Vaybee!
  |   Mitglied werden   |   Hilfe   |   Login

Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum > Gesellschaft & Soziales

Hilfe Kalender Heutige Beiträge

Antwort

Themen-Optionen Thema durchsuchen
Alt 15.06.2005, 18:44
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sen...

...yani sunumu ögrenmek istiyorsun? Hani 20 Mayisda Boga burcusun felan?? Eger bunu soruyorsan bu yanlis bi karar....

20 Mayis mesela örnek olarak vericeksek, illaki Boga burcu olmasi gerekmiyor, Koc da olabilir... Understand?!

Peki Ramazan ayinin Orucunu geldigini nasil biliyorsun...
Ilim her zaman ilerlerken belirli vakitlerde gökyüzünde semada gelisen olaylar, dönen gezegenler belirli vakitlerde yerlerini alirlar... Nasil bir dogum 9 ila 10 ay sürecinde gerceklesiyorsa, elbette dünya disindaki yaratilan gezegenlerinde kendine göre görevleri var...

Ama insan tabikii sadece besduyuya yakalanmis ise bunlari anlayamaz...!

Nasil olustugunu burda basta baslarsak, Günesin olusumundan baslamak gerekir ki buda konuyu uzatirda uzatir..!

Burclar diye isimlendirdigimiz 12 takimyildizini eski cagda Babilliler ortaya cikarmis.Sonra arastirmalar sonucu Yunanlilara Misirlilara ve Islam alemine kaymistir

Evrensel olarak bakacak olursak, eskiden bir karamaya bi aydinliga laf bulamamislar! (Üfff üff simdi de tarih dersi vermeye basliyoruz, neyse, amacimiz millete yardim...)

Bunun adina 1 gün diye adlandirmislar.. O günkü anlayis icinde...Sonra baska biri cikmis Ay´in dogup kaybolusu 28 günlük ayalari (ki 12 defa tekrarlanir)

Bir baska kavim Günesin dönümünü hesaplamis.360 günlük seneyi 12ýe bölümü olan aylari kabul etmis...Ay ve Günes ´e bagli birimler olusmus...

Tasavvuf yönünden bakarsak, zaman kelimesinden söz etmek mümkün degildir...O yüzdende Astroloji, yani Burclar takvime göre degil An´a göre degerlendirilir ve ortaya bi Dogum haritasi yani o andaki gezegenlerin ve yildiztakimlarinin hangi poisyonda olduklarini degerlendirir!

Bir Astrologa sordugunda sana Takvimden bahsetmez kusura bakma....Onlar ancak sacma sapan dergilerde gecer...

Astrolojinin "Daltons tables of houses" adli gökgünlügü vardir!

Eger benim yazdiklarim hala yeterli degilse, Nuran Hanim´a danisabiliriz...Ne dersin=? Yeterlimi?
Alt 15.06.2005, 18:46
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard ISINSU

Biraktigin mesaj icin tsk...

GB´en kapali oldugu icin mesaj birakamdim...!
Alt 15.06.2005, 19:30
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Sana öneri veremeyenleri...

...dinleme kardesim.! Dur!

Hangi konuda? Ne isyanindan bahsediyorsun.. Bi insan isyan derecesine geldi ise kesin hayati cözememistir!

Nasil ölümden kacamiyorsan, Zorluklardan da kacamazsin, anack cözmek durumunda kalirsin...

Icini rahatlamak icin önerilerim var, fakat kesin olarak hangi konuda bilmem gerek?!
Alt 15.06.2005, 19:54
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard @ xStudentxNRW

20/05/05 23:19 ´da yazdigin yazida:
"Namaz kilmamiz gerekmiyormus, melekler yokmus" diye kim söylemis?!?!?

Ben hic öyle bi sey okumadimda kitaplarda!
Alt 15.06.2005, 20:52
runkli

Standard o.T.

tolle ratschläge sind das...
Alt 15.06.2005, 20:55
runkli

Standard o.T.

hauptsächlich geht es um dem zustand meiner seele, als nächstes kommen gesellschaftliche probleme wie joblosigkeit usw hinzu...
Alt 15.06.2005, 21:07
eniskaya

Standard Evet son derece informativ

duymak istedigimi duydum.... yani kisacasi insan elinin degdigi kesil olan bir sistem.....

Olsa olsa gecerliligi ancak bir Hadis kadar gecerlidir.....

Nede olsa.... su anki haliyle HZ. Idrisin iliminden farkli boyutta gözüküyor.... Allah bilir o yandan bu yana kac tane takvim sistemi degisti......

HZ. Idrisin elindeki Vahyiiden herhangi bir eser kalmismi.. yada Überlieferunglar varmi ???

Cünkü Ehli-kitapta sadece HZ. Musa ve Davudun degil, bir kac zane diger Resüllerinde Vahyiileri yada Überlieferunglari bulunuyor... yani Yahudilerin kitabinda...

Selamlar
ENis
Alt 15.06.2005, 22:20
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Hmm,,,

Joblosigkeit musst du selbst in die Hand nehmen!!!Sorry...

Gesellschaftliche Probleme, was stört dich denn dran???

Seelische Probleme hilft nur eins:versuchen sich zufrieden zu stellen....Schaffst du das? Wenn ja, dann erreichst du eine Stufe, wo du dich objektiv beobachten kannst und eigene Entschlüsse rausziehst über dich selber!

Ve en son bi kac dua var , so dass du deine seelischen probleme dadurch milden kannst!
Alt 15.06.2005, 22:25
Benutzerbild von oezsu
oezsu oezsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard Ne olsa..

..Yahudilerde zamaninda Resullerin acik secik Resul olduklarini inkar ediyorlardi...

Senin Astrolojiyi inkar etmen ayni onlara benzer! Ne farkin varki zaten?!
Alt 16.06.2005, 00:42
eniskaya

Standard güzel arkadasim beni Yahudi edecegine

nacizane soruma cevap versen ne olurki....

Senin icin tekrarlamak istiyorum... !!!! umarim bu sefer benim gibi kara DIN Cahili insani aydinlatirsin.. ???

HZ. Idrisin elindeki Vahyiiden herhangi bir eser kalmismi.. yada Überlieferunglar varmi ??? yada Burclarin su anki haliyle HZ. Idrisin takvimsel anlamda HZ. Idrisin Vahyisine uyduguna karsin HERHANGI bir EHLI-DELIL varmi ????

Benim Skorpion Burcunun HZ. Idrise Ilim olarak indigine ve takvimsel zamanini yani 23 Ekimde 22 Kasim cercevesini HZ. Idrisin sizdigine dahil herhangi bir ISBAT varmi ???

Cevabin icin simdiden tesekkür ediyorum
Antwort