| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Ama zaten artik cogumz asimile olmaya bir sekilde haziriz anlasilan ![]() |
|
||||
|
||||
![]() hosgeldiniz türkiyeye, asimilasyon bizim isimizdir
http://www.spiegel.de/unispiegel/wun...-a-885370.html |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
|
|
||||
|
||||
![]() ja levo sehe ich auch so, soviel dummheit kann und wird man wohl nur mit bomben bekämpfen können. der grund ist aber nicht tayyip abi sondern seine wähler und seine nichtwähler. wie die klugen syrier die sich nach brasielien abgesetzt haben, sollten die türken an alternativen an die türkei denken...
soviel brainwashing und besser wirds wohl nicht... |
|
|||
|
|||
![]() Asimile olmakla hic bir sekilde alakasi yok. Almanyada türk gibi yasamak benim icin sorun degil. Insanin dogup büyüyüp yasadigi ülke hakkinda ileri geri atip tutmasi bana nankörlük olarak geliyor. Sürekli kendini misafir olarak hissetmenin, geri kafa "gurbetci" psikolojisinin icine girmenin kimseye bir faydasi yok.
Ha cocuklarimiz ileride nasil olur onu bilemem. Aile ne kadar türk kültürünü yasasa bile simdi su yillarda dogup büyüyen jenerasyon bizlerden farkli. Kabul etmek istemesekte bu böyle. Simdiki cocuklar zaten Ailesinin lafindan fikirlerinden fazla etkilenmiyorlar. |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Evet haklisin cocuklarimizin gelecekte nasil yasayacaklarini simdiden kestirmek zor olur. Asil meselese insanlarin kafasina belirli seylerin girmesi. Almanya ve avrupa o kadar kötüyse iyi olan yere dön. Ya da harbi olacaksin ve diyeceksin ki helal olsun. Iste memleketimin de böyle olmasini istiyorum. Yoksa Türkiye'de ki geri zekaliligi, kadina siddetti, issizsizligi, tehlikeli davranislari "$irinle$tiripte§ bir baskadir benim memleketim edebiyati yapilarsa, kayberiz, herseyimizi.. |
|
|||
|
|||
![]() O taraf bu taraf yok benim icin. Almanyada dogup yasayan bir türküm. Her iki tarafinda iyi olan seylerini alir, kötü olan seylerini atmaya calisirim. Hayatimida buna göre kurarim. Kaliplasmis hayat görüslerini sevmiyorum. Kültürümüzde yanlis olan cok sey var. Bunlardan siyrilmak icin okuyoruz, egitim görüyoruz. Türkiyedekiler bile modernlesirken biz avrupali türklerin git gide büyük bir hevesle geriledigine sasiriyorum dogrusu.
|
|
||||
|
||||
![]() Zitat:
kaliplasmis fanatik zihinler genelde egitimsiz kesimlerde bulunuyor, egitimin ne kadar ilerlerse görüs acinda o kadar ilerliyor. mesele bakmak degil görebilmek ![]() avrupadaki türklerin gerilemesi ve türkeyedeki türklerin ilerlemeside egitimle alakali. baktigimizda avrupadaki türk erkekler genelde okumuyor ve aralarinda meslek sahibi bile olmayanlar cok. sonra binbir yalanlarla kendilerini hayat okulun talebeleri olarak satmaya calisiyorlar ![]() |
|
||||
|
||||
![]() okumamak sünnettir. cap. mo okuyup yazmayi bilmiyordu. üniversiteyide bitirmedi. onun icin dogru yola devam. durmak yok.
|