Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 08.07.2005, 14:40
unknown

Standard gooogle... sprachen.. lexika.. o.T.

ohne Text
Alt 08.07.2005, 15:02
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard İstanbulu bombalayanlar KİMDİ??? o.T.

ohne Text
Alt 08.07.2005, 15:18
Benutzerbild von cananooo
cananooo cananooo ist offline
Neuer Benutzer

Standard yanacaksiiiiiinnnn

sen allahin seriatinnan alay etmeye devam et
hem bu dünyada hem öbür dünyada halin yaman
yanacaksiiinnnn
Alt 08.07.2005, 15:24
eniskaya

Standard Bu Forumun en büyük Seriatcisi benim

aramizdaki fark sudur..... sen ise Müridsin ben isa sadece Müslüman.... o yüzden senin DININ baska benim baska....

Söyle Allahina beni yaksin bakalim...kaldiki sen bana bir Allahi tarif edermisin bakiim ??

Sence Allah nedir
Alt 08.07.2005, 18:07
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Farklı Bir Bakış!!!

Kanlı "7"ler
Mine G. Kırıkkanat

"Dinsel koşullanma, tehlikelidir. İnsanın kendisini cinayet işlemeye hazırlar ve katillerin en korkuncunu, vicdanı rahat caniyi yaratır."
G.MESSANIER

Londra, dün vicdanı rahat caniler tarafından kana bulandı. Dün, yedinci ayın yedinci günüydü. Ne gariptir ki "7" sayısı, kutsal bereketin sembolüdür. Ne gariptir ki aynı "7" sayısı, İncil"de "bedel"in, "çile"nin ve "ceza"nın ifadesidir. Tanrı"yla onu taklit ederek boy ölçüşen Şeytan"ın sayısıdır 7. Kıyamet günü ortaya çıkacak canavar bu yüzden 7 başlıdır. Aynı İncil"e göre Tanrı evreni 7 günde yaratmış, fakat Şeytan da
insanlığı 7 günahla kışkırtmaktadır : Cimrilik, öfke, kıskançlık, oburluk, sefahat, kibir ve tembellik...
Gördüğünüz gibi bu günahlar tuzağında, ne hırsızlık vardır, ne de canilik.
Ve ne gariptir ki İslami cihat cellatları, adeta İncil"in emirlerine itaat eder gibi vicdanları rahat, Hıristiyan takvimine uygun olarak, yedinci ayın yedinci gününde Londra"yı yedi yerinden vurdu. Kuşkusuz cimri, kuşkusuz öfkeli, kıskanç, obur, sefih, kibirli ve tembel...Ama masum, çünkü hiçbiri cani olmayan bizler gibi insanların kanını akıttı, İslamcı teröristler, kuşkusuz bombaların pimini çekerken tekbir getirerek...
Masum kanı dökmek, onlar için ne günahı, tam tersine mubahtı, kurban keser gibi Allahlarına yarandıklarına inanıyorlardı masumları öldürürken ve zaten, yeryüzünde yaşamadıkları, yaşatmadıkları keyifleri zevkleri tatmaya, döktükleri kanın ödülünü almaya cennete gittiklerini sanarak, kendileri de kurbanlarıyla birlikte göçmekte tereddüt etmediler. Başka insanları öldürdükleri kolaylıkla, kendilerini de öldürebiliyor bu sapıklar. Çünkü dünyada mutluluk, bereket, başarı, keyif, zevk,
iyilik, dostluk, kısaca yaşam değil onların hedefi. Onlar, öteki dünyadaki farazi cenneti şavulluyorlar.
Kendi kendilerini asıl Müslüman ve Kuran"ı en doğru kendilerinin yorumladıklarını ilan ettiklerine bakılırsa, onların Allah"ı nedense, cennetinin kapısını dünyayı cehenneme çevirenlere açıyor ancak. Onların Allah"ı, nedense elini kana bulamayana kulum demiyor, korumuyor. Metroda evine, işine giden masumları öldüren canileri seviyor. Kendi adına cinayet işleyen mümin katil kullarını, cennette hurilerle, gılmanlarla, hatta şarapla, sınırsız yiyecek ve eğlence, yani dünyada haram olan ne varsa, onlarla mükâfatlandırıyor. Peki ama, cennette mubah olan her şey, niçin dünyada haram sayılıyor?
Nasıl oluyor da, Afganistan"da, Irak"ta vb. hasbelkader savaşanlar bile değil, aralarında kuşkusuz böyle savaşa karşı olanların da bulunduğu, suçsuz insan kanı döken kişiler, kendilerini de birlikte öldürdükleri zaman "şehit" mertebesine yükseliyor, onların inandıkları İslamiyet"te? Masum kanı dökülmesini isteyen, onaylayan tanrı olabilir mi? Yaratan yarattığının haksız, suçsuz yere öldürülmesini kabullenir mi? Cihat diye katliamı kutsayan bir din olabilir mi? Bir tanrının, yarattığı dünyadaki yaşam keyfini yasaklayıp, ölümü mükâfatlandırması mümkün müdür?
Eğer mümkünse, böyle bir inançta "iyilik" kavramı nedir, neresi iyidir böyle bir tanrının?
Hayır.
Böyle bir tanrı olamaz. Ne Yahve, ne Deus, ne Allah, böyle kötü değildir. Hiçbir kutsal kitap, cinayeti, katliamı yüceltemez. Yaratan, yarattığını yasaklamaz, yarattığını yok edeni mükâfatlandırmaz. Can veren, eğer cennet yaşamını bu dünyayı cehenneme çevirenlere vaat etseydi, yeryüzünü bir cennet gibi, varsayılan bir cenneti de dünya nimetleriyle donatmazdı.
Ben elbette ki ne onların Allah"ına inanıyorum, ne de dinlerine. Ama bu canilerin diliyle konuşmak gerekirse, Tanrı"nın 7 günde yarattığı dünyada, Londra"yı yedi yerinden kanatanlar, "Allahüekber!" diye Şeytan"a tapınıyor, kötülüğün ta kendisine, karanlığın efendisine kulluk ediyorlar.
Alt 08.07.2005, 19:57
Benutzerbild von cagdasturk
cagdasturk cagdasturk ist offline
Neuer Benutzer

