Zitat:
Zitat von TaylanSadi
"İltifat marifete tabidir" derler marifetlimiyim değilmiyim bilmiyorum ama orta yolda olmak her zaman iyidir derim.. bundan dolayıda takım tutmadığım için partilide değilim  bu arada iltifatın için sağol.
İnadına ne mutlu Türküm diyene diyebilirsin bu senin özgür iraden,Türk olmayan birine bunu dayatman mantıksızlık  bir Türk olarak, bende ne mutlu T.C vatandaşıyım diye slogan
geliştirebilirim bu da benim özgür iradem yani 
|
İşin aslı TaylanSadı, Türkiye'de Türk olmayan yoktur benim gözümde. Ya vatandaşlık itibari ile ya da köken itibari ile ki, ben suna inanıyorum. Yüzyıllarca ya da binlerce yıl bir arada yasayan topluluklar köken olarakta bir birine karışmıştır! Almanya'da bile başbakan Merkel 'Leitkultur' diye bir kavram cıkardı ve uygulamaya soktu. Her ülke de var bu. Elbette Kürtler dilıyorlarsa kendi dillerini ögrensinler ancak burda bir tuzak var. Eğer onlar yeterince iyi şekilde Türkce öğrenmezlerse örnegin kamu da devlet islerinde, Türkçenin hakim olduğu yerlerde ayak uyduramazlar.
Ve isteseler de istemeseler de bir ayrişma, bir bölünmeye kadar giden bir ayrişma oluşur!
Bu kendilerini köken itibari ile ya da yaşam tarzi ile Türk olarak algılamayan diğer toplumlar içinde geçerli..
Unutmayalım, Osmanlı dini temelller üzerine kurulmş bir devlet idi. Netice itibari ile ancak gayri müslüm topluluklar Osmanlı'dan ayrılması gerekirdi. Bu ama gerceği yansıtmıyor. Bunu ben değil tarih yaziyor..