Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 30.09.2014, 13:33
Benutzerbild von 1978salih
1978salih 1978salih ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Türk kadini , sadece Türk erkegi ile ...

Mehaba arkadaslar,

konu aslinda cok özel ve güzel olma irtibarini tasiyor.
Türk kadinlari sadece türk erkekleri ile mi evlenmeli ?
ayni soruyu : Türk erkekleri , sadece türk kadinlariyla mi evlenmeli ? diye de sormak lazim dir !

sonucta , cevap aranilan sorularin, tek amaci : neden ? sorusuna cevap vermektir.

aslinda cok konusmaya gerek yok, cok bilimsel deneylere girmeye de gerek yok!

cevap ,insanin kendi deneyimlerinin icerisinde sakli!

Ben neden illaki türk bir bayanla beraber olmak duygusu besliyorum? sorusunun cevabiyla baslamak istiyorum:

Nedenlerin en önde gideni: hislerini anlatmakta zorluk cekmemek !
Türkiye Topraklarindan gelen bir insan olarak , avrupa topraklarinda yetisen bir bayan ile ayni seyleri , düsünmemiz mümkündür ; lakin ayni seyleri hissetmemiz ve bu hissiyatlarimizi birbirimize aktarmamiz cogu zaman zor oluyor.

Karsilik li , sevgi saygi özveri herzaman olumlu sonuclar vermiyor.
Bazan Türk olmayan bir bayani memnun etmek icin , insan kendi öz degerlerinden , pay vermek zorunda kaliyor.

Bu durum ilerisi icin , bazi sorunlari, bilincalti yolu ile gelecege tasiyor.
Tabiri caizse , ben bir konuda vefali davrandim kendimden özümden bu bayana pay verdim, ve karsi taraf bu degerin ve payin , tam manasiyla senin icin olan önemini , anlamiyor.

Burdaki bir cok arkadas kesinlikle, alman veya yabanci bir bay-bayanla tanisiklilik yapmislardir.

Aslinda her birey sorunun ve sorunlarin sadece aileler arasinda olmadigini ,asil sorunlarin, birlikte yasama noktasina gelindiginde basladigini fark etmislerdir.

O duruma gelindiginde , ILLAKI bir taraf kendi kültürel veya kisisel degerlerinden ödün vermeye baslayacaktir.

Yabanci bir es ile yasamak istemek, cok sempatik cok modern ve cekici olsada, aslinda cok zor bir yolun yolculugunuda icerisinde gizliyor....

kadin erkek gercekten farketmiyor.

Her arkadas kesinlikle, ya kendisi bu deneyimlere sahiptir, veya bu sekilde yasayanlarin var olduklarina da sahittirler, diye düsünüyorum !

Kisaca si: Erkek veya bayan, karsi cinsten yabanci birisiyle , yasamini birlestirmek düsüncesinde ise, su sorunun cevabini bastan kendisinin kesinlikle vermesi gerekir.

Karsi taraftan beklentilerim ve karsi tarafa verebileceklerim....

illaki beklentisiz de ask yasaniyor, lakin uzun vadeli bir iliskinin temelinde, hos görü ,güven, anlayis yatmaktadir !

bazan bu degerlerin istisaresini yapmadan , bazi kararlar aliyoruz, ve sonra cok aci cekiyoruz.

onun icindir ki , kesinlikle ,yabanci evliliklere karsi degilim, lakin türk ile türk veya daha dogrusu ayni kültürlerin ve dillerin insanlarinin birlikteligi daha az sorunlu oluyor, diye düsünüyorum !

saglicakla ve selamla kalin

salih

Geändert von 1978salih (30.09.2014 um 13:38 Uhr).