![]() |
[quote=Lara__;2120462]
Zitat:
Ona bakarsan, Hacli seferlerini zayiflatmak icin güclü adimlarla ilerleyen ilk Türk amirali Caka Bey, kendi Dindasi, Irkdasi Selcuklu Sultani Kilicarslan tarafindan yanlis bilgi ve fitneden dolayi öldürüldü, Sehit oldu. Kilicarslan Caka Bey'i öldürdükten sonra hatasinin farkina vardi ama sonunda da gitti Hacli seferlerini kendi dagitti. Atatürk döneminde savasi kazandiracak baska Lider bir Irkdasimiz yok muydu yani?? |
Atatürk olmasaydi ben yine olurdum diyen Yobaz.Haklisin olurdun
Kemalistler biz ATATürk olmasaydi olmazdik dedigimizde ATATürk olmasaydida olurduk diyen illeri zekalilar size Karcehalet dedigimizde bizlere kiziyorsunuz.Konu kurtuluş savaşında Atatürk'ün rolünü konuşmaya gelince yobaz tayfadan şöyle bir savunma duyarsınız. "Atatürk tek başına mı kurtardı o olmasaydı da bu vatan elbet kurtulurdu.Atatürk olmasaydi kimse buhar olur ucardin demiyor zaten..
Atatürk devrimleride olmazdi ,bak ne olurdu sana söyliyim belki anlarsin belkide 10 yil sonra anlarsin..belkide hic anlamazsin.. Senin ba$inda $apka yerine sarik üstünde sümbüllü cübe olurdu Başında sarıklı cübbeli bir diktatör olurdu o ne derse onu yapmak zorunda kalirdin. Ülkede meyhaneler, kerhaneler olurdu haklısınız fakat bu mekanlara siz isteseniz de giremezdiniz. Adamlar hem ülkeni işgal edecek hem de kucağına kadın mı verecek? Onlar kerhanelerde müslüman kızlarını becerip dilediği gibi içerken sen müslüman bacının kerhanede becerildiği sırada evinde kuran okurdun. Ben zinadan içkiden uzağım ya rabbi şükür derken ülkende her gün yabancılar içkinin ve fuhuşun dibine vururlardı. Senin anneni güzel bulup tecavüz ederler miydi bilemiyorum. Yanlış anlama hakaret etmiyorum. İlla ki bir tecavüz olurdu ama bu senin annen olur muydu? Kesin değil. Bu sözüme kızıyorsan Irak savaşında ABD askerlerinin kaç müslüman kadına tecavüz ettiğine bak bu da yetmezse 1. Dünya savaşında Ermenilerin tecavüzlerine bak. Tecavüzden kurtulmak için el ele tutuşup uçurumdan atlayan Türk kızlarının hikayesini oku sonra gel ”babam yine aynı olurdu diye konuş oldu mu Yobaz insan. Atatürk olmasaydi daha ne mi olurdu??? kafanı çevirip İslam coğrafyasına baksan neler olurdu görürdün.. Babasından ve abisinden ayrı odada oturtulan kız çocuklarını... Kocasını 3 kadınla daha paylaşmak zorunda kalan kadını... Sokakta tek başına yürümesi yasak olan kadını... Erkeğin üç adım gerisinde yürüyen kadını... Tek başına seyahat etmesi yasak olan kadını... Görmüşsündür... Çocuğuna istediği adı veremeyen kadını... Bir işte çalışması yasak olan kadını... Çarşafının rengini değiştirmesi bile yasak olan... Orta öğretim, lise veya üniversitede okuması yasak... Yüzünü göstermesi yasak... Kocasından boşanması yasak... Sevdiği kişiyle evlenmesi yasak... Boşandıktan sonra çocuklarını görmesi yasak... Sosyal toplantılarda konuşmaları yasak olan kadını... Erkeklerin elini sıkması yasak olan kadını... Kocasından dayak yerse şikayet etmesi yasak olan kadını... Siyasete girmesi yasak olan kadını... Derneklere üye olması yasak olan kadını görürdün... Baksaydın bunları görürdün...Dahası var elbette ama sadece kadınları anlattım İşte Atatürk olmasaydı bunlar olurdu... O yüzden işte... OLMASAYDI OLMAZDIK...Siz Yobaz takimi o dönemde vardiniz evet bu dönemde olurdunuz |
