öyleyse sorayim, senin benimle ne seyahatin varda arkadas oluyoruz? beni nerden biliyorsun da hem bana, hemde güya beni bagladigin bir organizasyona (iste böylesiniz!) diye yakistirmada bulunuyorsun? senin dinin mi sana baskalarinin dinini elestirmeni emrediyor? hristiyan, musevi, budist vb. gösterdigin toleransin 1/1000 neden kendini müslüman deklare edenlere gösteremiyorsun? insanlari serefsiz, dinsiz diye assagilarken kendini göklere cikarmanin anlami ne? tabiki simdi objektif degilsin diyeceksin. buyur sana kaynak:
- insaatciyim diyen
sensin,
- alakasiz konulara maydanoz olan
yine sen.
- ben hiyarin tekiydim
diyen de sensin,
- ben aydinim
diyen yine sen.
- kuran bilim kitabi degildir
diyen de sensin,
- inanc genini birilerinin kuran dan cikardigini
diyen yine sen.
- milliyetciyim, atatürkcüyüm
diyen de sensin,
- milletini kötüleyen, her kültürün temeli olan lisani bilmeyen
yine sen.
- kisisellesmeyin
diyen de sensin,
- her firsatta burada kendini savunamayan insanlara hakaret eden
yine sen.
- fikirlere saygi
bekliyen de sensin,
- sadece kendi fikrine saygi demek istiyen
yine sen.
- herkesin imanini ancak allah bilir
diyende sensin,
- sen, o, su, bu müslüman degildir
diyen yine sen.
- bilgilenmek veya sohbet amacli burada yazdigini
söyleyen de sensin,
- iste böyle kazandim, seni böyle ezdim,
diyen yine sen...
herhalde bukadari yeterli? ne demek istedigimi en geri zekalisi bile anlamistir. bu karalamalarindan, hemde kendin bile itiraf etmene ragmen, sana hiyar, gerzek, lavuk, geri zekali desem cok mu kisisellesmis olurum? evet, öyle olmus olurum. ama biraz da olsa brütüsün hakkini, sirf hakikat namina bile olsa, yine ona teslim etmek gerekir.
islami, kültürü, ahlaki, ilimi, irfani bilmen cok önemli degil. bilmedigin konularda (bilmiyorum) demek ayip degil. senin seni bilmen yeter de, artar da. kendini ellere sorma; ne olur sen anla
tc macolari yakalar!