musluman nedir, kardesim ?
Selam can,
Iyi guzel seyler yazmisin, kisadan vaktim olanak verdigi kadar okudum.
Bak bende kimsenin inancina veya dusuncesine karismam, ama konu direkt ve sadece islam hakkinda kufur esigine gelirse elbette bende birseyler demek isterim.
Imo bu forumda islam karsiti ve islama aleni kufurleriyle taninan bir kisidir, ben ona zamaninda , rica en aleni sekilde islama kufur etmemesini soylemistim, ama o beni kirmak istemesede hala , kufurlerinden vazgecmemekte israrci.
Bu durumda imo ya illaki bazi kisiler de onun kullandigi dilden cevap veriyorlar.
Ha bu guzelmi degil ama , bazi kisiler bu agazi cok benimsediklerinden bunu devamli yapmaktadirlar.
Ben kimsenin avukati degilim.
Asil konumuza gelelim, sen burdaki bir kisinin sadece cevap olarak yazdiklarini, gormusun sanirim, insanol adli kullanici imo adli diger kullaniciya , kendi dillerinde kufurler etmisler.
Biri etse digeri etmese illaki burda bir haksizlik bile gozukur.
Ama ikiside insani haklarini kulllanarak , bel alti kelimelerini kullanmaktadirlar.
Nahos olsada kendi aralarinda ki bir durumdur.
Eee sende kalkmisin islam bunu diyor, islam sunu isti:-) or diyorsun.
Simdi adamin biri gelecek senin inancina laf edecek agir kelimeleri kullanacak sende susacaksin .
Islam kesinlikle yardimci istemesede , kisi bagli oldugu bir dini , korumak ister.
Tipik bir sosyal dugu geregi bunu yapar uygular.
Islam a kufur edeni hakli savunani haksiz cikartamak, bence de manidar bir davranistir.
Ben iki useri de burda yazilarindan tamirim, ikiside bir birini sevmezler.
Lakin kullandiklari kisisel kufur ler kendilerini baglar , ama dine kufurn Allaha havale edilir.
Allah kufredenleri islah eylesin, islah olmayanlarida bildigi gibi yapsin.
Islam illaki agir basli olmayi emr eder, ama koyun olmayi da red eder.
Ee akilli ol senden olmayanlari dost edinme, insan olmayan a da insan muamelesi yapan cok az insan gordum.
Saygilar
Salih
|