Zitat von Lara__
biraz egitim almis bir insan ,birak egitim almayi gec ,biraz tarih bilen bir insan ,bu bilgiye sadce kahkahalarla güler ,baska birsey yapilmaz
Koca osmali impartorlugu Mustafa kemal yikti öylemi????600 yil boyunca emperyalizmin kusattigi,300 yil boyunca emperyalizme kafa tutan koca osmanliyi atatürk yikti öylemi?
Mustafa Kemal oda bir Osmali Pa$asi...
beyin diye tasidigin o teneke parcasini vucutuna bosuna yük etme ,git intihar et..
$imdi ben sana söyliyim Osmaliyi kim yikti..
Osmanli ne zaman yükseldi?
Osmanlinin yükselis dönemi bagnazliga deyilde,bilgiye ve akila önem verdigi dönemler,dini arac olarak deyil gercekten islamin ruhna yakisir bicimde yasadigi dönemlerde yükseldi..
fatih dönemine bak
yvuz dönemine bak
Kanuni dönemine bak...bu döneme baktigin zaman Medreselerin bilgi ürettigini görürsün..
yobaz
medreseyide anlamaz simdi....Medrese:Orta ve yüksek seviyede egitim ,bilgi üretilldigini görürsün..
Osmanliyi yikan faktörler
bilgisizlik,cahilik,bagnazlik
ikinci beyazit döneminden sonra medreseler ilime,bilime kapatiliyor,hurafiye,bagnazliga ,dönüsüyor,islam cikarlarina göre kullanilmaya basliyor
dördüncü Muratin yaptirdigi rasa tarihi yikarsaniniz,don ve caksir giymek derslerde tartisirsanir,lagamcilar temel kazarken ,topragi saga mi dökelim sola mi dökelim bunun hankisi dince caiz diye kafa yormaya kalkarsaniz,harita gösterilir mi diye derslerden kaldirisaniz,dünya hakkinda bilge edinmek Allaha mahsuzdur derseniz tabiki geri kalirsiniz..
Bir Imparatorluk kolay kurulmaz,kanla,gücle kurulur ,ekonomik acidanda bir güc olustururlar, ama zaman icerisinde o güclerini kaybettiginde tersi bir sürec baslar.
Mustafa Kemal o Imparatorlugu kurtarmak icin cok ugrasmistir.
$erif takma adiyla kimligini gizleypi trabuz karbaya gidip ,orada arap asiretini isyana tesvik eden italyan emperyalizmini bogmaya calisan mustafa kemal deyilmi?
askerini km yürüterek canakkalede ingiliz emperyalizmin karsisina cikan inisiyetif kullanarak ,
düsmani durduran mustafa mekal deyilmi
suriye flistinde ingiliz ordusu halep önlerine dayandiginda ,ingiliz ordusunu durudran,anadoluya girmesine engel olan mustafa kemal deyilmi??? Bursa,bitlisi kim geriye aldi?Mustafa kemal Atatürk
Siz Mustafa Kemal Sictigi yeri bile öpmeye hak etmiyorsunuz serefsiz...sen git abü bilmem neyinin öp.
|