Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 05.07.2004, 17:24
eniskaya

Standard Vallahi hemso bence

tamamiyle aksisi.....

Isin püf noktasi sudur.... Muhammed Resul olduktan sonra hayat tarzinda ilahi kanunlar disinda fazla bir degisim olmadiki.... o nasil öncedem Muhammed ise.... simdide Resul Muhammed oldu.....

Neyi degisti?????????????
Sosyal yasantisimi, arkas cevresimi, yeni hatunlarimi, baklava böreklemi beslenmeye basladi, ucmayami basladi, helikopter yada ucakmi icad etti......???????? ne degisti ?????

Allahi tanimka ve tanitma hususu disinda hic bir sey, zaten önceden beri efendi ve sözünde duran birinsandi......

Sen Resulün zamanini din yapmissin Kurani degilki.

Resul Kurani elbette zamaninda en iyi bilendi, yani vahyi bana degil, ona inmisti... tabiki aciklamalriyla..... toplumu yönlendiren o olacakti....

Ancak bugün yil 2004, 620 civarlari degil....
Bügün evrensel olan tek sey Kurandir, Resulün hayati arkadaslari veya davranislari degil..... verstehst du....

Kaldiki Resulün vahyi disinda hic bir yaotigi sabit degildir... Hadislerin gercekciligini ancak Allah bilir....... sen asla bilemezsin..... yeryüzünde hicbir kul, su veya bu hadisin dogru oldugunu asla ve asla diyemez.... eger derse umumi Allaha sirk kosar....

Yani sana vahyimi indide, su veya bu hadis dogrudur diyebiliyorsun.... neden kicini bazi hikaye yazarlarinin eline veriyorsun....

Bak senin sahih kabul etmedigin hadisleri, Erbakanci ve Süleymanci Allahsizlari bas taci edip, Allahin bizlere lütüfta bulundugu Kurani umumi red ediyorlar.
Taman dogru bunuda Kuran veya isalm adina yapiyorlar.......

Dedigim gibi Kuranin cercevesinin milim disina cikan ziyandadir....... asu fertig und vorbei.

Birde hemso, bazi diger yazilarina cevap vermeyecegim, zaten icerilik olarak onlarada cevap verdim saniyorum... simdilik esen kal.

Selamlar
Enis
Alt 05.07.2004, 17:26
unknown

Standard Abizittin 12 Points o.T.

ohne Text
Alt 05.07.2004, 17:35
eniskaya

Standard ha aklima gelmisken

söyle bir ilave edelim.....

Yasar Hocanin kanunlari diye bir sey yok.....

Belki bundan 200 yil sonra yeni bir din adami gelir ve Yasar Hoicanin veya bu zamanin yorumlarini tamamiyle ortadan kaldirir....

Bu Allaha sirk kosmak degildirki...... hatta Resulün Kuran disindaki sözleri bile sadece Resulü baglar.....

Evrensel olan Resuller degil, Hci Hocalar degil, insanlar degil.... yalniz Kuran ebedi ve bizim anlayisimizla evrenseldir......

Bak bence aramizdaki en önemli ayricalik budur........ bu ayricalik seni baska yöne, benide baska yöne götürüyor.......

Ama benimicimde ne ölümden ne hayattan nede herhangi bir seyden, zerre kadar korku yok.... bunuda Kurani arastirdiktan sonra bulabildim.....

Ölümden sonra bir hayatin oldugu kesin, kainatta bizden baska yaratiklarin varliligi kesin....... akla gelebilecek ve akla gelmiyecek her seyi icnde barindiran, bu zamanintabiriyle, bir enerjini, yani Allahin varligi kesindir..... Hatta Süleyman Hoca Allahin Kuran anlayisiyla nurdan bir yapisi var diyebiliriz...... tabi bunu mecazi anlamda söylüyor.... Ihlas suresinde acik ve net bir sekilde Allah kendisini tanimlamistir.....
Benimve digerlerinin yaklasimi mecazi anlamdadir.....

Aslinda evfreni ve yapisini cokj iyi kavriyorum, ama kelimelere döküp anlatmak o kadar zorki..... Üstad Ahmed Hulusi bile cok zorlaniyor anlatirken
Alt 05.07.2004, 17:50
eniskaya

Standard tamamda

Kuran sadece ana hatlari verir.

Kuran her derde deva degilki..... Ne tip Kitabidir nede fen kitabi..... bir insaat mühendisi olarak, Kuran bana Plan Proje ögretmiyorki...

