Zitat:
Zitat von 1978salih
ich dachte du bist auch nur etwas besser als benekalice !
aber siehe an !! vorurteilhaft bist du ja mindestens so wie sie!
redest oftmal über toleranz aber aufgeregt und enttäuscht bist du trotzdem über AKP !
also normalerweise sollte man deine meinung nur befürworten und die fresse halten!
denn wenn du mal diese machtposition der erdogan seinesgleichens hättest, würdest du die rumlaufende AKP Anhänger , wahrscheinlich ohne Grund aus der türkei getrieben oder sie eingeschüchtert , oder ?. es ist ja ganz offen was du geschrieben hast !
denke man muss nichts falschverstehen!!
sprich dich doch offener aus !!
es fühlt sich besser wie wenn man sich so darstellen versucht als mans wirklich im innern ist !!
man man man
die türkei sollte nie wieder unter chp regiert werden.
wenn die anhänger so offen über uns herfallen und diskriminieren, was wäre wenn die wirklich nun wieder mal an die macht kommen würden.
ojojojojo
nun kann ich die türkische geschichte und die dunkle seiten in der zeit 1936-1996 sehr gut verstehen !!
ich dachte nur , meine generation wäre von dieser ideologie befreit. aber leider gibts genügend nicht mehr viele davon.
Allah nediyor kuran da biliyormusun ??
Onlar , inanci yalanlayanlar insan kani dökenler kendini diger insanlardan üstün görenler, fitne fesat la ugrasanlarin oyununu biz bozacagiz, diyor ve hatta nasil bozacagini da söylüyor !!
Akil sahibi insanlara söyle üzülmesinler, bizim gücümüz her seye yeter.
Biz onlara öyle bir bela verdik ki onlar güle oynaya geleceklerini bitirecekler.
farkina bile varmayacaklar. onlarin soyu kuruyacak !!
nedemek biliyormusun bu...
enteller cocuk yapmiyor...kendi nesillerini koruyamiyorlar.
farkindalar korumak istiyorlar bazilari, ama Allahin kelamidir dogrudur !
BIZ ONLARIN NESLINI BAGLADIK !!
Yani bencil zihniyet kendini öldürür farkinda bile olmaz..
|
Tam bir tipik almancisin gibi geliyor bana. Biraz cahillik, biraz dincilik. Türkiyeden haberi olmayan, herseyin üstünde kalip derine gitmeyen birilerinden. Benim dediklerimin cümlelerin icine kendi kötü düsüncelerini karistirip da bendenmis gibi baskalarina sunan kisiklerden. Demekki icinde siddet var. Birde her konuya dini karistirman. Buda fazla olgun olmadigini gösteriyor. Entel olmadigini da yazmissin.
Bir insanin dogruyu veya yanlisi ayirt etmesi icin, bir dine sahip olmasi gerekmiyor. Öyle olsaydi türklerin almanlardan daha dürüst olmasi gerekmiyormuydu? Bu sacma bir düsünce. Charakter yapimi, vicdan ve aile terbiyesi bunlar daha önemli. Bunlar da ön yargi da baska birsey degil. Birde dinsizleri insan yerine koymamak var. Hiristiyanlara bile gavur kelimesi koymak gibi seyler. Dünyada o kadar cok din adina yapilan harpleri unuttun herhalde. Yazdiklarin bana mantiksiz geliyor. Basbaya herseyin üzerinde durup, derine dalmayan birisisin, bana öyle geldi. Olabilir, herkes neyse o.