Bay dogru senin olsun

Bayan dogru, adam gibi sevdigim kadindir. Beni kariyeri ve dünyevi durumu fazla ilgilendirmez.
Ben medeni dünya da hatta atom savasindan sonra ok ile yayla da evime ekmegimi getiren birisiyim. Calismasina karsi cikmam ancak öyle bir zorunlulukta sart kosmam.
Türk olmasi önemli degil, ama Babaeskili ile Arpacay arasi bir yerden gelirse, fena olmaz ;-) . Eger Türkiye'den birisi ise örnegin, zaten kendim nasil sosyallestiysem o'nun da öyle sosyallestigini düsünüyorum.
Din konusunda yürekli ve harbi bir ateisti, münafik müslümanlara tercih ederim. Kendim aleviyim, anneannem'nin soy agaci kendinden iki üc nesil öncesi sünni de olsa köken itibari ile ben aleviyim. Kendimi, kisiligimi kimseye dayatmadan ve zorlatmadan kabul etmesi gerekir. Bu da sevginin sayginin olmazsa olmazlaridir.
Aslinda ben sarisin, mavi gözlü hayraniydim ama esmer ve kömür gözlü de olabilir
Bayan dogru benim okudugum kitaplari ya da dinledigim müzikleri dinlesin diye bir sartim yok. Netice de ben labunyalarin arasinda Köroglu'larin, Karac'oglanlarin, Sürmelibey'lerin torunu gibi görüyorm kendimi. Haci Bektasi Veli'nin Makalat'ini, Pir Sultan Abdal'in siirlerini, Ataol Behramoglu'nu, Yasar Kemal'i, Aziz Nesin'i, Devrimci Müslüman Ihsan Eliacik'in kitaplarini, Yasar Nuri Öztürk'ün kitaplarini kendim icin okuyorum baskalari icin.
Ben bir iliskide en cagdas en ilerici bir kadin ile beraber de olsam yine de kadinlarla erkeklerin esit olduguna inanmiyorum. Bunu hukuki manada demiyorum, hukukta günlük hayatta esit haklara sahip olmalarinin en büyük savunuculari benim ama benim vurgu yapmak istedigim nokta baska. Ben hic zaman bir bayana "sende su kasalarini eve tasi demedim" Bilmiyorum anlatabiliyormuyum.
Kendime hizmetci de aramiyorum, baska bir sey de. Onlardan tonlarcasi var. Aradigim diger yanim demeyim, benim diger yanim yok. Ben neysem oyum, ama benim daha da ileriye gitmemi saglayabilen, daha iyi bir insan olmama vesile olan, bugünüm de dünümü aratmayan, her gün beraber yeni deneyimler edinip beraber daha da olgunlasacagim birisini ariyorum.
Ben cocuklarinin zekasinin anneden cocuga gectigini duymustum. Benim gönlüme hos gelen gözüme de hos gelir. Zaten cocuklarim görünüsten bana cekerlese dis görünüsünden dolayi sorun yasayacaklarini zannetmiyorum. Müttevazilik güzel bir seydir. ama her zamanda müttevazi olmaya gerek yok, ben ask_sehidi'yim. Cirkin Kral Yilmaz Güney'den esinlendim. Mütevazi olmaya gerek yok, ben Yilmaz Güney'im demisti

Neyse..
Ben yalniz degilim tek basinayim. Etrafimda bolca insanlar var, sen ülkücüsün bilirsin. Vur de vuralim, öl de ölelim diyen bir sürü insan var cevremde.
Ama simdi de Ahmet Arif'e atifta bulunuyum.
Atom güllerinin katmer açtığı, şairlerin, bilginlerin dünyalarında kalmışım bir başıma
Bir başıma ve uzak. Biliyor musun?
Yalnizlik Allah'i Teala'ya mahsustur, yalnizliga ancak o dayanir, ama benin bazen yüz insanin icinde bile yalniz kalabildigim oluyor. Bu yalnizligimi gidermesini beklemiyorum, en iyileri bile bu yalnizligimi gideremedi ama anlayis göstermesini beklerim. Elime bir kitap alipta okudugumda o da kendini mesgul edecek hobileri bulunsun. Herseyi ben oluyum ama herseyi benimle olmasin.
Bizim büyüklerin bir söz vardi köyde cocukkten belki 3-4 dört yasinda duymustum ama unutmamistim.. Kadin var dört, bir zıddırı-zort, birisi b...kumun küregi, birisi de yikik evin diregi :_D
Benim kalp evimin diregi olsun yeter, ne azi ne de fazlasi..
Madem baskalari bu basliga cevap vermemisler ne yazik ki, sira sende o zaman..