| | Mitglied werden | | | Hilfe | | | Login | ||||||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Bu türkü nerden aklim geldiyse? Buralarda okudum ama nerde okudugumu cikaramadim
![]() Bu arada Belkis Akkale alevi degil sünnidir. Dogru bilinsin diye yaziyorum. Ta ezelden ezel sevgim sevginde Şu iki cihânda kevni mekânda Nizâm başlarında ulu divânda Ne sen beni unut, ne de ben seni... Geändert von Atlantis1 (28.09.2021 um 18:52 Uhr). |
|
|||
|
|||
![]() Güzel Aşık Cevrimizi Çekemezsin Demedim mi - Fatih Koca
Pîr Sultan Abdal Şah'ımız Hâkk'a ulaşır rahımız On İki İmam katarımız Uyamazsın demedim mi.... |
|
|||
|
|||
![]() Gecenin tam üçünde - Fikrek Kizilok
Bir gül biter icimde Tam bildigim bicimde Gecen tam ücünde Gecein tam ücünde... |
|
|||
|
|||
![]() Bülent Ersoy- Baharı Bekleyen Kumrular Gibi
Aslinda Bülent bey muhtesem bir sese sahip. Hayatinda aldigi yanlis kararlar dolaysi ile müzik dünyasinda hak ettigi yeri alamadi ve alamazda. Biz müslüman bir toplumuz. Bizim degerlerimiz var. Bir kadini sokak ortasinda öldürebilirisn ama elini tutamazsin ya da öpemezsin, bu bizim ahlaki degerlerimize kattiyan aykiridir. Bülent bey de bizim ahlakimizdan nasipini almistir.. Kur'an da kul hakkı yaziyormus, yazarsa yazsin. Seriatla yönetilmeyen ülkerin mali calinabilir, bunu hocamiz Hacibumbala hazretleri söylemedi mi? Maun süresi, Haci Bumbala hazretlerinin sözünden daha mi üstün? Sen hoca efendimize mi karsi geleceksin lan? Neyse yigidi ölüdür ama hakkini gene de yeme. Cäser'in hakkini Cäser'a vereceksin. Bülent bey bu sarkiyi cok güzel yorumlamis. Bir Tanri'yi bir de beni sakin unutma.... Geändert von Atlantis1 (26.10.2021 um 00:04 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Ersen & Dadaşlar - Aman Tertip Can Tertip
Selam sana Ekrem yoldaş Aşkımı dile yaydın Aynı günleri saydın Ne çok isterdim bilsen Kan kardeşim olsaydın Aman tertip can tertip Hasrete katlan tertip Bugünler gelir geçer Düşünme aslan tertip..... Karadeniz’in Fırtınasını Silivri Duvarları Durduramaz Karadeniz’in hırçın fırtınasıyla yoğrulmuş bir adam var içeride. Adı Ekrem. Soyadı cesaretle yazılmış, Gözleri halkın umuduna bakıyor hâlâ. Sandılar ki, Bir duvarla önünü keseriz… Sandılar ki, Bir kararnameyle sustururuz sesini… Ama unuttular: Karadeniz’in fırtınasını Silivri duvarları durduramaz! O rüzgâr eser… Hem de öyle bir eser ki, Taş üstünde taş bırakmaz; Zulmün surlarını yıkar, Adaletsizlikle örülmüş duvarları darmadağın eder. Çünkü o fırtına, Yalnızca Ekrem İmamoğlu’nun değil, Bu halkın adalet çığlığıdır. Çünkü o ses, Susmaz! Bastırılamaz! Biz buradayız. Dışarıda nöbetteyiz. Ve biliriz ki, İçeridekiler başı dik durdukça, Dışarıdakiler diz çökmez. Selam olsun sana, Karadeniz’in dik başlı evladı! Selam olsun sana Ekrem İmamoğlu! Bu kış bitecek. Ve bu millet Yine baharı seninle karşılayacak… Ne çok isterdim bilsen Kan kardeşim olsaydın,,, Geändert von KIRKTA_BIT (22.04.2025 um 22:21 Uhr). |
|
||||
|
||||
![]() Muhabbet 2 - Gurbet Bana Ben Gurbete Alıştım [ ( Muhlis Akarsu ) © ARDA Müzik ]
Şu gurbetin kaşı gözü ela mı Yavaş yavaş unutturdu sılamı Akarsu'yum ellemeyin yaramı Gurbet bana ben gurbete alıştım.... Gurbet bana ne kadar uzaksa, ben de ona o kadar yakınım artık. Başta yabancıydım sokaklarına, suskun duvarlarına, Ama şimdi her köşe başı bir tanıdık sessizlik… Her adımımda eski benle vedalaşan bir yenilik. Zor muydu? Elbet zordu. Bir dil susar, başka bir dil öğrenir insan. Bir göz ağlar, öteki gülmeye alışır. Bir kalp özler, ama yine de atar… Ben artık gurbete küs değilim. Çünkü ben de biraz gurbet oldum. Taşındım içimdeki şehirlerden, Ama taşıdım da memleketi yüreğimde. Bir çay demlerim mesela, buğusunda çocukluğum Radyoda bir türkü çalar, annem gelir aklıma Ve ben, buradayım ama oradayım aslında… Bu arada gurbet türküleri ile özdeleşen Âşık Muhlis Akarsu’yu da yâd etmiş olayım. Geändert von KIRKTA_BIT (23.04.2025 um 22:03 Uhr). |