Ben ne dedim...... "Kurani Kuranin cercevesinde zaman göre yorumlayacaksin"

Her zaman tam anlamiyla rotayi, zamanin sartlarindan dolayi tutturamayabilirsin, önemli olan en yakin sekliyle vahyiye yaklasabilmek........

Bilki Kuranda yazsada yazmasada faiz bir realitedir.... aradan bir anda kalmasi mümkün degildir..... tüm dünya bvir anda durma noktasina gelir.... bu gibi facialari önlemek icin.... Kurandan beslenerek formüller üretmek lagzim...... enflasyon kelimesinin benzeri bir kelime bile yok Kuranda.... eeeee simdi ne olacak......

Diyanetin ve Üniversitelerin aciklamalariyla, paranin kendi gegerini koruyacak kadar faiz haram degildir diye bir aciklama getirdiler....

Insallah günün birinde enflasyon sifira inserse, o zaman faizlik ortadan kalkar...... bu kadar basittir is.

Birde su var.....belki hic düsünmedin ama gercek.....
Allahin kanunlari ve insan o andi durumu catistigi zaman, insana öncelik taninir.

Bir misal...... diyelim sen camide namaz kiliyorsun ve ceketin hemen yaninda, cüzdaninda icinde..... tabiki sen namaz kiliyorsun ve bende senin namaz kilmani degerlendirerek, senin ceketini caliyorum, sende farkindasin gördün.

Eeeeeee simdi ne olacak, ben senin paralarini sen namaz kilarken caldim, aldim gidiyorum...... sen simdi Allaha olan borcunu, yani namazini kiliyorsun.

Namazi terk etsen, Allahin emrini o anda yerine getiremeyeceksin, nemazi terk etmesen parandan olacaksin..... ne yapmasi lagzim simdi coachin.....

Cok basit, namazini bozup ceketini geri alacaksin, cünkü Allahin senin ne namazina ne parana ne sana hic bir seye ihtiyaci yoktur, cünkü Allah dinsizdir bizlerin anlayisiyla.....

Her seyi evrensel boyutta görmen lagzim, yoksa hemso ilerliyemezsin..... ben bunu cok cok iyi biliyorum..
Alt 05.07.2004, 18:08
eniskaya

Standard 100%

ich denke du hast es begriffen....

Gott liebt uns alle und nicht nur die guten......

Es heisst ja auch nicht umsont.
Besmelenin tercumesi.
Cok seven ve müsfik olan (sevgisini insanlarin üzerine yayan) Allahin adiyla.

Wir sind nur ein Teil eines ganzen, auch wir tragen die Energie Gottas in uns..... es kommt nur darauf an was man daraus macht....

Genau so ist es.... du hast das ganze begriffen.... Gottes gesetze sind die einzigen die sich nicht ändern.

Seni tebrik ederim.
Selamlar
Enis
Alt 05.07.2004, 18:13
eniskaya

Standard ohooo das ist doch gar nichts

eger kiclari tutsa hemen simdi Türkiyemize hacli sefer uygularlar..... gar keine Frage.....

Ama evvel Allah sonra damarlarimizdaki asil kan, yani zor anda beyin gücü, sayesinde üstünden geldik ve gelirizde........

Her zaman ve heryerde dosdogru ve güclü olacaksin.... kimseye zarar vermeyip kimsedende zarar gelmesini engelleyeceksin.....

Bak o zaman her yerde sayilir ve sevilirsin...

Selamlar
Alt 05.07.2004, 19:00
unknown

Standard orasi öylede

ama sen o maili bi okusan sende nisani atardin acayip inandirici olmus
Alt 05.07.2004, 19:04
unknown

Standard cok zor durumdayim...

cok zor günler geciriyorum su an
hayattan bir beklentim kalmadi!
önceden hayllerim vardi ama hepsi suya düsdü
artik hic kimseyle birilikte bi hayat düsünemiyorum, cünkü o kisi hayallerimdeki erkekdi! sanki bir rüyada geldi gecti!

sen o maili okusan sende atardin nisani yani acayip inandirici yazmis

isin kötü tarafi ailem mahkemeye vericek ve bence olaylar simdi dahada büyücek!
cildirmak üzeriyim senin anlicagin ama tavsiyelerin icin tesekkürler
Alt 05.07.2004, 19:12
unknown

Standard Iyi güzel de, bu Forum senin icin yanlis

adres.Bence profesyonel bir yerden yardim istersen daha iyi olur.Gecmis olsun.
Alt 05.07.2004, 19:16
unknown

Standard Senin abin , amcan, baban veya dayin yok

mu?
SIKSINLAR o itin alnina kursunu.
Öylelerini ancak kursun temizler.
Antwort