Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.09.2013, 20:04
Cakabeyy

Standard

Zitat:
Zitat von benekalice Beitrag anzeigen
Cakabey,

Islam'daki kadinlarla ilgili düzenlemelere degindim. Asagida tekrar yazili. Örnegin cok eslilik falan...

Bunlari Islamiyet'e göre simdiki hayatimizda da kanun (Seriat sistemi) olarak yasamamiz gerekiyor mu? Ya da hayir mi? Cünki seriat sistemine göre bir sistem kurulursa, kanunlar seriat'a göre yapilirsa, kadin örnegin esini bosayamiyor, cok büyük nedenleri olmasi gerek ki mahkemeye gitmesi gerek, erkek 3 kere bos ol demesi yetiyor örnegin.

Diyanet feminizm'in (kadinlarin hakkini savunmasini) terbiyesizlik olarak nitelemis. Buna karsi sesini cikardin mi? Sen kadini "tepemize" cikarmamamiz lazim diyorsun.

Yani kadin her erkek karsisinda herzaman haddini bilmeli mi, utanmali mi demek istiyorsun?

Kadin tepede olmayinca, erkeklere Kuran'da kat kat daha fazla hak verilmis, miras olsun, eslilik olsun, esliligi secmek olsun. Yani erkekler Islami rejimlerde/seriat uygulanan ülkelelerde zaten Kuran'a göre kadinlarin tepesinde.
Yani böyle mi uygulansin ve kalsin diyorsun?

Ben senin anlatmalarindan bunu anliyorum, yani seriat sisteminin (bir cemaat/tarikat üyesinden bekledigim gibi) müslümanlarin cok yasadigi ülkelerde uygulanmasini istiyorsun. Cünki kadinlar fazla hak kazanmasinlar, 7. Yüzyilin Kuran'in onlara verdigi haklarla yetinsin diyorsun. Dogru anladim mi?
Bu konu baslamadan biter....

Niye dersen, Eger Ak partinin gercekten paylastiklarin gibi bir Zihniyeti varsa o zaman Islamiyeti istedigimiz kadar dogru ve güzel anlatalim yine de onlarin yaptiklari isi bozuyor...

Zaten düsmanlardan cektigimiz kadar ayni sekilde kendi icimizdekilerden de cektik/cekiyoruz..

en büyük hata, kendimize bakmamamizda...

Ben bu konuyla ilgili bir sey demek istemiyorum benekalice. Ak partinin iyi yönleri var ama böyle seyler de oluyorsa, düzeltmeleri gereken, Adam etmeleri gereken bazi kisileri var Partilerinin icinde o zaman...

O yüzden ne desem bos..