Selam Cenk ,
Kisisel tesbitlerin haric, diger yorumlarina katiliyorum.
Aslinda burdaki bazi kargasalarin temelinde, laflardaki molotoflarin varolmasi yatiyor.
sende sunu iyi bilirsin ki, eger sönmeye yakin bir atesin üzerine benzin dökersen , alev alir ve yine ates büyür.
aslinda senin hakkinda kisisel bir yorumdan ziyade, degerlendirmek yapacak olursam, akli basinda , ama fikirlerini tam olarak hür kullanmayan bir arkadassin.
senin kisisel görüsünden ziyade, genel bakis acindan yola ciksan, ve önyargisiz ve nötr bir sekilde insanlara yaklassan(laz türk alevi sunni kürt vb.)
kavramlardan kacinarak , bence burda insanlarla daha güzel ve seviyeli bir dialoga girmen mümkün.
ya bu arada sen Neuss Alevi Dernegine geldinmi hic. Neuss Furth Kaarster Strasse.
gel oturalim sohbet edelim senin le .
hatta sanirim sana bir davet göndermistim bundan aylar önce ama beni kelle avcisi olarak nitelendirmistin.
demek istedigim , bazan bilmeden söylenilen laflar, kullanilan kelimeler, insanin bir ömür zincirlenmis fikirle , yasamasini gerektiriyor.
bunlardan kacinsak, insana insan degerinde yaklassak, sevsek sevilsek, bunlar basimiza asla gelmezdi.
Selamla
Salih
Zitat:
Zitat von ___EZEL___
Son günlerde,tartisma adi altinda,bazi insanlar kendi öz karakterini ortaya cikarmaya basladi.Belki yazilanlar dogru,belki dogru degil,bilemiyoruz!Bildigimiz tek sey,insanlarin cigrindan cikarak yazmaya baslamasi!Biri iddia atiyor ortaya,"otel odasinda ilacli kola ile tecavuz"Biri de "Eger erkeksen sana para gönderim,Kobeneye git diyor!"Bir digeri ise,hemen para transfer islemi icin adres veriyor?
Sonra biri,seni 250 euro ya satin alip arap seyhlerine saticam diyor!Mehmetcik vakfina yardim edecekmis?
Bu tartisma buraya nerden geldi anlamayamiyor ve anlamak istemiyorum!
En azindan birseyin yalan oldugu benim acimdan net,mesela su cola hikayesi,cünkü;kadin gururunu kabul edemeyecegi bir durum oldugu icin,bana inandirici gelmiyor?Öyle bir durum yasanmis olsa,kisi burdan kendini siler gider ve böylesi bir berbat durumu unutmaya calisirdi...Bos zaten manyak bir adam oldugu icin onunla ilgili yorum bile yapmak istemiyorum,cünkü mantigi cok tehlikeli bir insan bana göre,tipik bir despot karakteri,bir iki cümle ile laf yapmasi,onun feodal despot kisiligini örtmüyor!Nur´a gelince,nur kendi halinde bir arkadasimiz,neden bu tartismada(Bu rezalette)yer almis onu anlamis degilim?Uno ise,farkinda olmaksizin(yada olarak)Bos un cektigi bataklik üzerinde bu tartismayi devam ettiriyor?Ben bu kisinin,chat te kimle ne yapmisiyla cok ilgilenmem,ama eger bir durusu varsa insanin,durusuna yakisir davranip davranmadigiyla ilgilenirim...
Yakisiyor mu diye sorarsaniz bazen evet,bazen hayir,tipik bir kücük burjuva gibi kendinden baska herseyi yanlis görme ve düstügü hatayi savunma güdüsü tasidigindan,iyi gibi görünen durusuna gölge düsürüyor...Insanlar desinler ki,su adam bunu yapmis,isi ile ilgilendiginde,bende olusan ilk izlenim,inanarak yapilan degilde,gösteris amacli yapilan bir caba,yardim edileni kücümseyen bir anlayis oluyor....
Bu tartismada,özellikle fark ettigim bir durum,siyasi,kültürel ve ahlaki yoksunlarin,basit bir sekilde kirli camasir savasina basladiklari!Bunun ne kadari dogru oldugu muamma olsada,tarz ve tavir yanlis!
Bireylerin düsünüp dogru tavir koymasini umuyorum(bos haric,bu adam hayati boyunca kendi dogrularindan baska dogru görmez),insani degerleri ayaklar altina aldiginiz icin sizleri kiniyorum...Saygilar Cenk
|