Zitat:
Zitat von xAurumx
Tam bir tipik almancisin gibi geliyor bana. Biraz cahillik, biraz dincilik. Türkiyeden haberi olmayan, herseyin üstünde kalip derine gitmeyen birilerinden. Benim dediklerimin cümlelerin icine kendi kötü düsüncelerini karistirip da bendenmis gibi baskalarina sunan kisiklerden. Demekki icinde siddet var. Birde her konuya dini karistirman. Buda fazla olgun olmadigini gösteriyor. Entel olmadigini da yazmissin.
Bir insanin dogruyu veya yanlisi ayirt etmesi icin, bir dine sahip olmasi gerekmiyor. Öyle olsaydi türklerin almanlardan daha dürüst olmasi gerekmiyormuydu? Bu sacma bir düsünce. Charakter yapimi, vicdan ve aile terbiyesi bunlar daha önemli. Bunlar da ön yargi da baska birsey degil. Birde dinsizleri insan yerine koymamak var. Hiristiyanlara bile gavur kelimesi koymak gibi seyler. Dünyada o kadar cok din adina yapilan harpleri unuttun herhalde. Yazdiklarin bana mantiksiz geliyor. Basbaya herseyin üzerinde durup, derine dalmayan birisisin, bana öyle geldi. Olabilir, herkes neyse o.
|
madem insanin dogruyu veya yanlis ayirt etmesi icin bir dine sahip olmasi gerekmiyor, o zaman neden hem de '' bir din karsiti olarak '' dini kitaplardan alinti yapmis filozoflarin pesinden gidiliyor?
ne demek istedigimi anlayan anlamistir