Okuyucular Ruhsal Zeka Hakkında Neler Yazdı?
Posta kutumuza ulaşan binlerce mektup ve yorum için teşekkürler. Tümüne cevap veremedik ve tümüne de buraya yer veremiyoruz. Yayınlanmasına izin verilenlerden bir kısmını özetleyerek ve tarafsız biçimde aşağıya aktarıyoruz.
Murat ÖZDEK, Denizli: “Kitabınızda mutluluğu ve kanaati öğrendim. Şimdi kitabınızdan aldığım tadı başkalarının da almaları için kollarımı sıvayacağım.”
Kürşat YÜCE, Bursa : “Kitabınızı iki kez okudum ve pek çok kişiye de tavsiye ettim. Kitabı okurken önemli yerleri çizmek istedim; bütün kitabı satır satır çizmeye başladığımı gördüm. Yeni çalışmalarınızda da başarılar diliyorum.”
Zeynep Seda MOR, Sinop: “Farkında olmadığım bir çok şeyin farkına vardım. Zihnimde tutman gereken kısımları sık sık tekrarlayarak hayata geçirmeye çalışıyorum. Kitabı rehber hocamın tavsiyesiyle aldım, şimdide bir çok arkadaşıma tavsiye ettim; okumaya başlayanlar var. Bizi uyandıran, aydınlatan harika bir eser yazmışsınız. Muhammed Bozdağ’a teşekkürler.”
Emine KÜÇÜKÇINAR, Konya: “Nobel edebiyat-bilim ödülünü hak eden bir kitap. Geçirdiğim nodüler guatr rahatsızlığımı ve operasyondan alınan bu olumlu neticeyi önce Allah’a, peygamber efendimize ve sonra da kitabınıza borçluyum. Sevdiğim insanlara özellikle tavsiye ediyorum. Fakat ödünç vermeye çekiniyorum. Kitapla aramda çok farklı bir manevi bağ oluştuğu için kaybetmekten çok korkuyorum. Yazılanların doğruluğuna inanıyor, bunu hayatımda yaşıyor ve uygulamaya çalışıyorum inşallah. Tebrikler ve teşekkürler.”
Kibar AYAYDIN, Niğde: “Dilimize ve gönlümüze tercüman olduğunuz için teşekkür ediyorum. Kitabı okuduğum sıralarda çok yoğun bir duygu empatisine kapıldım; ruhumun pervaz ettiğini hissettim, Yüce Yaratıcının güzelliği düşüncesi karşısında göz pınarlarımın nasıl coştuğuna şahit oldum. Dışarıda kar yağıyor lapa lapa, müziğin ritmiyle ruhumun pervazlaştığına şahit oluyorum. Takdire şayan bir eser meydana getirmişsiniz. Bu tür eserlerin bereketli kaleminizden sudur etmesini dualarımla niyaz ediyorum. ”
Mecbure İNAL, Bursa: “Ruhsal Zeka kitabınızı okuduğumdan beri işlerimi severek yapıyorum; çiçeklerimi sevgiyle, zevkle suluyorum. Bu duyguların ömür boyu terk etmemesi temennisindeyim.”
Melih ARSLAN, Mersin: “Kitabınız çok ince bir düşüncenin eserini sergilemektedir.”
Emel SEVİNÇ, Kocaeli: “Bu güne kadar pek çok kişisel gelişim kitabı okudum. Beni etkilediler; ama bu etkiler hep geçici oldu. Bu yüzden onları rafa kaldırdım. Şimdi ise sizin kitabınızı elimden bırakmıyor; tekrar tekrar okuyorum. Elime aldığım ilk günden beri inanılmaz değişiklikler yaşadım. Hiç bu kadar büyük olabileceğimi düşünmemiştim. Size en güzel dualarla teşekkür ediyorum.”
Zeynep TAPAN, Ankara: “Gerçekten de bu güne kadar okuduğum pek çok kişisel gelişim kitabından çok farklı. İnşallah etkisi diğerleri gibi kısa süreli olmaz. Yalnız yazdıklarınızı hayatımızda uygulamaya çalışırken karşımıza çıkan caydırıcı dış etkilere karşı nasıl korunacağız? Bunları uygulamak ailemize ve yakın çevremize de bağlı değil mi? Sonuçta peygamberler kadar sabırlı değiliz ve olamayız. Ama tabii yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum. İnşallah kitabı okuyan herkes radikal kararlar alıp uygulayabilir. Bu da Rabbimizin bunu dilemesine ve ‘ol’ demesine bağlı.”
