Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 16.11.2013, 11:20
Benutzerbild von lafebesi
lafebesi lafebesi ist offline
Erfahrener Benutzer

Standard

Zitat:
Zitat von Bosphorus_ Beitrag anzeigen
Evet ibadet etmeme ozgurlugu de tanir.

Bence ibadet edenlerin de etmeyenlerin de canlari sikiliyor. Ama su bir gercek ki, cogunlugu musluman olan hicbir ulkede ibadet edenler bu kadar kisitlamayla karsilasmamistir tum tarih boyunca. Kuran okumanin yasaklanmasi, basi sariklilarin idam edilmesi, ezanin Turkce okutulmasi, basortu yasagi.
Ama simdi bu yaptigin da olmadi :-) Bir yüz yil icinde olup bitenin hepsini bizlere maletmen dogru mu?

Ezan türkce okundu - Atatürk zamanindan cok sonra, darbe döneminde. Ama fazla sürmedi cünkü Tanri birdir nedense Kulaga Allahu Ekber kadar güzel gelmiyor. Basi sarikli diye idam edilenleri de ilk senden okuyorum ama eminim bana bu konuda da yardimci olup konuyu daha acicaksin. Gercketen diyorum bunu, umarim yanlis anlamazsin.
Kuranin okunmasi nezaman yasaklandi? O da darbe dönemindeydi herhalde.. Atatürkün böyle birseyi yasakladigini sanmiyorum.

Ama simdi gelelim bugünün Türkiyesine. Din hükumetde oldugu sürece mutlaka dinsizler, farkli dine mensup olanlar yani cogu müslüman olan bir memleketde azinliklar sorun yasayacaklar. Belki simdi degil, belki bizim ömrümüz de yetmeyecek bunlari görmeye. Ama Irani bir düsünsen? Iranin eski halini ve simdiki halini? Seriyat ve Laikligin olmamasi Irani ne hale getirdi.. bir düsünsen? Bir cok kisi burada cok radikal ve gereksiz örnekler gösteriyor, ben onlardan olmak istemiyorum. Ama Iran sanirim bizim bu gidisle gelecegimiz yer.. gayri müslimler böyle bir memleketde nasil rahat yasasin? Inanmiyorum - nasil desin?