Zitat:
Kurtuluş savaşının henüz başında görevini İstanbul'dan gelen Selahattin Paşaya koşulsuz şartsız bırakan, Amasya genelgesini imzalamaktan çekinen, Sivas kongresinde mandayı savunan, Sivasta 3. ordu komutanıyken görevini terkedip İstanbul'a giden, Batı cephesinde yunan ordusuna yenilen, sayısız yanlış stratejisiyle Atatürk'ün başına bela olan rütbesi küçük ama egosu büyük olan, padişahın halifenin kuluyum diyerek halife Abdülmecid'e "konya" adındaki atını hediye eden Refet (Bele) Paşa mı? Ülkenin işgaline kapıyı açan Mondros ateşkes anlaşmasını imzalayan, Anadolu'ya geçerken şifreli telgrafta bile adını gizleyerek İngilizlerden korkan, Amasya genelgesini imzalamaktan çekinen, Sivas kongresinde mandayı savunan, Atatürk'ün tüm ısrarlarına rağmen İstanbul'daki meclise giden ve 1,5 yıl Maltada esir kalan, döndükten sonra mecliste hizipçilik çıkarmak dışında hiçbir faaliyeti olmayan, Vatanın kurtuluşunu Anadolu'da değil İstanbul'da gören, "Halifenin ekmeğini yedim ona gönülden bağlıyım" diyen fakat Saltanatın kaldırıldığı gün mecliste "Bugünü milli bayran ilan edelim" diyerek her konuda çelişkili hareket ederek kafa bulandıran Rauf Paşa (Orbay) mı ? Kurtuluşu sadece doğuda gören, Atatürk Sivas kongresinde Anadolu ve Rumeli müdafaa-i hukuk cemiyetlerini birleştirdi diye"birleştirirken bana sordun mu" diye trip atan, "Heyeti Temsiliye'nin Sivas'ın batısına bile geçmesi bence doğru değil" diyen, Vahdettin'in "tek kurtuluş İstanbula ve saltanata bağlı kalmaktır korkulacak bir şey yok" diye kurtuluş savaşını yok saydığı bildirisini Anadolu'da dağıttıran, Londra konferansından medet umarak "artık barış yapsak iyi olur" diyen saltanatçı hilafetçi Kazım (Karabekir) Paşa mı? Diğerlerine göre daha cesur sayılabilen ama Gediz muharebesinde başına buyruk hareket ederek Yunan ordusu karşısında bozguna uğrayan bu yüzden Moskova büyükelçiliğine atanan ve savaş sonuna kadar bu görevi yürüten, Rauf Orbay ve Karabekir kadar olmasa da saltanata ve hilafete bağlı olan Ali Fuat (Cebesoy) Paşa mı? Çok açık ve net.. Atatürk olmasaydı, kurtuluş savaşı bu kadronun elinde olsaydı ne olurdu düşünün. 1- Sivas kongresinde manda kabul edilirdi. Zira kongrede bir çok kişi mandayı savunmuştur. Buna sonradan kurtuluş savaşına katılan Halide Edip ve İsmet İnönü' de dahildir 2- Rauf Paşa Son mebusan meclisinin dağıtılacağını düşünmeden İstanbul'a gider İstanbul'un işgal edilmesinden sonra da Maltada esir olduğundan kadrodan çıkardı. Sanırım 1,5 yıldan çok daha uzun bir süre Anadolu'ya dönemezdi. 3- Refet paşa saçmasapan hareketleriyle Yunan ordusunu Ankara'ya kadar ilerletirdi. Sivas kongresi sonrası İstanbul'a gider ve saltanata bağlılığını ilan edip bir daha geri dönmezdi. 