| | | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
| Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
| Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|
||||
|
||||
|
Bugün Kayseri’de CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinden 75’incisi gerçekleştirildi. Açıkçası Kayseri gibi yıllardır belli bir siyasi kalıba sıkıştırılmaya çalışılan bir şehirde bu kadar kalabalık bir miting yapılması, artık o “kale” siyasetinin çöktüğünü net biçimde gösterdi.
Mitingde en dikkat çekici açıklama CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den geldi. Özel, İBB davasıyla ilgili çok kritik bir gelişmeyi ilk kez Kayseri meydanında paylaştı. Daha önce kamuoyuna yansıyan gizli tanıklardan sonra, bir gizli tanığın daha ifadelerinden çekildiğini açıkladı. Ahmet Taşçı isimli gizli tanık, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, ifadelerinin duyuma dayalı olduğunu, doğrudan tanık olmadığı olaylar hakkında konuştuğunu ve vicdanının rahat olmadığını belirterek gizli tanıklıktan vazgeçtiğini ifade etmiş. Bu durum bana göre sadece bir dava sürecini değil, yargının nasıl bir araç haline getirildiğini de açıkça ortaya koyuyor. Gizli tanıkların birer birer geri adım atması, iddiaların ne kadar zayıf temellere dayandığını gözler önüne seriyor. Miting öncesinde CHP afişlerinin zabıta tarafından toplatılması da ayrıca dikkat çekiciydi. Bu hamlenin, siyasi rekabetten çok bir korkunun yansıması olduğu açık. Afişleri toplayarak meydanları boşaltabileceklerini sanıyorlar ama görünen o ki meydanlar dolmaya devam ediyor. Ekonomi başlığı ise mitingin en güçlü gündemlerinden biriydi. Yüksek enflasyon, alım gücünün düşmesi, emeklilerin ve asgari ücretlilerin içine itildiği tablo net biçimde anlatıldı. Asgari ücretin 39 bin lira olması gerektiği bir kez daha vurgulandı ve devletin sorumluluktan kaçamayacağı açıkça ifade edildi. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun gönderdiği mektubun meydanda okunması ise atmosferi daha da güçlendirdi. Mektupta adalet, milli irade ve demokrasi vurgusu öne çıkıyordu. Yaşananların kalıcı olmayacağı ve milletin sandıkta son sözü söyleyeceği mesajı netti. Son olarak açıklanan 25,1 milyon imza, meselenin artık sadece bir parti meselesi olmadığını gösteriyor. Bu rakam, toplumda biriken adalet talebinin somut bir göstergesi. Kayseri mitingi, bu sürecin sadece bir durak değil, önemli bir kırılma noktasıydı. CHP'den Kayseri'de tarihi miting... Özgür Özel ilk kez açıkladı, İBB davasında bir gizli tanık daha çekildi: 'Vicdanım rahat değil' deyip dilekçe vermiş! (okumak icin linkii ---> Tiklayin) Kayseri’den size; öğretmen, asker, CHP üyesi, sosyal demokrat ve devrimci bir Müslüman olarak selamlarımı gönderiyorum. Biter Kırşehir'in Gülleri Biter Çıktım yücesine seyran eyledim Cebel önü çayır çimen görünür Bir firkat geldi de coştum ağladım Al yeşil bahçeli Kaman görünür Şaştım hey Allahım ben de pek şaştım Devrettim Akdağ'ı Bozok'a düştüm Yozgat'ın üstünde bir ateş saçtım Yanar oylum oylum duman görünür Biter Kırşehir'in gülleri biter Çağrışır dalında bülbüller öter Ufacık güzeller hep yeni yeter Güzelin kaşında keman görünür Gönül arzuladı Niğde'yi Bor'u Gün günden artmakta yiğidin zarı Çifte bedestanlı koca Kayseri Erciyes karşıdan yaman görünür Dadaloğlu'm der ki zatından zatı Çekin eyerleyin gökçe kıratı Göçmek değil bizim elin muradı Ağ yare gitmemiz güman görünür Geändert von Tabula_Rasa (13.12.2025 um 16:54 Uhr). |