Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.01.2014, 09:26
Benutzerbild von 1978salih
1978salih 1978salih ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard Roman :-) ??

yo senin sordugun sorulari her akli basinda insan sorabilir.
bu senin benden daha fazla avrupali veya acik görüslü oldugunu ifade etmez.

senin sorularina cevap alamaman beni gercekten düsündürdü ama !! Neden Alamadin, oysa ben kendi düsüncem ve bildiklerimin isiginda , anlasilabilir ve kisa cümlelerle senin soruna , yuvarlak cevap vermek istedim !

sormus oldugun sorulari anlaman icin, zeki veya süperzeka olmana gerek yok :-)
bazi seylere insanlar önyargili ve kötümser yaklasir, ne söylenilse ve ne anlatilsa , inandirici veya yeterli cevap olarak görülmez !

sen akliselim bir hatun olarak , bazi farkli düsünceler veya yasam tarzina sahip olabilirsin !
ama bu senin normal bir insandan farkli düsünecegini gösterse bile, insanin objektif bilinc , diyebilecegi , kendini sorgulama mekanizmasinda, eger kendi düsüncelerinin icine farkli acidan olan düsünceleri de koyabiliyorsan ozaman herseyi hakkiyla , anlayabilirsin !!!

yani uzun lafin kisasi , önyargili yaklasiyorsun !!!

neden mi ???

bir cümlende : ben farkli düsünebiliyorum ben farkli yasiyorum belki cok almanim vssss...

simdi diyeceksin ki ne alaka ?? bende diyorum : cok alaka !!

her tür önyargidan soyutlanmamis, düsünce ve idrak zamanlamasi, hatali algilamayi veya hic anlamamayi önceden programlar !!

yani buda benim düsünce aleminden kendimin takili kaldigi anlarda, neden?? niye ?? anlamiyorum insanlari diye sordugum sorular sonucu , geldigim bilimsel kanaat !!!

selam ve selamet

salih

ps: sorun cevaplandi ama sen anlamak istemiyorsun gibime geliyor !!!

Zitat:
Zitat von lafebesi Beitrag anzeigen
Bak yine roman yazmissin salih :-) Ama ben sorularima hala cevap alamadim, o ayri.

Belki de ben misal olarak senin gözünde fazla almanlasmis birisiyim. Belkide ben senin günah veya ayip diye baktigin seylere daha acigim.

Dinimiz bundan kacyüz yil önce gerceklesmis birsey - acaba bugün olsaydi, neler farkli olurdu? Bu gibi sorulari kendime sormaya cesaretim var, hatta buraya yazmaya da. Eminim bircok insanin tuhafina gidecek sorular bu sorduklarim - ama ben düsünmeyi veya sorgulamayi birakmak istemiyorum. Bu sorgulama Dinimiz icin de gecerli..

Topa tutmayin beni, olurmu?