4- Kazım Karabekir sadece doğuyu kurtarıp burada imparatorluğun devam edeceğini düşünerek saltanat ve hilafete bağlı kalırdı. Yerel kongreler ve kuvayi milliye birlikleriyle vatanın parça parça kurtulacağını düşünürdü. Lozan'dan çok daha önce İngilizlerle barış imzalayıp ülkeyi yeni felaketlere sürüklerdi 5- Ali Fuat Paşa tedbirsiz ve ölçüsüz taarruzlarıyla Yunan işgalinin genişlemesine yol açardı. Tamamen yerel kuvvetlere sırtını dayayarak gerilla savaşıyla ülkeyi parça parça kurtarmayı düşünürdü. Şimdi en önemli maddelere geçiyorum. Atatürk olmasaydı bu komutanların yönetiminde ne olurdu iyi okuyun. 6- Atatürk olmasaydı Sakarya savaşı kazanılsaydı bile bu komutanların hiçbiri Büyük taarruz için 1 sene beklemezdi. O günlerde ordunun savaşa hazır olmadığını düşünen tek kişi Atatürktü. Rauf Orbay ve diğerleri sürekli "Ordunun savaşacak gücü yok mudur? En azından küçük bir cephe açıp savaşalım da gücümüzü görelim" diyerek Atatürk'ü sıkıştırmıştır. Eğer onların dediği gibi olsaydı ordu hazır olmadığı için yenilgi muhakkaktı. 1918 deki işgalden çok daha kesin bir işgalle karşı karşıya kalırdık 7- Atatürk olmasaydı Cumhuriyet ilan edilmezdi. Hele medeni kanun, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi bunları unutun hayal bile etmeyin… Bu komutanlar şans eseri vatanı kurtarsaydı bile yapacakları ilk iş TBMM 'yi dağıtmak olurdu. TBMM yi dağıtıp İstanbul'a dönerler "Biz görevimizi yaptık padişahım ferman senindir" diyerek padişaha biat ederlerdi ama Vahdettin'e biat etmeyecekleri kesin…Çünkü Kurtuluş savaşı sonunda Vahdettin'den nefret etmeyen çok küçük bir azınlık vardı. Vahdettin'in kaderi değişmezdi onu devitrip yeni bir padişah seçerler ve bağlılıklarını sunarlardı. Cumhuriyeti, devrimleri düşünen tek kişi Atatürk olduğu halde Atatürk olmasaydı da kurtulurduk demek saçmalıktır. Kurtuluş sadece silahla olmaz. Eğitimle olur çağdaşlaşmakla olur, ekonomi ile olur, birey olma bilincine sahip olmakla olur. Bunlar olmadığı sürece silahla vatan kurtarılsa bile 5-10 sene sonra tekrar işgal edilir. Aydınlanmanın ilk şartı Cumhuriyet ve laikliktir. Bunlar gerçekleşmeden kendisini padişahın kulu olarak gören bir milletin gerçek manada kurtulması mümkün değildir. İşte Ortadoğu.. Hangi islam ülkesi özgür ? Eğer bugün Ortadoğu'dan farkımız varsa bunun nedeni Atatürk'ün gerçekleştirdiği devrimlerdir. Bugün Atatürk olmasaydı da kurtulurduk diyenlerin ülkeyi götürmek istediği yere dikkat edin ve tekrar düşünün… Atatürk olmasaydı gerçekten kurtulabilir miydik? İsterseniz bu sorunun cevabını Atatürk'ün en sert muhalifi Rauf Orbay'a bırakalım. Bakın Rauf Orbay ne diyor : "Mustafa Kemal Paşa mücadeleye atılmasaydı bu memleket kurtulamazdı. Anadolu'nun tehlikeye düşen yerlerinde, batıda, doğuda ve güneyde başlayan bir yurtsever düşüncenin mahsulü olan zayıf millî mukavemet hareketleri Mustafa Kemal Paşa tarafından birleştirilmeseydi, her biri ayrı ayrı kolayca bastırılabilirdi. Nur içinde yatsın Büyük Kurtarıcı".(Tevfık Bıyıklıoğlu. Atatürk Anadolu'da, Önsöz, s. 4; Sabahaddin Selek, Anadolu İhtilâli, l., s. 120 Hiç birimiz olmasaydık Kurtuluş Savaşını Atatürk gene başarırdı. Ama o olmasaydı hiçbirimiz onun yaptığını yapamazdık" |
Bu söylediklerinin aksini ispat eden kitaplar okudugum icin coguna cevap vermeme gerek yok. arkadaslar güvenilirliligimin kanitini isterseler liste verecegim okusunlar, sasiracaklar.
