iradesini teslim alamazsınız. Biz geri adım atmayacağız. Hak bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. Özgürlük, adalet ve demokrasi için mücadele eden herkes bilsin: Yalnız değilsin Özgür Yoldaş! Yanındayız. Sonuna kadar yanındayız. Çünkü biliyoruz: Korkunun karşısında susanlar değil, hakkı için ayağa kalkanlar kazanır! Ferman padişahınsa, mücadele bizimdir! Söz halkındır! Gelecek bizimdir! SENINLEYIZ ÖZGÜR YOL ARKADASIMIZ! Davutoğlu: Benden sonraki başbakan ve bakanlar milyarlarına milyar kattı, haram yediler! https://youtu.be/qWe3Q8RnmNI Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından istifaya zorlandığı Başbakanlık dönemine ilişkin Bingöl'de yaptığı konuşma, tekrar gündem oldu. Davutoğlu, Bingöl'de vatandaşlarla yaptığı ve 11 Eylül 2021'de Facebook'ta paylaştığı sohbette, özetle şu ifadeleri kullanmıştı: "O dönemde de 'Hırsızlık yapan kardeşim olsa kolunu kırarım' dedim ve itiraz ettim. İtiraz etmesem ne olurdu biliyor musun; benim başbakanlığım filan elimden gitmezdi. Otururdum, milyarlarıma milyar katardım benden sonraki başbakan gibi, milyarlarıma milyar katardım benden sonraki bakanlar gibi. Onlara da 'Haram lokma yemeyin' dedim, yediler. Çevrelerini zengin ettiler. Damadını bakan yaptı, akrabalarını zengin etti. Beş tane müteahhide Türkiye'yi peşkeş çekti..." Geändert von Tabula_Rasa (Gestern um 17:32 Uhr). |