23.07.2014, 11:06
|
 |
Erfahrener Benutzer
|
|
|
|
kafirun suresinin inmensine neden olan sana aslinda teskkürlerimi de sunmak istiyorum
Zitat:
Zitat von Imogdi
Allah niye zalimlere yardim etmiyor ?

|
Illaki Allah vardir , iman edenler icin, senin gibi insanlari yaratmis ki, senin sayende kuran in her harfini, iman edenler daha iyi anlasin inansin ve hic süphe birakmasin diye.
Allah'i sana ispat etmek , günes görmemis bir köre gece vakti GÜNESIN varligini anlatmak , ve, ona günesin cok sicak oldugundan bahsetmek gibi dir ! diye düsünüyorum !
Senin dinin sana benim dinim bana !
o yüzden sen benim iman li kalbimi , hic takma kafana !
Ahmak de benim icin , HIC GÖRMEDIGI DUYMADIGI bir ALLAH a tapiyor de !
ARAMIZDA KI KÜCÜK BIR NOKTAYI DA HEMEN AKTARAYIM !
sen benim görmedigim Allaha inandigim icin beni yadirgarsin, bende senin , hic görmedigin ceyrani kullandigini , hic görmedigin sesi bildigini,hic görmedigin aklini , INKAR ETTIGINI YADIRGARIM !!
yok simdi hic görmesemde salih benim AKLIM var dersen , bende ispat et derim !
sen cikarsin ALLAH yok dersin !
ve benim icin AKILINI kullanamadigini isbat etmis olursun !
ha elektirik ve elektrik akimlarini su bilgisayarda su klavyeye her tusladigimda bir seyler olusuveriyorsa, ve bunlarin olusumunu ben göremiyorsam, ama var oluyorsa bu yazdiklarim, bunu benim olusumunu göremedigim ici inkar etmem gerekir !
SIMDI SEN BENIM BU YAZDIKLARIMI GÖRMÜYORSUN , DEMEK ?
ATEISTLER AKIL KULLANMADAN DÜSÜNÜYORLAR , AKILLI OLANI DA IMO GIBI OLUYOR ! BIR DÜSÜNÜYOR ; BIN ZORLANIYOR; VE KOLAY OLANI SECIYOR ! ve
ANLAYAMADIGI AKLI ILE CÖZEMEDIGI HER SEYE YOK DIYOR !!
ASLINDA AKLI ILE CÖZEMEDIGI AMA GÜNCEL HAYATTA ELINDEN BIRAKMADIGI ONLARCA SEYE TAMAH ETMEKTEN DE GERI KALMIYORLAR !
NEDE OLSA BIR AKILLI YAPMIS , BIZDE KULLANALIM FAYDALANALIM DIYE GECINIYOR !
AMA IMAN ÖYLE DEGIL; KAZANCI ZOR KAYBI KOLAY BIR HADISE , IMAN SAHIBI OLMAK !
ONUN ICIN KAYBEDEN ZOR BULUYOR ! YADA HIC BULAMIYOR;
ALLAH IMANLARIMIZI SABIT ETSIN !
CÜNKI farkli acidan bakmak , her seyi arastirmak, yok görmedim diye bir gercegi , yalanlamak, basittir, ; onun icin isin kolayi her seyi yalanlamaktir, neden basini agritsin adam !
AMA INANMASA BILE , VICDAN RAHAT VERMIYOR ; KENDI POSTALADIGIN BIR RESMIN SENIN GERCEK ALEMINI GERCEK YARADANINI BANA BILDIRMEKTE !
DEDIM YA IMO, SEN BILE BENIM ICIN , ALLAH IN VAR OLUSUNU HAYKIRAN BIR ÖRNEKSIN !!
SAGOL
Kâfirler peygamberimize (sav) geldiler ve “Bu davayı bırak sana istediğin kadar mal verelim, kızlarımızdan dilediğin ile evlendirelim ve istersen seni başımıza kral yapalım dediler.” Peygamberimiz (sav) kabul etmedi. Ebu Talibe gittiler. Ebu Talib peygamberimize isteklerini iletti. Kabul etmesini rica etti. Peygamberimiz (sav) “Amcacığım! Bir sağ elime güneşi, sol elime ayı verseniz ben bu davadan vazgeçmem” buyurdu. Bu sefer Kureyş müşrikleri peygamberimize bir heyet gönderme kararı aldılar. Bu heyete Kureyşin yaşlılarından ve ileri gelenlerinden Esved b. Muttalib b. Esed b. Abdi'l-Uzza ve Velid b. Muğire ve Ümeyye b. Halef ve As b. Vâil es-Sehmî’den oluşan bir heyet gönderdiler. Bu heyet peygamberimize (sav) gelerek şu teklifte bulundular: “Bir sene biz senin rabbine ibadet edelim, bir sene de sen bizim tanrılarımıza ibadet et. Böylece barış içinde yaşayalım ve anlaşalım” dediler. Peygamberimiz (sav) onlara şöyle dedi: “Ben Allah’a iman etmişken siz beni ona şirk koşmaya mı davet ediyorsunuz? Bu asla olmayacak bir iştir. Ben asla sizin ibadet ettiğiniz şeye ibadet etmem. Ey cahiller! Siz bana Allah’tan başkasına ibadet mi bana emrediyorsunuz?” (Zümer, 39:64) cevabı verdi.
Peygamberimiz (sav) Surenin inzalinden sonra Kâbe’ye gitti. Kureyş’ten dolgun bir heyet vardı. Peygamberimiz (sav) onların karşısına geçti ve sureyi okudu.!! KAFIRUN SURESI !! Onlar da bütün bütün ümitlerini kestiler ve bir daha peygamberimizi dinlerine davet etmediler.
Geändert von 1978salih (23.07.2014 um 11:35 Uhr).
|