Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 30.05.2004, 10:49
Benutzerbild von oezbektasi
oezbektasi oezbektasi ist offline
Neuer Benutzer

Standard fark etmez...

Ve selatu selam coach kardes!

Öncelikle neden bana ?hacibektas? diyerek hitab ettigini anlamiyorum. Ama neyse....

Bizim ayriliklar ve beraberliklere gelince: evet ikimiz?de allahin birligine inaniyoruz.
Ama sadece bu kadar?mi? hayir, hz. Muhammed mustafa (s.a.v) ?in son peygamber olduguna ve kur?an-i kerimin yüce allahin (c.c.) kelami olduguna dair iman etmis insanlariz!

Namaz konusuna gelince: elbette imam ali (a.s.) namaz kilmisdir. Hemde en ala sekilde, peygamber (s.a.v) gibi kilmisdir! Kollari baglamadan ve topragin üzerine secde etmis?dir. Öyle namaz kilmisdir ki, namaz halinde aci bile duymamisdir!

Sen soruyorsunki ?aleviler neden namaz kilmiyor??.
Simdi azizim, elbette aleviler namazi hafife alinca kendilerini (mahser?de) zor bir duruma düsürebilirler. Zira hz.ali (a.s.) ve onun ogullari ve torunlari hepsi namaz kildilar.
Ve ben ?aleviyim!? diyecem ama ehlibeytin (a.s.) inancimizin diregi adlandiran namaz kilmayacagim?mi? bu ne kadar komik bir durum! Ben namazi önemli buluyorum ve uyguluyorum! Simdi ben namazi kilmayan alevileri yadirgamiyorum, hepsinin kendi bilecigi is! Bende sahsen biz namaz kilmayiz diyen alevileri önemsemem, cünkü aleviligi derinden veya daha dogrusu öz kaynaklarindan arastirmamisdir! Allah aff etsin diyorum, baska birsey diyemem!
Elbette namaz alevilik?te önde gelen erkanlarindandir. Mesela bektasi tarikatina ikrar töreninde, abdest alip kibleye dönerek, ikamet getirerek 2 rekat namaz kilmak zorundasin! Bektasi ilmihallerinde namaz gecer. Hic kimse bunu red etmez! Aksi takdirde kendini alevi-bektasilikte bulmaz (kendisi ne kadar aleviyim de dese!).

Mesela gecmisteki büyük alevi ozanlarin siirlerinde namaza nasil önem verdiklerini gösterebilirim!

Alevilik bugün tasavvufi?dir, 4 kapi 40 makam?dir! Ama nedense alevi insanlar bu güzelim inancina dogru dürüst sahip cikamadilar, daha dogrusu BILINCLI bir sekilde bir takim güclerden yozlastirildilar. Bir alimleri veya pirleri görülünce sürgün edilmesi, öldürülmesi, asilmasi vs.
Bilgisiz birakildi alevi insanlari! Ve Simdi sen namaz adina bir aleviyi katlet, ondan sonra ?yaw neden namaz kilmiyorsun?? diye yadirga!

Böyle bir sey mümkünmüdür dostum? Aleviler hic bir zaman sünni insanlara kötü gözle bakmamislardir bakmiyorlar halen.... sen bir alevi cem evine git, o güzelim insanlar seni bas taci ederler. Ama ben bir alevi olarak sünni camii?ye gideyim onlar allahin selamini bile almazlar!!

Cem erkanlarina gelince: kesinlikle tasavvufi?dir, ve kuran kerim ve sevgili peygamberin (s.a.v) islam anlayisi ile bagdasiyor! Fakat islamin seriat hükümlerini (namaz, oruc vs) göz ardi etmeden! Ama alevilik zaten bunu red etmiyor, aksine kabul ediyor?..

Veya söyle bir durum var: aleviler namaz kilsalar, sence sünni kardeslerimiz bizleri kabul ederlermiydi? Etmezler dostum! Misal olarak ehlibeyti gösterelim, bu insanlar namaz kildilar, peki neden allah tarafindan tertemiz kilinan ehlibeyt (a.s.) daima zulme ve sürgüne mahkum oldular? Neden onlara ölüm fetvasi verildi?

Iste arkadasim, bir alevi ne kadar namaz kilsada eninde sonunda ona ?kizilbas!? diyerek göz dikersin?.. hic kusura bakma! Bir sünni hocaya ve seyhe sor: ?alevi namaz kilsa müslüman olurmu? Veya alevi müslümanmidir??

Diyeceksinki simdi ?yaaaaw bu olaylar 1400 sene geride kaldi?.? Olaylar geride kaldi ama (sünni) insanlarin fikirleri malesef deyismedi! Ehlibeyte cesitli iftiralar atan o dönemdeki kahr olasi zihniyet bugün alevileri ve ehlibeyt dostlarini halen hedefe almislardir.
Mesela ?mum söndü? karalamaligi, ?bektasiler masondurlar? sacmaliklari vs vs?

Ve selam?..