Serdar ÇALIŞ, Adıyaman: “Bu kitap gerçekten harika. Bu güne kadar kafamda oluşan bir çok soruya cevap veriyor. Kitap akıcılığı ve içerdiği bilgiler açısından son derece mükemmel. ”
Filiz KARAGÜLMEZ Ankara: “Ben öncelikle eleştirimi yapayım: İlk başlarda defalarca yüzeysel bir şekilde elime alıp alıp bıraktım. İçimden sürekli bir şey, ‘bir iki satır oku yaa’ diyordu. Sonunda, önce gözlerimin neleri görmesi gerektiğini anladım. Düşüncelerimin nasıl düzeltileceğini ve kontrol edebileceğimi öğrendim. En önemlisi de kalbimin neler için çarpması gerektiğini öğrendim. Şu sözünüz sürekli zihnimde dolaşıyor: ‘Doğru hedefe yanlış yöntemlerle gidilmez.’… Hocam, inanın şimdi içimde küçük küçük alkışlar kopuyor ve bu coşkuyu size anlatabilmem mümkün değil. Hayırlı başarılar duasıyla, Allah sizden razı olsun diyorum.”
Döney BERBER, Belirsiz: “Neden bu kitabı yıllar önce okumadım diyenlerdenim. Tekrar tekrar okuyorum. Sizin gibi yazarlara çok ihtiyacımız var. Çoğu kişinin kitaplarınızı okumaya ve yararlanmaya ihtiyacı var. Özellikle her şeyin hızla değiştiği günümüzde…”
Erol DİLEK, İstanbul: “Ruhsal zeka hakkında ilk defa okuyorum. Beni bazen aldı götürdü. Bazen şaşırdım ve gerçekten çok etkilendim; çok basit bir yaşantım varmış. Kendimi artık daha değerli hissediyorum. Muhammed Bozdağ’a çok teşekkür ediyorum. Zaman zaman hayatım gözümün önünden geçti. Hatalarımı anladım ve onları tekrarlamamaya söz verdim. Şunu anladım ki neyi hak ediyorsak onunla karşılaşıyoruz. Kitabı herkese tavsiye edeceğim. Her okuyanın da tavsiye etmesini dileyeceğim. Tekrar tekrar teşekkürler.”
Erol ÖZTÜRK Tunceli: “Coşkulanmamak, etkilenmemek ve kitabı konuşmamak elimden gelemiyor. Şimdi yediğim bir gofretin ambalajını çöp kutusu bulamadığım için atamıyor ve onu cebime koymayı tercih etmenin ne anlam taşıdığını daha iyi hissediyorum. Sokakta yürürken annesinin kucağında bana doğru bakan bebeğe gönderdiğin gülümsemeye bebeğin verdiği karşılığın bende meydana getirdiği coşkuyu daha iyi anlamlandırıyorum. “Gevezelik ediyorsun’ denilecek kadar kitaptan çok bahsediyormuşum. Beni bu kitapla tanıştıran arkadaşa teşekkür ettiğimde şaşırıp ne yapacağını bilemeden gülmüştü. Bu teşekkür yazana ve dahası yazdırana da gidiyor. Zannedersem, bu kitabı anlayıp hayatlarını anlamlandıranların oluşturacağı bir kuşak doğacaktır. Böylece tatminsiz, mutsuz ve ne istediklerini bilmeyen insanlar topluluğu olmaktan kurtulmamıza vesile olacaktır inşallah. ”
Müge AKYOL, İstanbul: “Yaşamın bu kadar değerli hazinelerle var olduğunu, bizlerin birer muhteşem sanat eserleri konumunda olduğumuzu idrak etmek, varlığımızın anlamı üzerindeki ilahi sırların ayyuka çıkıp hayatlarımıza yansıması hepimizin miladı olmalı. Çalışmalarınızın ufku açık olsun. Benim hayatımın dönüm noktası olan kader anlayışını algılamam aydınlanmama sebep oldu. Benim aydınlığım, sizin gibi aydınlıkların vasıtası ile gerçekleşti. Görüşmek üzere.”
Ünal GÖKSOY, İzmir: “Kitap yarıya kadar mükemmel; yarıdan sonrası da iyidir. Ben tecrübelerimi iki kitap haline getirmek üzerinde çalışıyorum… Kaç kişiye kişisel gelişim listesi yapmışsam en başa Düşün ve Başar kitabınızı yazardım şimdi ikinci sıraya Ruhsal Zekayı yazıyorum. Bir gün karşılaşırız inşallah. ”
|