Özellikle su tecavüz konusuna gelmek istiyorum; Daha öncede Atatürk'ün dönemindeki düsmanlarimizdan daha güclü bir düsmanla karsilasti Türkler, Cengizhan'la. onlarda tecavüz etti, kadinlari yanlarinda götürdüler, kimisini 1,2 gün sonra öldürdüler, kimi kadinlar da tecavüzden kurtulabildiler ama aradan fazla zaman gecmedi, ortaya Celaleddin Harzemsah cikti, komutan Temür Melik'in yardimlariyla Mogollari perisan etti. sonra Ertugrul Bey cikti, Turgut Alpler cikti, Saltuk Alpler cikti Cengiz han'in torunlarini perisan ettiler. Atatürk döneminde de savas yeni basladiginda, yunanlilar izmir aydin bölgesinde kadinlara tecavüz ettiler, hatta o tecavüz eden serefsizlerden birinin infazini ben bizzat okudum. Yörük Ali Efe kafasini kesti tecavüz eden adamin. bir cok bölgede Atatürk varkende tecavüzler yasandi. yani anlayacagin, Müslümanlarin, Türklerin, Türkiyelilerin topraklarinda düsman gelince tecavüz gibi seyler zaten oluyor ama belli bir süre sonra baska lider cikiyor ve milleti kurtariyor. burada Atatürk döneminin bir özelligi yok. Atatürk durdurmasa, tecavüzleri saldirilari baskasi durduracakti. Düsünün, Atatürk döneminde Yörük Ali Efe gibi, siradan bir Kahraman Ingilizlerden Generallik teklifi aldi, cünkü bas edemediler. adam yunan karakollarini, ingiliz karakollarini az bir askerle darma dagin etti. Yörük Ali Efeyi durduramadiklari icin makamla, söhretle kandirarak kendi taraflarina cekmeye, Türkleri zayiflatmaya calistilar. düsünelim, Yörük Ali Efe gibi fazla askeri egitim almamis bir adam bile ( bunu kendisi söylüyor ) ingilizleri caresiz birakiyorsa, Atatürk olmasaydi, baska biride cikip bizi kurtaramayacakti, cok uzun esaret yasayacaktik diyebilir misiniz??? diyemezsiniz. Atatürk olmasaydi diyecek kadar büyük bir rol yok cünkü herkesce paylasilmis bir sorumluluk ve herkesce ortaya konulmus bir kahramanlik vardi... bütün bunlardan Atatürk olmasaydi sonucu cikarmak icin gercekciligi kenara birakmamiz gerek. |
$akamisin sen Cakabey?
Zitat:
ja ,Sen bu yazdiklarinda gercekten ciddimisin? aklimi'mi siniyorsun? Zekanla dalga'mi geciyorsun? gercekten anlamadim??? yazdiklarimdan bunlarimi cikardin ? Peki: daha bircok efeler vardi sen yörük ali ve Cengizhani örnek olarak verdin kabul edelim,diyerlei aklina gelmedi var sayalim. bunlarin Atatürkle ortak yönü neydi? Atatürk neden laik'lik ilan etti? ben atatürkden önce düsman yoktu kadinlara tecavüz edilmiyordu diye birsey yazmadim atatürk döneminde savas döneminde kadinlara tecavüz edilmiyordu diye birseyde yazmadim..sen isine geldigi icin cimbizla bunu sectin... Osmanli döneminde bütün bunlarin yasanmadigini aksini isbat et...okudugun hangi kitablarda bunlarin aksi yaziyordu???? Atatürk olmasaydi daha ne mi olurdu??? kafanı çevirip İslam coğrafyasına baksan neler olurdu görürdün.. Babasından ve abisinden ayrı odada oturtulan kız çocuklarını... Kocasını 3 kadınla daha paylaşmak zorunda kalan kadını... Sokakta tek başına yürümesi yasak olan kadını... Erkeğin üç adım gerisinde yürüyen kadını... Tek başına seyahat etmesi yasak olan kadını... Görmüşsündür... Çocuğuna istediği adı veremeyen kadını... Bir işte çalışması yasak olan kadını... Çarşafının rengini değiştirmesi bile yasak olan... Orta öğretim, lise veya üniversitede okuması yasak... Yüzünü göstermesi yasak... Kocasından boşanması yasak... Sevdiği kişiyle evlenmesi yasak... Boşandıktan sonra çocuklarını görmesi yasak... Sosyal toplantılarda konuşmaları yasak olan kadını... Erkeklerin elini sıkması yasak olan kadını... Kocasından dayak yerse şikayet etmesi yasak olan kadını... Siyasete girmesi yasak olan kadını... Derneklere üye olması yasak olan kadını görürdün... Baksaydın bunları görürdün...Dahası var elbette ama sadece kadınları anlattım İşte Atatürk olmasaydı bunlar olurdu... O yüzden işte... OLMASAYDI OLMAZDIK...Siz Yobaz takimi o dönemde vardiniz evet bu dönemde olurdunuz P.S.Kurtuluş sadece silahla olmaz. Eğitimle olur çağdaşlaşmakla olur, ekonomi ile olur, birey olma bilincine sahip olmakla olur. Bunlar olmadığı sürece silahla vatan kurtarılsa bile 5-10 sene sonra tekrar işgal edilir. Aydınlanmanın ilk şartı Cumhuriyet ve laikliktir. Bunlar gerçekleşmeden kendisini padişahın kulu olarak gören bir milletin gerçek manada kurtulması mümkün değil. |
Senin dediklerini anliyorum ama hepsine cevap veremedim, o yüzden dogru ve anlasilir olmakla beraber, eksikte görünüyor olabilir ama zamanim yok maalesef.
