| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
Sie sind hier: Startseite > Vaybee! Forum |
Hilfe | Kalender | Heutige Beiträge | Suchen |
![]() |
|
Themen-Optionen | Thema durchsuchen |
|
|||
|
|||
![]() Memleket deyince kimilerinin icinde bir özlem olusuyor. Kimisi de de diyor ki, dogdugum yer degil doydugum yer benim vatanimdir. Dünya, degisiyor, insanlar degisiyor. Sizin icin memleket nedir? Eger memleket sevdasi ya da hasreti cekiyorsaniz neden cikyorsunuz? Öyle degil ise karsi sebebleri nedir?
Lüften konu üzerinden polemik yapmak isteyenlere yaziyorum. Ciddi bir konu bu, konuyla ilgili yazacak iki cift sözü olmayan lüften yazmasinlar, ilgilenenler yazsin... Geändert von the_last_time (28.02.2013 um 23:31 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() Icimde hep Büyük Türkistan'i göme hayali vardi, Elbette ki bu sirf Türk milletlerini degil baska milletleri de icinde kardesce barindiracak bir yapi olmasini isterdim, ve zaten baska türlü de mümkün degil.Turan'a giden yol Gürcistan, Ermenistan ve Iran devletleri üzerinden gidiyor. Asiriligin hic bir türünü sevmedim. Milliyetcilik anlaysimda öyledir. Kimi zaman girgirini yapsam bile hic zaman kan üstünlügüne inanmadim. Elbette ki güzel bir kadindan güzel bir cocugunun olacagini, yakisikli babayigit bir erkegin de öyle bir oglu olacagina bir sekilde inanirim ama tüm bir milletin diger baska bir millete "kani geregi" üstün olacagina absürd buluyorm.
Ülkemi seviyorum, Türk insanini seviyorum (burda Türk kavrami Türkiye'de yasayan bütün etnik ünsurlari barindiriyor benim anlayasimca) Asil kirilma noktasi bence surasi: Cogu insanlar kendini milletini sevmeyi baska milletlere ya düsmanca bakmayla ve davranmayla ya da kendinlerin onlardan üstün görmeyle özdelestiriyor. Ancak bence bu konuda da orta yol güzel, kendi milletini sev ama baskalarini da hor görme. Kommunist Nazim'in dedigi gibi, yasamak bir agac gibi dek ve hür ve bir orman gibi kardescine ve siirini, yikilsin el kapilari bir daha acilmasin diyor. Offf bee kafam karisti, Türkiye'de ki tecrübelerim, gezilerim, insanlarla irtibatlarim icimde bir seyler degistirdi bende.. Sizin de katilimizi beklikyorum.... Geändert von the_last_time (01.03.2013 um 00:03 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() levo what´s up man? biz buna pisikolojide stockholm syndrom diyoruz.
ist nix ernstes aber es geht in die richtung felsefe yapmayalim. damit ist denn schon wieder alles gesagt. |
|
|||
|
|||
![]() .. fakat orada yasaya bilirmiydim, zannetmiyorum.
Nedenlerini belki baska bir zaman aciklarim. Ama Memleket Özlemi cogunda vardir bence, daha cok büyüklerimizde/yaslilarimizda, onlarin memlekete ayit hatiralari galiba daha cok oldugu icin. Galiba Püf Noktasi da bu olmus oluyor. Memleket'de Yasadigin Hatiraralin iceriligi ve zamani Özlemi daha da cok artiriyor,bence. |
|
|||
|
|||
![]() @Billy
Ist das eine Anspielung auf eine heimliche Geiselhaft im Schurkenstaat von Recep Tayyip Erdodan? ![]() @Zeynep Burda bir celiski görüyorum. Insan sevdiginden uzak durmak ister mi? Eger uzak durup kaciyorsa bu sevgi degil, baska bir seyden söz etmek lazim. Seviyorsa, kosarak o sevgiliye sarilmak lazim, yani oralara geri dönmek lazim. Yoksa sevgiden söz edilebilir mi? |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Ne Alaka?! Galiba biraz Duygusal yaklasiyorsun sen bu Konuya. Tabii Insan Sevdigi seylerden uzak kalmak istemez,fakat söyle bir gercek var, sahzen ben Memleke geri dönmüs olsam, Is hayatimin burdaki gibi basarili olabilecegine inanmiyorum, ki benim Sevdiklerimin cogu burada yasiyor. Türkiyede Dogmama ragmen, ilk okul egitimi orada görmeme ragmen, temelimi buraya kurmusum. Sadece Sevgi ile Hava insani doyurmuyor hayatda. benim de Memleketimde Anilarim var, Sonucda baba Yurdu, illaki bende özlem cekiyorumdur. Arada Mesafeler olsa'da Insan uzakdan sevmeyi de basara biliyor ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
Sana birsey söyleyim mi Zeynep? Darilma, gücünme alinma, ama belki sende memleket sevdasi bir nevi kalacak ama senin cocuklarin icin Kayseri hic bir sey ifade etmeyecek... Boaaahh mama in welche Mondlandschaft hast du ins gebracht diyecekler... |
|
|||
|
|||
![]() Zitat:
![]() Gücenmem de cünki ben kararlarimi duygularim ile almiyorum, mantigima yatmali. Elbet de isterdim ki, Memleketimde okul egitimi göreyim, bitireyim mezun olayim, ileride Cocuklarim da Bizler gibi iki kültür arasinda kalmasinlar. Ama gercekleri görmek gerekiyor ve gercek su ki, ben birseyleri burada oturtmusum. Ileride Allah ne nasip eder bilemicem. Arti Benim Memleket Kayseri degil, Anne tarafin ![]() |
|
||||
|
||||
![]() levo,
sahtekarlik und getürke bizim isimizdir. 99 prozent der marken sind gefälscht und alle verkäufer geben an, dass die teile doch original wären. auch wenn die kopfhörer wie aus einer blechdose klingen. nö, das ist nicht die schuld von tayyip erdogan. manche sagen dazu sütü bozuk ![]() die wahrheit ist atatürk hat nichtmal 10 prozent von einem akzeptablen standard erreichen und wir sind bei 8 prozent eingependelt. was soll man da gross lieben? ... ich wäre dafür dass ein neuer atatürk bzw. cybertürk auftaucht und alle hammeln kurz und klein haut und was gescheites dann baut.... anyway, das gute ist, alles geht vorbei. nefretlik ögrenmek we ögretmek bizim isimizdir |
|
|||
|
|||
![]() Benim icin memleket hem dogdugum hemde doydugum yerdir. Yani Almanya. Tabii ki Türkiyede memleketimiz ama ikinci memleketim diyorum. Sadece yaz tatillerinde Türkiyeyi özlüyorum degisiklik olsun diye.
![]() Türkiye benim türk kültürünü yasama hasretimi bir nebze gideriyor. Istanbuldaki o canli müzikleri, fasillari, Ramazan cadirlarini, etkinliklerini cok seviyorum. Buranin eglence anlayisini sevmiyorum. |