Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 11.11.2014, 22:37
Benutzerbild von uno
uno uno ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Sevgili beyaz,

yemen'den bir arap kaldiigm kente universite okumaya gelmisti. daha önce hic mi hic din meragim olmadi ama ezanin türkce okunmasi veya kuranin türkcelestirmesi gibi tartismalara kulak vermistim yani kafamda "acaba arapca bilen bir arap okudugu kurandan bisey anliyor mu?" vardi.. sonra ögrenciye sordum,
- Kuran'i okudun mu?
+ evet, 3 defa.
-peki anladin mi?
+ hayir, kuran arapcasi farkli.
- anlamadigin seye neden inaniyorsun?
+ ne demek istiyorsun?
- biisey degil, insanlarin anlamadigi seye inanmasina anlam veremiyorum!
+ inancima hakaret ediyorsun.
der ve bicakla üzerime yürür...

Simdi beyazcigim, Atatürk'ün basarili bir komutan ve ülke yöneticisi oldugu tartismasiz.. ancak siz, öyle basit arguman veya sloganlarla onu savunuyorsunuz ki onun bu basarililigini maalesef tam ifade edemiyorsunuz. Atatürk'ü severken, kurdugu cumhuriyetin/ulus devletin insaatinin altinda 1,5 milyon hiristiyan,ermeni,suryani,nasturi ve alevinin kani oldugunu cok iyi bilmen gerekiyo.ve genocid günümüzde kürt katliamlariyla devam ediyo...

Cok okudugu kitap olayi? ve bana inan, bugün Atatürk'ü taniyan veya arastiran tarihcilerin okudugu kitaplarin onda birini okumamistir Atatürk. Cünkü o bir asker!
Ilkögretim cocuklarinin attigi tweetlerle o koca tarih savunulmaz.

Tarih konusunda sana Ayse Hür'ü öneririm...

biraz kirici veya hayakkirikligici oldaysam afola ;( gercekleri düsünmekten veye gercekleri görmekten korkmadigim gibi söylemekten de cekinmiyom..sanirim bu benim zaafim ;(