Bir Ayrılık Hikayesi;
Sert bir mizacım olmasına rağmen oldum olası ayrılıklar üzmüştür beni.Düşünsenize;ortak noktalar bulup,birlikte paylaşma ruhuyla donanırken,sanki bir tv programında arıza olur gibi,ayrılık oluşuyor,hemde en heyecanlı yerinde.Tam geleceğe yönelik bir iki fikir baloncuğu oluşuyor kafanın üstünde,o da öyle anlamsız bir şekilde dağılıp gidiyor....
Güzel bir bahar sabahı,dünden telefonla görüşme ayarladık.Öğle saat 12 civarı bir kahve içecek ve dün sinemada izlediğimiz film üzerine sohbetler edecektik diye düşünmüştüm.
Evden çıktım,yürüyerek metro ya gidiyorrum,zaten oturduğum ev metro durağında fazla uzun sürmüyor.Metroya bindim,hem duraklara bakıyor hem kafamda gelecek ve geçmiş arasında hesaplar yapıyorum.Karşımda,iki kız var derleşiyorlar,dertleşirken türkçe konuşuyorlar,ne hikmetse beni türk sanmıyorlar(Bu karşıma çok çıktı,hiç türklere benzemiyorsun,yok italyanlara benziyorsun yok bilmem ne,bende yanılıyorsunuz italyanlar bize benziyor,hem türk deyince bu insanların aklına ne geliyor anlamıyorum.Neyse),kızların derdini dinleyip bir çıkarsama yaptım.Tam inecekken de fikrimi söyledim,insan doğası gereği hata yapar,çünkü hayatı boyunca doğru ve yanlış olarak öğrendiği şeyler vardır.Gerçekten sevdiysen ve karşındaki insan da hatasını biliyor ve değişmek için çaba harcamak istiyorsa,Aşk hatrına o na şans tanımalısın.Çünkü o tek başına hatalı değil,sende hatalı davranıyor ve onu hataya sürüklüyorsun.Oturt karşına sevdiğini,koyun önünüze herşeyinizi,acısıyla tatlısıyla paylaşın,affetmeyi öğrenin Aşk için,Eğer öğrenemzsen affetmeyi,bir daha asla aşık olamazsın dedim ve özür dileyip yerimden kalktım.tam kapıya doğru yürürken derdi olan kızla göz göze geldim.Gözlerinde yaş vardı,ağlıyordu,ama üzüntüden değil,Aşkı kurtarabileceğine olan inancından ağlıyordu.Durakta inip tekrar baktım gülümseyrek el salladı bana,metro o rüzgarlı vınlamasıyla rayların üzerinden kayarak uzaklaştı...
Kendini çok akıllı sanan birine kapak olsun diye,başka yerde paylaştığım birşeyi,buradan devamla paylaşıcam....Özellikle hiçbir yanlışını düzeltmeden yapıyorum,artık kendisi anlar sanırım?
|