es kann ruhig jemand anderer für mich weiter machen. |
Zitat:
İlk olarak Atatürkün yaşam tarzını siyasi hayatını sevmeyebilirsin ama bu milleti kurtaran yunan,ingiliz,ermeni tecavüzlerini sona erdiren, bayrağı dalgalandıran ezanı duymamızı sağlayan bir savaşa direnişe önderlik yaptığı için saygı duymalısın bu kadar basit. Din muhabbetlerine gelince Atatürkü dindarlık yönünden eleştirenlere bakıyorum da genel olarak ya Osmanlıcılar ya da günümüz Ak Partilileri.Pekala sorayım o zaman sizlere şu meşhur padişahlar savaşlara oğlan götürmediler mi? (ne demek istediğimi anladıgini dü$ünüyorum. aaraştır. Ecnebilerle evlenip çeşitli entrikalar yüzenden kardeşlerini oğullarını öldürmediler mi? Harem kurup islamda bile günün koşullarına göre maksimum 4 eşken (ki kuran inerken peygamberimiz 4 evlilik yapmıştı o yüzden 4 tür türkçesini okuyun bilgilenin!) istedikleri gibi zina yapmadılar mı? Bir çoğu şarap içmedi mi? araştır en meşhuru kanuni oğlu meşhur alkolik sarı selimdir.? Osmanlı padişahları halife iken yani müslüman lideri iken cihad ilan ettiği halde Araplar tarafından sırtından vurulmadı mı? Bunlar en meşhurlardır fakat sadece dinimize karşı olanlarını yazdım bir bütün olarak düşünüldüğünde osmanlı tarihi örnek alınması gerekir.Gelelim günümüzeee, hırsızlık, yolsuzluk, gıybet,kul hakkı yeme hangisinin dinimizde yeri var? yalan söylemek! İslam ve din kelimesini ağzından düşürmeyenlerin bir dediği bir dediğini tutmuyor hangi müslümanlıktan dinden bahsediyorsunuz. Bakın bir tane gelişmiş müslüman ülkesi söyleyin, düşünün ve söyleyin günümüzden dünyaya hükmeden kadına değer veren, egitimde bilimde ileride olan,hayırlı işler yapan milletine zülmetmeyen bir tane müslüman ülkesi söyleyin??? .En iyi müslüman ülkesi her türlü soruna rağmen yinede biziz bu da neden biliyormusunuz tarih birikimimizden ve artık hiçbir işlevi kalmayan Osmanlı yerine çağdaş modern Türkiyeyi kuran Atatürk sayesinde. Bıraksanıza siz bu hikayeleri dinimizce müslümanım diyene kelimeye şehadet getirene ellerini duaya açana sen müslüman değilsin demek diye birşey yoktur zaten. Hoşgörü diniyiz özünde ama hani nerde! ve şunu hiç ama hiç bir zaman unutmayın bi yerde siyaset ve savaş varsa orda müslümanlık gerekliliklerini yapmak her babayiğidin harcı değil bunu yapanlarada Allahın elçisi diyoruz zaten Hz.Muhammed gibi. Sizin amacıniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Bu kadar yazdım boşa olduğunu biliyorumda neysee vesselam. |
Alle Zeitangaben in WEZ +2. Es ist jetzt 08:43 Uhr. |