Standard ISLAMI TERÖRDEN KIM BAHSEDIYOR ? o.T.

ohne Text
Alt 08.07.2005, 19:58
Neuer Benutzer

Standard AKIL VE KAPASITE MESELESI

Biliyorum, senin gibilerin kapasitesini asiyor yazdiklarimi anlamak ama, zaten hedef kitlem senin gibi anlayisi kit ve carpiklardan olusmadigi icin anlasilmama gibi bir sorunum olmuyor.
Benim sözüm akledenlere, düsünenlere, inananlara, inandigi gibi yasayanlara.
Onun icin sen üstüne alinma, bilirsin akildan yoksun olanlara sual olunmaz..
Alt 08.07.2005, 19:59
Neuer Benutzer

Standard AKIL VE KAPASITE MESELESI

Biliyorum, senin gibilerin kapasitesini asiyor yazdiklarimi anlamak ama, zaten hedef kitlem senin gibi anlayisi kit ve carpiklardan olusmadigi icin anlasilmama gibi bir sorunum olmuyor.
Benim sözüm akledenlere, düsünenlere, inananlara, inandigi gibi yasayanlara.
Onun icin sen üstüne alinma, bilirsin akildan yoksun olanlara sual olunmaz..
Alt 08.07.2005, 20:09
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Çağdaş arkadaşım soruma cevabın bumu? o.

ohne Text
Alt 08.07.2005, 20:15
Neuer Benutzer

Standard BÖYLE SORUYA BÖYLE CEVAP

Sen benim getirdigim aciklamaya böyle alakasiz bir soru sorarsan, bende soruna soruyla cevap veririm roman arkadasim..

Bu arada roman ne anlama geliyor, bildigimiz okudugumuz romanmi yoksa bir halkmi ?
Antwort